Fettisdagen, Veganskt

Semmeldessert

 

 

semmeldessert1Jag har varvat krossade kex med mandelmassa och grädde. SÅ himla gott! Det tog knappt 5 minuter.


semmeldessert2-2Semmeldessert:

Antal port: 4
Tid: ca. 5 min
Hållbarhet: ca. 3 h i kylskåp

 

 

 

 

 

 

Ingredienser:

  • 150 g valfria kex
  • 1.5 tsk kardemumma
  • 2 msk smör – jag använde mjölkfritt
  • 4 rågade msk mandelmassa – recept här nedan
  • 3 dl grädde – jag använde alpro soja airy & creamy

Mandelmassa:

  • 75 g skalad mandel
  • 0.75 dl strösocker
  • 0.5 msk vatten
    Mixa alla ingredienser till en slät smet i en matberedare.
  1. Börja med att krossa kexen genom att lägga dem i en påse som du försluter. Slå sedan med en kavel på kexen tills de är helt krossade.
  2. Smält smöret och blanda ner kardemumma.
  3. Rör ner smöret i de krossade kexen.
  4. Vispa upp grädden ganska hårt.
  5. Varva kex, mandelmassa och vispad grädde i serveringsglas.
  6. Serveras med fördel direkt, men kan förvaras i kylskåp i ett par timmar.

semmeldessertHoppas det ska smaka! ♥

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
aw
aw
7 years ago

tack för alla vegandkavrecept – underbart

Nästa inlägg

Kladdkakeglass

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x