
Här ser ni en video där jag bakar just denna smarriga kladdkaka!
Kladdkaka i Långpanna:
4.5 dl strösocker
1.25 dl kakao
1 msk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
4 ägg
200 g smör, smält
0.5 tsk salt
Gör så här:
1. Börja med att sätta ugnen på 160°C och klä en långpanna (30×30 cm) med bakplåtspapper.
2. Blanda strösocker, kakao, vaniljsocker och vetemjöl i en bunke.
3. Knäck i äggen och rör om, nu blir smeten tjock.
4. Häll ner det avslanade, smälta smöret och rör ihop en jämn smet. Tillsätt saltet och rör ihop smeten.
5. Bred ut smeten i långpannan och grädda kakan mitt i ugnen i ca. 15 minuter, kanterna ska vara fasta och mitten ska vobbla lite när kakan är klar.
Låt svalna en aning innan du serverar kakan.
Såg jättegott ut! Hur många bitar får du ut på detta recept? Mvh Sofia
Den ÄR jättegod! 🙂 Jag fick ut 25 bitar i lagom storlek! 🙂
Går de göra i muffinsformar ?:)
Absolut! Men då måste du givetvis dra ner på tiden! Kram 🙂
Gjorde denna i helgen, nya favvoreceptet på kladdkaka! Helt underbar, och så enkel att göra 😀
Hej! Vad roligt att höra! 🙂 Kram på dig!
Kan kladdkakan frysas? 🙂
Absolut! 🙂
Typiskt, har bara 150g smör hemma.. funkar de ändå, ?
Går den att göra i form som är 30×40 eller blir den alldeles för platt då?
Det borde gå fint! Håll koll på tiden bara. 🙂 Kram!
Hejsan!
Jag jobbar som fritidsledare och tänkte göra denna till eleverna på min skola. Hur funkar det om jag vill dubbla receptet? Jag vill ha ut ca 70-80 bitar totalt(på två omgångar då kanske):)
Hälsningar/ Camilla
Hej! Du kan dubbla receptet och göra hela smeten på en gång. Grädda dock i två långpannor i sådant fall! 🙂
Kram!
Gjorde denna. Äcklig, torr och fruktansvärd. Usch!!!
Vad tråkigt! Blev den torr så hade du den för länge i ugnen. Bättre lycka nästa gång! 🙂
Gjorde denna. Äcklig, torr och fruktansvärd. Usch!!!
Vad tråkigt! Blev den torr så hade du den för länge i ugnen. Bättre lycka nästa gång! 🙂
Gjorde denna. Äcklig, torr och fruktansvärd. Usch!!!
Vad tråkigt! Blev den torr så hade du den för länge i ugnen. Bättre lycka nästa gång! 🙂
Gjorde denna. Äcklig, torr och fruktansvärd. Usch!!!
Vad tråkigt! Blev den torr så hade du den för länge i ugnen. Bättre lycka nästa gång! 🙂
Gjorde denna. Äcklig, torr och fruktansvärd. Usch!!!
Vad tråkigt! Blev den torr så hade du den för länge i ugnen. Bättre lycka nästa gång! 🙂
Gjorde denna. Äcklig, torr och fruktansvärd. Usch!!!
Vad tråkigt! Blev den torr så hade du den för länge i ugnen. Bättre lycka nästa gång! 🙂
Gjorde denna. Äcklig, torr och fruktansvärd. Usch!!!
Vad tråkigt! Blev den torr så hade du den för länge i ugnen. Bättre lycka nästa gång! 🙂
Blev jättegod! Men jag hade den bara i ugnen 15 minuter!
Ja, tiden är olika för olika ugnar. Roligt att den blev god! Kram.
Hej! Om jag vill göra denna glutenfri, vad ska jag använda för mjöl? 🙂 samma mängd? Mvh/ Alexandra
Använd potatismjöl, det kommer bli lite annan konsistent men samma mängd borde bli bra
Neeej!! Använd hasselnötsmjöl..mmm mmm mmm
Det ska jag prova!! Tack för tips 🙂
Tack!!
Tack själv!! <3
Hade den bara i ugnen i 10 min men blev endå torr, så var noggranna och kolla ofta när ni gör denna!
