Julbak, Kladdkakor och Brownies

Kladdkakebollar med Pepparkaksdeg

6 röster

Pepparkaksdeg inrullad i kladdig kladdkaka. Bollarna doppas i choklad och toppas med salt. Smakkombinationen är ljuvlig gör dessa bollar oemotståndliga.

Kladdkakebollar med pepparkaksdegDetta är, med all säkerhet, de godaste Kladdkakebollarna jag smakat. Jag har tidigare gjort bland annat kladdkakebollar med kakdegsgömma och kladdkakebollar med jordgubbsgömma. Men dessa, som är fyllda med pepparkaksdeg, tar helt klart hem förstapriset.

Kladdkakebollar med pepparkaksdegSer ni så goda de ser ut? Jag har redan ätit 4(!) stycken. Tur att de inte är så stora.. 🙂

Kladdkakebollar med Pepparkaksdeg, 20 st:

Ingredienser:
1 kladdkaka – recept här (halvera receptet om du ska använda detta)
150 g pepparkaksdeg
200 g choklad
flingsalt

Gör så här:
Börja med att mosa ihop kladdkakan. Rulla sedan 20 bollar av pepparkaksdegen.
Rulla in pepparkaksbollarna i kladdkaka. Låt sedan bollarna ligga i kylskåp i ca. 20 minuter.
Smält chokladen och doppa kladdkakebollarna. Toppa med lite flingsalt och låt sedan stelna i kylskåp.

Hoppas att det ska smaka! Missa inte mitt instagramkonto för mer inspiration. ♥

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

10 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Annika
Annika
6 years ago

Verkar jättegoda och vill prova! Går de bra att frysa?

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Annika
6 years ago

Absolut! Det går jättebra 🙂

Marielle
Marielle
6 years ago

Använder du egengjord pepparkaksdeg eller går det bra med köpt deg?

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Marielle
6 years ago

Detta var min egna då jag hade så mycket över av den. Men det funkar lika bra med köpt. Kram! <3

Zara
Zara
6 years ago

Hej!
Undrar också om de går att frysa!

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Zara
6 years ago

Det går superbra! 🙂

Hanna
Hanna
6 years ago

Jag har tidigare gjort kladdkakebollar med cookie dough gömma och har fryst in dem, det funkar utmärkt! Smakar precis lika gott 🙂

Maria
Maria
6 years ago

Får man inte ont i magen av den ogräddade degen? Lät såå gott!! Älskar dina recept!!!

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Maria
6 years ago

Nej, det skulle jag inte säga. Det är inte mycket deg man får i sig. För inte tror jag att man klämmer i sig 10 stycken? Oftas äts 1-2 st av dessa, så det är ingen fara 🙂 Tack snälla. Kram!

Martin
Martin
4 years ago

Hej!
Har du något bra tips på hur man rullar in pepparkaksbollarna i kladdkaksdegen? Mitt försök gick åt skogen..

Bounty med saffran

Nästa inlägg

Bounty med saffran

10
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x