Kladdkakor och Brownies

Kladdkaka i långpanna

123 röster
IMG_7516
Klassisk, seg kladdkaka i långpanna som är enkel att baka och räcker till många. Toppa med lite grädde och bär så har du snabbt en kalastårta.

Här ser ni en video där jag bakar just denna smarriga kladdkaka! 

Kladdkaka i Långpanna:
4.5 dl strösocker
1.25 dl kakao
1 msk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
4 ägg
200 g smör, smält
0.5 tsk salt

Gör så här:
1. Börja med att sätta ugnen på 160°C och klä en långpanna (30×30 cm) med bakplåtspapper.
2. Blanda strösocker, kakao, vaniljsocker och vetemjöl i en bunke.
3. Knäck i äggen och rör om, nu blir smeten tjock.
4. Häll ner det avslanade, smälta smöret och rör ihop en jämn smet. Tillsätt saltet och rör ihop smeten.
5. Bred ut smeten i långpannan och grädda kakan mitt i ugnen i ca. 15 minuter, kanterna ska vara fasta och mitten ska vobbla lite när kakan är klar.
Låt svalna en aning innan du serverar kakan.


Lycka till! ♥

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

65 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Hans karlsson
8 years ago

Gjorde denna. Äcklig, torr och fruktansvärd. Usch!!!

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Hans karlsson
8 years ago

Vad tråkigt! Blev den torr så hade du den för länge i ugnen. Bättre lycka nästa gång! 🙂

Hans karlsson
8 years ago

Gjorde denna. Äcklig, torr och fruktansvärd. Usch!!!

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Hans karlsson
8 years ago

Vad tråkigt! Blev den torr så hade du den för länge i ugnen. Bättre lycka nästa gång! 🙂

Hans karlsson
8 years ago

Gjorde denna. Äcklig, torr och fruktansvärd. Usch!!!

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Hans karlsson
8 years ago

Vad tråkigt! Blev den torr så hade du den för länge i ugnen. Bättre lycka nästa gång! 🙂

Hans karlsson
8 years ago

Gjorde denna. Äcklig, torr och fruktansvärd. Usch!!!

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Hans karlsson
8 years ago

Vad tråkigt! Blev den torr så hade du den för länge i ugnen. Bättre lycka nästa gång! 🙂

Hans karlsson
8 years ago

Gjorde denna. Äcklig, torr och fruktansvärd. Usch!!!

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Hans karlsson
8 years ago

Vad tråkigt! Blev den torr så hade du den för länge i ugnen. Bättre lycka nästa gång! 🙂

Hans karlsson
8 years ago

Gjorde denna. Äcklig, torr och fruktansvärd. Usch!!!

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Hans karlsson
8 years ago

Vad tråkigt! Blev den torr så hade du den för länge i ugnen. Bättre lycka nästa gång! 🙂

Sofia
Sofia
8 years ago

Såg jättegott ut! Hur många bitar får du ut på detta recept? Mvh Sofia

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Sofia
8 years ago

Den ÄR jättegod! 🙂 Jag fick ut 25 bitar i lagom storlek! 🙂

Louise
Louise
8 years ago

Går de göra i muffinsformar ?:)

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Louise
8 years ago

Absolut! Men då måste du givetvis dra ner på tiden! Kram 🙂

Malin
Malin
8 years ago

Gjorde denna i helgen, nya favvoreceptet på kladdkaka! Helt underbar, och så enkel att göra 😀

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Malin
8 years ago

Hej! Vad roligt att höra! 🙂 Kram på dig!

Amanda
Amanda
8 years ago

Kan kladdkakan frysas? 🙂

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Amanda
8 years ago

Absolut! 🙂

Emaa
Emaa
8 years ago

Typiskt, har bara 150g smör hemma.. funkar de ändå, ?

Sanna
Sanna
8 years ago

Går den att göra i form som är 30×40 eller blir den alldeles för platt då?

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Sanna
8 years ago

Det borde gå fint! Håll koll på tiden bara. 🙂 Kram!

Camilla
Camilla
8 years ago

Hejsan!
Jag jobbar som fritidsledare och tänkte göra denna till eleverna på min skola. Hur funkar det om jag vill dubbla receptet? Jag vill ha ut ca 70-80 bitar totalt(på två omgångar då kanske):)

Hälsningar/ Camilla

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Camilla
8 years ago

Hej! Du kan dubbla receptet och göra hela smeten på en gång. Grädda dock i två långpannor i sådant fall! 🙂
Kram!

Hans karlsson
8 years ago

Gjorde denna. Äcklig, torr och fruktansvärd. Usch!!!

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Hans karlsson
8 years ago

Vad tråkigt! Blev den torr så hade du den för länge i ugnen. Bättre lycka nästa gång! 🙂

Ann Charlotte
Ann Charlotte
7 years ago

Blev jättegod! Men jag hade den bara i ugnen 15 minuter!

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Ann Charlotte
7 years ago

Ja, tiden är olika för olika ugnar. Roligt att den blev god! Kram.

Alexandra
Alexandra
7 years ago

Hej! Om jag vill göra denna glutenfri, vad ska jag använda för mjöl? 🙂 samma mängd? Mvh/ Alexandra

Magnus
Magnus
Reply to  Alexandra
5 years ago

Använd potatismjöl, det kommer bli lite annan konsistent men samma mängd borde bli bra

Linda
Linda
Reply to  Magnus
3 years ago

Neeej!! Använd hasselnötsmjöl..mmm mmm mmm

Sara
Sara
6 years ago

Tack!!

