Choklad, Kladdkakor och Brownies, No bake

Chokladdoppade kladdkakebollar med Kakdegsgömma

Missa inte filmen där du kan se hur jag bakar dessa Kladdkakebollar:

Kladdkakebollar_kakdeg1Håll i hatten kära vänner.
Detta är verkligen någonting utöver det vanliga. Detta är magi!
En Kakdegsboll rullad i kladdkaka, doppad i choklad och toppad med salt.
Jag finner faktiskt inga ord för dessa bollar. De är SÅ himla goda. 🙂

Kladdkakebollar_kakdegDessa bollar är det bland det godaste jag har ätit. De har liksom allt du kan önska, och kanske lite till? Kakdeg, Kladdkaka, kakdeg, choklad, salt, segt, mjukt, kladdigt, gott, ljuvligt, himmelskt..

Chokladdoppade kladdkakebollar med Kakdegsgömma:

Ingredienser
1 Kladdkaka – recept här
1 sast Kakdeg – recept längre ned
300 g Mörk Choklad att doppa i

Ingredienser Kakdeg
75 g smör
0.75 dl farinsocker
0.25 dl strösocker
1 msk mjölk
1 tsk vaniljsocker
2.25 dl vetemjöl
1 nypa salt
2 dl chokladknappar

Gör så här:

  1. Börja med att röra ihop smör med farin- och strösocker, ljust och fluffigt. Tillsätt sedan mjölk och vaniljsocker, rör ihop.
    Rör sedan ner vetemjöl, salt och choklad. Arbeta ihop en smidig deg.
    Arbeta ihop en jämn deg.
  2. Rulla degen till 15 jämnstora bollar och ställ sedan kallt i 30 minuter.
  3. Mosa den kalla kladdkakan i en skål och tag sedan fram kakdegsbollarna.
  4. Rulla in kakdegen i kladdkaka och smält under tiden choklad på spisen på låg värme.
  5. Doppa till slut bollarna i choklad och toppa med lite salt. Låt stelna helt innan servering.

*Funkar utmärkt att frysa in. Låt då stelna i rumstemperatur.
Istället för chokladknappar kan du ha hackad choklad.
Doppa bollarna i den choklad du gillar bäst. Jag använder Marabou mörk. 

Kladdkakebollar_kakdeg5Lycka till! ♥

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

17 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Frida
Frida
8 years ago

Så fina! Är sugen på att baka sådana idag, men kommer inte orka äta upp alla. Hur länge kan man spara dem? Går de att frysa?

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Frida
8 years ago

Tack snälla! Gör en halv sats! Ja, du kan frysa dem. Kram!

nadija
nadija
8 years ago

Ska testas i dag, själv är jag tokig i apelsin/chokladsmak blandningen…. undrar om jag kan riva i lite apelsinskal…eller kommer det bli helt tokig eftersom det är farinsocker i???…. hmm… tänker…tänker..

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  nadija
8 years ago

Vet du vad? Jag tror starkt på dig idé!! Mums!! Kram 🙂

Ida
Ida
8 years ago

Dessa ser helt lovely ut och jag älskar kakdeg. Vill ändå fråga om det går åt en hel sats kladdkaka till 10 st bollar?
Tack så länge.

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Ida
8 years ago

Hej! Nej, ca. 1/2 – 2/3 går åt. Kram!

Anja Kajtaz
8 years ago

Hej Frida!

Du var super duktig idag på Nyhetsmorgon. Allt du bakade såg jätte gott ut. Skulle jag kunna blogga om dessa på min blogg. Länkar dig såklart 🙂

Hälsningar
Anja Kajtaz

Sofia
Sofia
8 years ago

Hej! Finns det något sätt att göra kladdkakan mer kladdig, för jag har precis gjort kladdkakan och den är för torr för att kunna rulla kakdegsbollarna i. Man kanske kan hälla i något i den mosade kladdkakan? Tacksam för svar!

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Sofia
8 years ago

Hej! Tillsätt valfri smaksättning. Till exempel smält choklad, nutella, kaffe, färskost m.m.. Tillsätt lite i taget tills den går ihop 🙂

Sonia
Sonia
8 years ago

Hej:) jag tänkte göra dessa idag men jag undrar om du tror att jag kan doppa dem i ljus choklad istället för mörk? Får mämligen huvud värk av mörk choklad:/ Med vänlig hälsning, sonia

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Sonia
8 years ago

Hej fina! Ja men absolut, det är klart du kan!! kram 🙂

Katarina
8 years ago

De ser helt underbart goda ut! Kreativt!!

Sofia
Sofia
8 years ago

Hej! Har gjort dessa ikväll och har även sparat en bit av kladdkakan, kan jag ha dem i kylen några dagar eller måste jag frysa in dem på en gång? Mvh Sofia 🙂

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Sofia
8 years ago

Du kan ha dem i kylskåpet i ett par dagar utan problem! Om du vill spara dem lite längre så ska du givetvis frysa dem. Kram! 🙂

Stina
Stina
8 years ago

Hej!
Jag bakade dessa idag och de vart JÄTTESTORA trots att det blev 24 st istället för 10 st. Hur kommer det sig när jag följde receptet?

Mvh
Stina

Åsa J
Åsa J
7 years ago

Dessa blev otroligt uppskattade men det blev en himla massa 🙂 Gjorde dubbel sats för att vi skulle ha ca 20 gäster men den dubbla satser blev 44 st vilket förstås alla gäster blev glada över 🙂 Tack för alla goa recept!

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Åsa J
7 years ago

Oj! Vad roligt att ni gillade dem! Jag gjorde mina ganska stora.. Hehe! Kram på dig! <3

Kladdkaka i långpanna

Nästa inlägg

Kladdkaka i långpanna

17
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x