Vegansk Chiligryta. Hjälp så gott det är. Jag älskar alla former av grytor och äter det så ofta jag kan. Nu har det inte blivit någon gryta på ett tag då min man lite fint sade till mig att jag snart kommer att se ut som en vegogryta. Han ville äta annan mat och inte bara grytor. Så, förlåt Robert för min gryt-besatthet, hehe.
Men idag var det dags att rensa kyl och skafferi. Och det resulterade i min absolut godaste gryta hittills. Vegansk Chiligryta med svarta bönor. Till det åt jag ris, avokado, tomater och persilja. SÅ gott! Längtar liksom tills jag blir hungrig igen så att jag får värma en matlåda.. 🙂
Chiligryta med svarta bönor, 4 port:
Ingredienser:
2 msk olivolja
1 stor röd lök
2 stora vitlöksklyftor
1 röd paprika
2 morötter
1 zucchini
1 tsk cayennepeppar
1 tsk rökt paprikapulver
1 tsk spiskummin
1 tsk chiliflakes
400 g tomatkross
400 g svarta bönor
2 dl vatten
2 msk soja
salt & svartpeppar efter smak
Gör så här:
Börja med att strimla den röda löken samt finhacka vitlöken. Hetta upp oljan i en gryta och tillsätt röd lök och vitlök. Låt steka på medelhög värme i ett par minuter.
Strimla paprikan, skiva morötterna och finhacka zucchinin. Tillsätt det i grytan. Rör ner kryddorna och tillsätt sedan tomatkross, vatten, soja och de svarta bönorna. Låt koka ihop. Sänk sedan värmen och låt sjuda i ca. 20 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Servera grytan till ris, potatis, en matig sallad eller något annat som du gillar.
Avokado är att rekommendera till, det är himla gott ihop!
Hoppas att det ska smaka. ♥
Detta låter ju fantastiskt gott! Tror du man kan ha i lite sötpotatis också ? Vill även bara säga att du är en stor inspiration !❤
Åh, ja! Det tror jag absolut. Tack snälla, kram <3
Vi åt just detta med svart ris och i tortilla! Så himla gott. Körde mer paprika och skippade zucchinin 🙂