Mjuka kakor

Kanelkaka

kanelkakaNär det enklaste också är det godaste. Som en helt vanlig sockerkaka med lite filmjölk och kanel. Filmjölken gör kakan supersaftig och kanelen får kakan att smaka som en nygräddad kanelbulle. Ni vet ju min Kanelbullesockerkaka som är sådär omåttligt populär. Detta är en liknande, fast eftersom att jag inte hade något smör hemma (paniken!) så fick jag ta rapsolja istället, och det blev super! Så jag tänkte dela receptet med er, för det är alltid bra att ha ett snabbt recept i bakhuvudet, visst?

Kanelkaka, 8-10 bitar:

Ingredienser:
4 dl vetemjöl
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
1 ägg
2 dl filmjölk
0.5 dl rapsolja

Fyllning:
0.5 dl strösocker
1 msk kanel

Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 175°c och klä en brödform (1.5l) med bakplåtspapper.
Blanda de torra ingredienserna (utom kanelblandningen) i en skål. Tillsätt sedan ägg, filmjölk och olja. Rör ihop till en smidig smet (smeten blir ganska tjock).
Häll hälften av smeten i formen och strö sedan över hälften av kanelen som blandats med 0.5 dl strösocker. Bred på resterande smet och toppa med lite mer kanel och resterande strösocker.
Grädda kakan mitt i ugnen i ca. 35 minuter. Tag ut och låt svalna innan du skär den i bitar.

kanelkakaHoppas att det ska smaka. 🙂

Nu ska jag åka tillbaka till sjukhuset och hälsa på min man. Kram på er. Ta hand om varandra. ♥

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Malin
Malin
4 years ago

Jag provade med smör i denna istället för olja men efter en halvtimme är den inte färdig. Fick man ej byta ut olja mot smör?

Mvh
Malin

10-minuterskaka

Nästa inlägg

10-minuterskaka

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x