Glass

Jordgubssemifreddo

IMG_7477Hej på er!
Nu har jag använt mina sista sommargubbar till en ljuvlig Semifreddo.
Semifreddo är ett italienskt ord som betyder halvfrusen, vilket denna glass kan upplevas som då den inte blir sådär stenhård.
Den blir även väldigt fort mjuk i rumstemperatur. Det är en glass som görs utan glassmaskin.
Och det är oerhört gott.
Denna Semifreddo gjord på Jordgubbar blev en riktig favorit här hemma.
Den är redan slut, och då blev det ändå ca. 2 liter glass..
Sambon älskade den, och jag också! 🙂

IMG_7462Denna glass går givetvis att göra på vilka bär som helst. De du bäst gillar kan du använda! 🙂

Jordgubssemifreddo:
5 dl Vispgrädde
1 burk Kondenserad mjölk, sötad
3 Äggulor
3 Äggvitor
1 dl Florsocker
2 tsk Vaniljsocker
450 g Jordgubbar

Gör så här:
Börja med att vispa upp grädden ganska hårt.
Vispa upp äggvitorna i en annan bunke till ett hårt skum.
Rör ihop äggulor med florsocker.
Mixa jordgubbarna ihop med den kondenserade mjölken en snabbis så att jordgubbarna mosas en aning.
Vänd ner jordgubbsblandningen i grädden följt av ägguleblandningen och till sist äggviteskummet.
Vänd runt ordentligt och häll sedan upp i en form.
Låt stå i frysen ett par timmar, gärna över natten.
Ställ fram glassen en liten stund innan servering.

IMG_7467

 LYCKA TILL! ♡
första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Julia
Julia
8 years ago

Hej! Var har du köpt bägarna någonstans? 🙂

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Julia
8 years ago

Lagerhaus har jag för mig, länge sedan! 🙂

Nästa inlägg

Italiensk One pot Pasta

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x