Fettisdagen

Semmelmusslor

semmelmusslor3Små, söta Mandelmusslor med kardemumma i degen. Sedan fylls skalen med mandelmassa och vispgrädde. Smakar precis som en nygräddad semla. Otroligt gott.

semmelmusslor1Dessa blir, olikt den klassiska semlan, väldigt saftiga. Och det bästa? – Är de små får man ta två. :-))


semmelmusslor5Semmelmusslor:

Antal: 20 st
Tid: 45 minuter
Hållbarhet: 1 dygn i kylskåp

 

 

 

 

Ingredienser:

  • 125 g mandelmassa
  • 2 dl vetemjöl
  • 1-2 tsk kardemumma, efter smak
  • 100 g smör
  • 0.5 ägg, uppvispat

Fyllning: 

  • 150 g mandelmassa
  • 3 dl vispgrädde
  1. Riv mandelmassan grovt och blanda det med vetemjöl, kardemumma, rumsvarmt smör och ett halvt ägg.
    *Vispa upp ett ägg och tag hälften*
  2. Arbeta ihop en smidig deg för hand eller med maskin.
  3. Rulla in i plastfolie och låt vila i kylskåp i 30 minuter.
  4. Sätt ugnen på 200°c och tag ut degen ur kylskåpet.
  5. Dela degen i 20 jämnstora bitar, och tryck sedan ut varje bit i formarna.
  6. Grädda mitt i ugnen i ca. 8-10 minuter.
  7. Tag ut och låt svalna medan du gör fyllningen.
    Riv mandelmassa grovt på rivjärn, blanda med 2 msk grädde.
    *Vispa resterande vispgrädde lagom hård för att spritsa.
  8. Fyll musslorna med mandelmassa och spritsa sedan över vispgrädde.
  9. Toppa eventuellt med mandelspån.

semmelmusslor4Hoppas det ska smaka!

Fler semmel-recept:
Semmelcupcakes
Semmeltårta

Semmelcroissant
Semmelpizza
Minisemlor
Nutellasemla
Semmelwhoopies

Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
aw
aw
4 years ago

fantastiskt kreativt men saknar vegansemlor…

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  aw
4 years ago

Åh! Jag vet. Måste göra veganska semlor pronto!! Kram på dig!

Nästa inlägg

Semmeldessert

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x