Det här med att laga mat i en gryta som man fått ärva..
Denna gryta har varit min farmors mamma.
Som sägs ska ha varit riktigt duktig i köket.
Det sägs även att hon ska ha varit en sådan där genomsnäll, omtänksam och kärleksfull kvinna.
Min pappa pratar ofta om sin mormor.
Om hur snäll hon var. Alla var alltid välkomna.
Min pappa med syskon spenderade alltid sina somrar hos deras mormor och morfar.
Enda gången “mormor Agnes” ska ha blivit arg var när min pappa och hans bror hade ätit upp hela glasspaketet.
Jag önskar att jag hade fått chansen att träffa denna omtalade dam.
Det närmaste jag kommer henne är denna gryta.
I denna gryta har hon lagat mycket mat, sedan fick min farmor ärva den när Agnes gick bort och nu har min farmor gett denna till mig. ♥
Sedan jag fick denna gryta har jag hunnit laga jättemycket mat i den.
Senast den stod på spisen var igår då jag och sambon gjorde en Italiensk One pot Pasta.
Det blev en otroligt lyckad middag. Vartefter vi hade ner ingredienser i grytan så skrev vi upp det på en lapp, hur mycket av varje.
Det är lite så vi jobbar när vi lagar mat, höftar. Och detta recept är det absolut bästa vi någonsin åsdakommit tillsammans i köket.
Det blev en otroligt krämig och smakrik pastarätt. Vegetarisk är den också, vilket jag vet att många gillar.
Alla ingredienser åker ner i grytan samtidigt.
Vatten hälls över och sedan ska det koka i 10 minuter. Klart!
SÅ smidigt och SÅ himla gott!
Jag har aldrig lagat någon enklare mat. Och ingen godare pastarätt.
Ni bara måste prova detta! 🙂
När det kokat klart slängde vi ner ett par mozzarellabollar, det kändes lite italienskt och väldigt rätt.
Nu ska ni få receptet.
Italiensk One pot Pasta, 4 port:
8 Tagliatelle-bollar
3 msk Olivolja
4 dl Broccoli, fryst
2 nävar Haricot verts, frysta
15 Körsbärstomater, delade i halvor
1 Gul lök, i skivor
1 Chili, smått hackad
2 Vitlöksklyftor, pressade
1 dl färska Basilikablad
Svartpeppar + Flingsalt efter smak
2 Grönsaksbuljongtärningar
1 l Vatten
10-12 Mozzarellabollar
Gör så här:
Lägg alla ingredienser i en stor gryta eller kastrull.
Låt stormkoka i ca. 10 minuter – tills pastan är färdig.
Ös ur lite vatten om det fortfarande är mycket vatten kvar.
Toppa med Mozzarellabollar.
Rör om, ät och njut!
Använder du färsk pasta eller “vanlig”? 🙂
“Vanlig”. 🙂