Hej på er!
Nu har jag använt mina sista sommargubbar till en ljuvlig Semifreddo.
Semifreddo är ett italienskt ord som betyder halvfrusen, vilket denna glass kan upplevas som då den inte blir sådär stenhård.
Den blir även väldigt fort mjuk i rumstemperatur. Det är en glass som görs utan glassmaskin.
Och det är oerhört gott.
Denna Semifreddo gjord på Jordgubbar blev en riktig favorit här hemma.
Den är redan slut, och då blev det ändå ca. 2 liter glass..
Sambon älskade den, och jag också! 🙂
Denna glass går givetvis att göra på vilka bär som helst. De du bäst gillar kan du använda! 🙂
Jordgubssemifreddo:
5 dl Vispgrädde
1 burk Kondenserad mjölk, sötad
3 Äggulor
3 Äggvitor
1 dl Florsocker
2 tsk Vaniljsocker
450 g Jordgubbar
Gör så här:
Börja med att vispa upp grädden ganska hårt.
Vispa upp äggvitorna i en annan bunke till ett hårt skum.
Rör ihop äggulor med florsocker.
Mixa jordgubbarna ihop med den kondenserade mjölken en snabbis så att jordgubbarna mosas en aning.
Vänd ner jordgubbsblandningen i grädden följt av ägguleblandningen och till sist äggviteskummet.
Vänd runt ordentligt och häll sedan upp i en form.
Låt stå i frysen ett par timmar, gärna över natten.
Ställ fram glassen en liten stund innan servering.
Hej! Var har du köpt bägarna någonstans? 🙂
Lagerhaus har jag för mig, länge sedan! 🙂