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Sara
6 years ago

Tack själv!! <3

Olivia
Olivia
6 years ago

Hade den bara i ugnen i 10 min men blev endå torr, så var noggranna och kolla ofta när ni gör denna!

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Olivia
6 years ago

Så är det alltid, att en måste hålla koll. Alla ugnar gräddar olika effektivt. Kram

Linus
Linus
6 years ago

Mycket bra recept. Blev riktigt bra. Tack! 🙂
Jag fick ut 15 bitar, tjocka och stora. <3

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Linus
6 years ago

Vad roligt att du gillade den! Tack själv för att du delar med dig. <3

Babsan
Babsan
6 years ago

Nu står min tredje i ugnen…. andra gången smaksatte jag med saften från en blodapelsin istället för vaniljsocker. Har skickat med dem till makens jobb alla går åt på nolltid. Istället för salt i smeten så strör jag på flingsalt ovanpå kakan. Det är ett kanonbra recept, men jag tror att man måste ta storleken på långpannan på allvar, hade jag tagit plåten från ugnen tror jag att det blivit en torr kaka men använde en ca 34*27 form och den är fantastisk ( inte formen utan kakan)

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Babsan
6 years ago

Låter helt fantastiskt smarrigt! Måste prova det där med blodapelsin. Mums!! Tack för att du delar med dig. Stor kram! <3

Hejsan
Hejsan
6 years ago

Hej är en 12 åring som älskar att baka å sånt , detta var ett jätte bra recept , va super gott, enkelt.<3

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Hejsan
6 years ago

Vad roligt att du gillade receptet! Vad duktig du är! Stor kram <3

Ebba
Ebba
5 years ago

Verkar supergod och tänkte göra denna idag! Undrar bara hur smeten är, är den väldigt tunn eller ganska tjock? Behöver nämligen en smet som är ganska tjock då jag tänkte hälla på en annan smet ovanpå! Tacksam för svar!

Malin
Malin
5 years ago

Är de varmluft eller vanligt du använder ?

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Malin
5 years ago

Vanlig över/undervärme! 🙂 Kram!

Nellie
Nellie
5 years ago

SÅÅÅ himla god, du kommer alltid med nya ideér på kakor och gott! Bäst är du.

Emma
Emma
5 years ago

Wow! Kunde baka denna superenkelt. Skönt att slippa vispa upp äggen i socker
Det var ett ”tyst” recept man kan göra när bebisen på 4 månader sover.

Sandra
Sandra
5 years ago

Hej!

Använder du elvisp till detta? 🙂 Kram.

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Sandra
5 years ago

Svar nej! 🙂 Kram <3

Karolina
Karolina
5 years ago

hej jag bakade denna jättegoda kladdiga idag på kladdkakans dag! Följde receptet till punkt och pricka tror jag men upplevde att jag fick lite smet som inte fyllde ut en en långpanna(30 gånger 25) OCH det som blev blev tunt.. Konstigt tyckte jag men den blev ju vääldigt god ändå men vad tror du det kan bero på?

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Karolina
5 years ago

Hej! Kladdkakan blir väldigt tunn, så det var nog helt i sin ordning 🙂 Kram!

Emma
Emma
5 years ago

Har försökt göra denna i en 22cm rund springform istället och har både provat göra 2/3 och 3/4 av orginalreceptet, men blir rätt konstiga mått, och har fått blandat resultat. Skulle bli glad om du ville sätta ihop ett recept va denna kladdis så att det passar att göra i en springform också

Laura
Laura
5 years ago

Alltså denna är sååå himla god och det bästa av allt, den är så enkel att göra och man får mycket kladdkaka att mumsa i sig tycker verkligen alla dina recept jag testat hittills är toppen

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Laura
5 years ago

Ja, visst är den smarrig! Vad roligt. Tack snälla för din kommentar! 🙂

Vilma
Vilma
5 years ago

Kan man ha i mindre socker? Jag älskar dina recept!!❤️

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Vilma
5 years ago

Ja! Det kan du absolut. Tack snälla, kram <3

Julius Lindberg
Julius Lindberg
4 years ago

Haaa? Vadå 15min. Vart inne i en timme nu, inte klar ju. Klockan är 00:05 är trött. Ge mig kladdkaka baa. Helt ok recept

Felicia
Felicia
4 years ago

Hej Frida!
Följer dig sedan länge och älskar allt du gör!
Har bakat massor av saker du gjort
Jag undrar bara om det är varmluftsugn du har eller vanlig? Brukar du skriva ut om det är varmluft du använder och annars är de vanlig?
Min kladdkaka har varit inne i 30 min och är inte ens nära klar. Kramis!!

Joanna
Joanna
4 years ago

Varför ska saltet blandas i sist och inte samtidigt med alla andra torra ingredienser? Godaste kakan som finns! Kör den alltid lite längre så att den blir seg och inte rinnig.

Jenny
Jenny
4 years ago

Bakade denna kakan idag men blev väldigt besviken.. den blev varken seg eller kletig, fick muffins konsistens istället. Vad gjorde jag för fel?

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Jenny
3 years ago

Hej! Det låter som att du kan ha arbetat smeten för mycket? Då får den gärna en muffins- nästan gummiliknande konsistens. Kram!

Hanna
Hanna
8 months ago

Om man använder vanlig ugn långpanna, o dubbla receptet, vad bör man tänka på? 🙏🏻♥️

Kerstin Eriksson
Kerstin Eriksson
7 months ago

Bakade denna i helgen! Blev otroligt god!
Tack för ett enkelt och bra recept!

Nästa inlägg

Jordgubssemifreddo

65
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x