Hemgjort, Saft, sylt & curd

Vaniljkräm – Recept

vaniljkram_receptHemgjord vaniljkräm är bland det godaste du kan fylla dina bakverk med. De köpta varianterna kan inte mäta sig med en hemgjord vaniljkräm på äkta vanilj. Min vaniljkräm är enkel att göra och ljuvligt god.

Ingredienser:
1 st vaniljstång
4 dl mjölk
1 dl strösocker
4 äggulor
4 msk majsstärlekse
25 g smör
Gör så här:
1. Dela vaniljstången på mitten (längs med) och skrapa ur fröna, koka sedan upp frön och stång med mjölk och strösocker.
2. Vispa äggulor och majsstärlekse vitt och pösigt.Häll sedan den heta mjölkblandningen över äggvispet under konstant vispning.
3. Sila tillbaka allt i kastrullen och koka ihop till den tjocklek du önskar på krämen.
4. Vispa ner smöret när krämen tas av från värmen – vispa hela tiden tills krämen är slät. Ställ sedan i kylskåp.
Med vaniljkrämen kan du sedan baka Kardemummabullar med vaniljkrämpavlova med vaniljkräm & bär eller varför inte servera den till en ljuvlig Jordgubbspaj

Missa inte att följa mig bakom kulisserna på Instagram & Facebook. ♥

Subscribe
Notify of
guest
4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Jenny
Jenny
1 year ago

Tack! Vaniljkräm är ju såå gott! 🙂

sandra
sandra
1 year ago

kan man göra vaniljkrämen i förväg å spritsa upp den i ”bollar” och frysa styckvis för att sedan lägga på när bullarna ska gräddas? gjort vaniljbullarna med vaniljkräm en gång och de är inte sista gången heller! helt magiskt GODA!!!!!

Emma
Emma
9 months ago

Min kräm smakar omelett… vispade äggen som en galning med elvisp i säkert 15 min men ingenting hände. Får köpa vaniljkräm i affären istället

Tina
Tina
9 months ago

Jag skulle vilja säga att det borde stå ”sjud” i stället för ”koka ihop” under punkt 3. Om äggsmeten blir för het koagulerar äggen – och blir till omelett. Därför också viktigt att vispa hela tiden när äggen värms upp (även punkt 2 alltså).

kardemummabullar_vaniljkram5

Nästa inlägg

Kardemummabullar med Vaniljkräm

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x