Nu ni, mina vänner. Nu ska jag äntligen dela med mig av receptet på en ljuvlig kaka som bakas på nolltid. Receptet är busenkelt och kakan ska endast gräddas i 10 minuter i ugnen. Receptet har jag fått ifrån en gammal kokbok för länge sedan. Har för mig att det var lite annorlunda, men detta är min version av kakan.
Det går att variera i det oändliga med smaker och frukter- eller bär. Idag blev det hallon. Så himla gott.
10-minuterskaka, 8 bitar:
Ingredienser:
50 g smör
1 ägg
1 dl strösocker
1 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
+ ev. frukt eller bär
Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 200°c och klä en brödform med bakplåtspapper.
Smält smöret i en kastrull, tag bort från värmen och rör ner resterande ingredienser (inte frukt och bär). Häll upp smeten i formen och strö över bär samt lite strösocker (för en frasig och seg yta).
Grädda kakan mitt i ugnen i ca. 10 minuter. Stickan ska vara torr när kakan är klar. Tag ut och låt svalna. Skär sedan i bitar vid servering.
Hoppas att det ska smaka. ♥
Mums! Tack för tipset! 🙂