Hej på er finisar! Hoppas att allt står väl till med er.
Idag har jag, precis som de senaste dagarna, bakat en himla massa. Jag gör en del jobb till olika företag just nu och försöker hinna med bloggen så mycket jag kan. Har snart deadline på en del av jobben så efter det lugnar det sig på jobbfronten ett par dagar. Då ska jag passa på att packa, packa och åter packa. Vi flyttar ju snart. *Nyp i armen*. Längtar så jag spricker!
Men först – recept! Idag ska ni få ett recept på ljuvliga chokladbollar med cookie dough- gömma.
Dessa klättrade upp på top 2- listan direkt. Först kommer mina nutellabollar och sedan dessa. Ni måste prova!!
Chokladbollar med cookie dough.
Antal: 30 st
Tid: 20 min
Förvaring: Kyl eller frys
Ingredienser Cookie dough:
50 g smör, rumsvarmt
2 msk strösocker
0.75 dl farinsocker
1 msk mjölk
2 tsk vaniljsocker
1.5 dl vetemjöl
1.5 dl chokladknappar
–
Arbeta ihop alla ingredienser utom chokladen till en smidig deg. Plasta in och lägg i kylskåp medan du gör chokladbollssmeten. ↓
Ingredienser Chokladbollar:
100 g smör, rumsvarmt
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
0.5 dl oboýpulver
0.5 dl kokt kaffe
5-6 dl havregryn – efter behov
–
Vispa alla ingredienser i din assistent (eller med elvisp) till en krämig smet.
Tag fram kakdegen och rulla 30 jämnstora bollar.
Rulla in varje boll i chokladbollssmet.
Rulla sedan i pärlsocker.
Förvara i en tätslutande burk med lock i kylskåp eller frys.
Lycka till! Och ha en toppenfin fredag. ♥
Fler recept på chokladbollar:
After eight- Chokladbollar
Chokladbollar med Nutellagömma
Delicatobollar i långpanna
Dumlehavrebollar
Chokladbollar med Dulce de leche- gömma
Chokladbollar med Kinapuffar
Chokladbollar med popcorn
Men? När ska chokladknapparna i?