Kladdiga chokladmuffins med oreofrosting, kalasets höjdpunkt helt klart. Så ofantligt goda och väldigt enkla att baka. Roligt och gott för både stora och små. ♥
Oreofrostingen är egentligen min Oreodip. Den funkar lika bra att spritsa på muffins som den gör att äta som en dip, eller varför inte använda som fyllning i en tårta?
Kladdiga Chokladmuffins med Oreodip, 25 st:
Muffins:
100 g smör
2 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
0.5 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
Frosting:
100 g cream cheese
1.5 dl vispgrädde
0.5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
8 oreokakor
Gör så här:
- Muffins: Börja med att sätta ugnen på 200°c över/undervärme och placera ut 25 minimuffinsformar på en bakplåt.
- Smält smöret och låt det svalna en aning.
- Vispa upp ägg och strösocker ljust och fluffigt med elvisp, tillsätt sedan det smälta smöret och rör om med en slickepott.
- Rör ner de torra ingredienserna och arbeta ihop en klumpfri smet.
- Fördela smeten jämnt i formarna och grädda mitt i ugnen i ca. 10 minuter. Tag ut och låt svalna helt.
- Frosting: Vispa alla ingredienser utom kakorna.
- Hacka oreokakorna och vänd ner dem i smeten.
- Spritsa frostingen på muffinsen och toppa eventuellt med bär.
Hoppas att det ska smaka. ♥
En nypa vad? Salt? 😊
Oj, ja!! Salt 🙂