Jag har varvat krossade kex med mandelmassa och grädde. SÅ himla gott! Det tog knappt 5 minuter.
Semmeldessert:
Antal port: 4
Tid: ca. 5 min
Hållbarhet: ca. 3 h i kylskåp
Ingredienser:
- 150 g valfria kex
- 1.5 tsk kardemumma
- 2 msk smör – jag använde mjölkfritt
- 4 rågade msk mandelmassa – recept här nedan
- 3 dl grädde – jag använde alpro soja airy & creamy
Mandelmassa:
- 75 g skalad mandel
- 0.75 dl strösocker
- 0.5 msk vatten
– Mixa alla ingredienser till en slät smet i en matberedare.
- Börja med att krossa kexen genom att lägga dem i en påse som du försluter. Slå sedan med en kavel på kexen tills de är helt krossade.
- Smält smöret och blanda ner kardemumma.
- Rör ner smöret i de krossade kexen.
- Vispa upp grädden ganska hårt.
- Varva kex, mandelmassa och vispad grädde i serveringsglas.
- Serveras med fördel direkt, men kan förvaras i kylskåp i ett par timmar.
Hoppas det ska smaka! ♥
tack för alla vegandkavrecept – underbart