• Hem
  • Blogg
  • Kategorier
  • Youtube
  • Om Frida
  • Webbshop
Choklad, Kladdkakor och Brownies, No bake  /  August 28, 2015

Chokladdoppade kladdkakebollar med Kakdegsgömma

by Frida Skattberg

Missa inte filmen där du kan se hur jag bakar dessa Kladdkakebollar:

Kladdkakebollar_kakdeg1Håll i hatten kära vänner.
Detta är verkligen någonting utöver det vanliga. Detta är magi!
En Kakdegsboll rullad i kladdkaka, doppad i choklad och toppad med salt.
Jag finner faktiskt inga ord för dessa bollar. De är SÅ himla goda. 🙂

Kladdkakebollar_kakdegDessa bollar är det bland det godaste jag har ätit. De har liksom allt du kan önska, och kanske lite till? Kakdeg, Kladdkaka, kakdeg, choklad, salt, segt, mjukt, kladdigt, gott, ljuvligt, himmelskt..

Chokladdoppade kladdkakebollar med Kakdegsgömma:

Ingredienser
1 Kladdkaka – recept här
1 sast Kakdeg – recept längre ned
300 g Mörk Choklad att doppa i

Ingredienser Kakdeg
75 g smör
0.75 dl farinsocker
0.25 dl strösocker
1 msk mjölk
1 tsk vaniljsocker
2.25 dl vetemjöl
1 nypa salt
2 dl chokladknappar

Gör så här:

  1. Börja med att röra ihop smör med farin- och strösocker, ljust och fluffigt. Tillsätt sedan mjölk och vaniljsocker, rör ihop.
    Rör sedan ner vetemjöl, salt och choklad. Arbeta ihop en smidig deg.
    Arbeta ihop en jämn deg.
  2. Rulla degen till 15 jämnstora bollar och ställ sedan kallt i 30 minuter.
  3. Mosa den kalla kladdkakan i en skål och tag sedan fram kakdegsbollarna.
  4. Rulla in kakdegen i kladdkaka och smält under tiden choklad på spisen på låg värme.
  5. Doppa till slut bollarna i choklad och toppa med lite salt. Låt stelna helt innan servering.

*Funkar utmärkt att frysa in. Låt då stelna i rumstemperatur.
* Istället för chokladknappar kan du ha hackad choklad.
* Doppa bollarna i den choklad du gillar bäst. Jag använder Marabou mörk. 

Kladdkakebollar_kakdeg5Lycka till! ♥

Tags

  • Baka med frida
  • Bakblogg
  • Choklad
  • Fridas Bakblogg
  • Kakdeg
  • Kakdegsgömma
  • Kladdkaka
  • Kladdkakebollar

Post navigation

Kladdkaka i långpanna
Roberts ljuvliga Tacopizza

17 comments

  • Frida
    August 29, 2015

    Så fina! Är sugen på att baka sådana idag, men kommer inte orka äta upp alla. Hur länge kan man spara dem? Går de att frysa?

    Reply
    • fridasbakblogg
      August 29, 2015

      Tack snälla! Gör en halv sats! Ja, du kan frysa dem. Kram!

      Reply
  • nadija
    August 29, 2015

    Ska testas i dag, själv är jag tokig i apelsin/chokladsmak blandningen…. undrar om jag kan riva i lite apelsinskal…eller kommer det bli helt tokig eftersom det är farinsocker i???…. hmm… tänker…tänker..

    Reply
    • fridasbakblogg
      September 1, 2015

      Vet du vad? Jag tror starkt på dig idé!! Mums!! Kram 🙂

      Reply
  • Ida
    August 29, 2015

    Dessa ser helt lovely ut och jag älskar kakdeg. Vill ändå fråga om det går åt en hel sats kladdkaka till 10 st bollar?
    Tack så länge.

    Reply
    • fridasbakblogg
      September 1, 2015

      Hej! Nej, ca. 1/2 – 2/3 går åt. Kram!

      Reply
  • Anja Kajtaz
    September 13, 2015

    Hej Frida!

    Du var super duktig idag på Nyhetsmorgon. Allt du bakade såg jätte gott ut. Skulle jag kunna blogga om dessa på min blogg. Länkar dig såklart 🙂

    Hälsningar
    Anja Kajtaz

    Reply
  • Sofia
    September 26, 2015

    Hej! Finns det något sätt att göra kladdkakan mer kladdig, för jag har precis gjort kladdkakan och den är för torr för att kunna rulla kakdegsbollarna i. Man kanske kan hälla i något i den mosade kladdkakan? Tacksam för svar!

    Reply
    • fridasbakblogg
      September 27, 2015

      Hej! Tillsätt valfri smaksättning. Till exempel smält choklad, nutella, kaffe, färskost m.m.. Tillsätt lite i taget tills den går ihop 🙂

      Reply
  • Sonia
    October 1, 2015

    Hej:) jag tänkte göra dessa idag men jag undrar om du tror att jag kan doppa dem i ljus choklad istället för mörk? Får mämligen huvud värk av mörk choklad:/ Med vänlig hälsning, sonia

    Reply
    • fridasbakblogg
      October 2, 2015

      Hej fina! Ja men absolut, det är klart du kan!! kram 🙂

      Reply
  • Katarina
    October 2, 2015

    De ser helt underbart goda ut! Kreativt!!

    Reply
  • Sofia
    October 20, 2015

    Hej! Har gjort dessa ikväll och har även sparat en bit av kladdkakan, kan jag ha dem i kylen några dagar eller måste jag frysa in dem på en gång? Mvh Sofia 🙂

    Reply
    • fridasbakblogg
      October 21, 2015

      Du kan ha dem i kylskåpet i ett par dagar utan problem! Om du vill spara dem lite längre så ska du givetvis frysa dem. Kram! 🙂

      Reply
  • Stina
    October 26, 2015

    Hej!
    Jag bakade dessa idag och de vart JÄTTESTORA trots att det blev 24 st istället för 10 st. Hur kommer det sig när jag följde receptet?

    Mvh
    Stina

    Reply
  • Åsa J
    October 14, 2016

    Dessa blev otroligt uppskattade men det blev en himla massa 🙂 Gjorde dubbel sats för att vi skulle ha ca 20 gäster men den dubbla satser blev 44 st vilket förstås alla gäster blev glada över 🙂 Tack för alla goa recept!

    Reply
    • Frida Skattberg
      October 17, 2016

      Oj! Vad roligt att ni gillade dem! Jag gjorde mina ganska stora.. Hehe! Kram på dig! <3

      Reply

Share your thoughts Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com