Pepparkaksdeg inrullad i kladdig kladdkaka. Bollarna doppas i choklad och toppas med salt. Smakkombinationen är ljuvlig gör dessa bollar oemotståndliga.
Detta är, med all säkerhet, de godaste Kladdkakebollarna jag smakat. Jag har tidigare gjort bland annat kladdkakebollar med kakdegsgömma och kladdkakebollar med jordgubbsgömma. Men dessa, som är fyllda med pepparkaksdeg, tar helt klart hem förstapriset.
Ser ni så goda de ser ut? Jag har redan ätit 4(!) stycken. Tur att de inte är så stora.. 🙂
Kladdkakebollar med Pepparkaksdeg, 20 st:
Ingredienser:
1 kladdkaka – recept här (halvera receptet om du ska använda detta)
150 g pepparkaksdeg
200 g choklad
flingsalt
Gör så här:
Börja med att mosa ihop kladdkakan. Rulla sedan 20 bollar av pepparkaksdegen.
Rulla in pepparkaksbollarna i kladdkaka. Låt sedan bollarna ligga i kylskåp i ca. 20 minuter.
Smält chokladen och doppa kladdkakebollarna. Toppa med lite flingsalt och låt sedan stelna i kylskåp.
Hoppas att det ska smaka! Missa inte mitt instagramkonto för mer inspiration. ♥
Verkar jättegoda och vill prova! Går de bra att frysa?
Absolut! Det går jättebra 🙂
Använder du egengjord pepparkaksdeg eller går det bra med köpt deg?
Detta var min egna då jag hade så mycket över av den. Men det funkar lika bra med köpt. Kram! <3
Hej!
Undrar också om de går att frysa!
Det går superbra! 🙂
Jag har tidigare gjort kladdkakebollar med cookie dough gömma och har fryst in dem, det funkar utmärkt! Smakar precis lika gott 🙂
Får man inte ont i magen av den ogräddade degen? Lät såå gott!! Älskar dina recept!!!
Nej, det skulle jag inte säga. Det är inte mycket deg man får i sig. För inte tror jag att man klämmer i sig 10 stycken? Oftas äts 1-2 st av dessa, så det är ingen fara 🙂 Tack snälla. Kram!
Hej!
Har du något bra tips på hur man rullar in pepparkaksbollarna i kladdkaksdegen? Mitt försök gick åt skogen..