Så är det alltid, att en måste hålla koll. Alla ugnar gräddar olika effektivt. Kram
Mycket bra recept. Blev riktigt bra. Tack! 🙂
Jag fick ut 15 bitar, tjocka och stora. <3
Vad roligt att du gillade den! Tack själv för att du delar med dig. <3
Nu står min tredje i ugnen…. andra gången smaksatte jag med saften från en blodapelsin istället för vaniljsocker. Har skickat med dem till makens jobb alla går åt på nolltid. Istället för salt i smeten så strör jag på flingsalt ovanpå kakan. Det är ett kanonbra recept, men jag tror att man måste ta storleken på långpannan på allvar, hade jag tagit plåten från ugnen tror jag att det blivit en torr kaka men använde en ca 34*27 form och den är fantastisk ( inte formen utan kakan)
Låter helt fantastiskt smarrigt! Måste prova det där med blodapelsin. Mums!! Tack för att du delar med dig. Stor kram! <3
Hej är en 12 åring som älskar att baka å sånt , detta var ett jätte bra recept , va super gott, enkelt.<3
Vad roligt att du gillade receptet! Vad duktig du är! Stor kram <3
Verkar supergod och tänkte göra denna idag! Undrar bara hur smeten är, är den väldigt tunn eller ganska tjock? Behöver nämligen en smet som är ganska tjock då jag tänkte hälla på en annan smet ovanpå! Tacksam för svar!
Är de varmluft eller vanligt du använder ?
Vanlig över/undervärme! 🙂 Kram!
SÅÅÅ himla god, du kommer alltid med nya ideér på kakor och gott! Bäst är du.
Wow! Kunde baka denna superenkelt. Skönt att slippa vispa upp äggen i socker
Det var ett ”tyst” recept man kan göra när bebisen på 4 månader sover.
Hej!
Använder du elvisp till detta? 🙂 Kram.
Svar nej! 🙂 Kram <3
hej jag bakade denna jättegoda kladdiga idag på kladdkakans dag! Följde receptet till punkt och pricka tror jag men upplevde att jag fick lite smet som inte fyllde ut en en långpanna(30 gånger 25) OCH det som blev blev tunt.. Konstigt tyckte jag men den blev ju vääldigt god ändå men vad tror du det kan bero på?
Hej! Kladdkakan blir väldigt tunn, så det var nog helt i sin ordning 🙂 Kram!
Har försökt göra denna i en 22cm rund springform istället och har både provat göra 2/3 och 3/4 av orginalreceptet, men blir rätt konstiga mått, och har fått blandat resultat. Skulle bli glad om du ville sätta ihop ett recept va denna kladdis så att det passar att göra i en springform också
Alltså denna är sååå himla god och det bästa av allt, den är så enkel att göra och man får mycket kladdkaka att mumsa i sig tycker verkligen alla dina recept jag testat hittills är toppen
Ja, visst är den smarrig! Vad roligt. Tack snälla för din kommentar! 🙂
Kan man ha i mindre socker? Jag älskar dina recept!!❤️
Ja! Det kan du absolut. Tack snälla, kram <3
Haaa? Vadå 15min. Vart inne i en timme nu, inte klar ju. Klockan är 00:05 är trött. Ge mig kladdkaka baa. Helt ok recept
Hej Frida!
Följer dig sedan länge och älskar allt du gör!
Har bakat massor av saker du gjort
Jag undrar bara om det är varmluftsugn du har eller vanlig? Brukar du skriva ut om det är varmluft du använder och annars är de vanlig?
Min kladdkaka har varit inne i 30 min och är inte ens nära klar. Kramis!!
Varför ska saltet blandas i sist och inte samtidigt med alla andra torra ingredienser? Godaste kakan som finns! Kör den alltid lite längre så att den blir seg och inte rinnig.
Bakade denna kakan idag men blev väldigt besviken.. den blev varken seg eller kletig, fick muffins konsistens istället. Vad gjorde jag för fel?
Hej! Det låter som att du kan ha arbetat smeten för mycket? Då får den gärna en muffins- nästan gummiliknande konsistens. Kram!
Om man använder vanlig ugn långpanna, o dubbla receptet, vad bör man tänka på? 🙏🏻♥️
Bakade denna i helgen! Blev otroligt god!
Tack för ett enkelt och bra recept!
Kul att höra! Tack för att du delar med dig. 🙂