Bröd

Italiensk Focaccia

italiensk_focaccia2Focaccia är ett italienskt matbröd som kommer från Ligurien. Det är ett vetebaserat bröd som kryddas med salt. Focacciadeg liknar en pizzadeg i sin struktur och består av mjöl med mycket gluten, olivolja, vatten, salt och jäst. Brödet blir saftigt och lite segt. Och det går att smaksätta med precis vad som helst! 🙂

italiensk_focaccia4Jag har denna gång smaksatt mitt bröd med soltorkade tomater och fetaost. Det blev SÅ gott! Faktiskt det godaste matbröd jag vet.


italiensk_focacciaFocaccia:

Antal bröd: 2 stora
Tid: 1.5 h
Förvaring: Brödpåsar i skafferi eller plastpåsar i frys.

 

 

 

 

 

Ingredienser:

  • 25 g jäst
  • 3 dl vatten, ljummet
  • 0,5 dl olja från soltorkade tomater
  • 1 msk honung
  • 1 msk flingsalt
  • 6-7 dl vetemjöl
  • 1 pkt fetaost
  • 10-15 soltorkade tomater i olja (i olja)
  1. Börja med att smula jästen i en bunke.
  2. Häll på vattnet och rör tills all jäst löst sig.
  3. Tillsätt resterande ingredienser utom fetaost och tomater, arbeta ihop en smidig deg i maskin i 5 minuter.
  4. Tillsätt fetaost och tomat som du arbetar in i degen.
  5. Låt jäsa under bakduk i 30 minuter.
  6. Sätt ugnen på 225°C.
  7. Stjälp upp degen på lätt mjölat bakbord. Dela degen i två delar och tryck ut varje del så att de blir 2 cm tjocka (höga).
  8. Lägg degbitarna på en varsin bakpapperklädd plåt som du smort med lite olja.
  9. Tryck med fingrarna så att det bildas gropar i degen och strö sedan över lite flingsalt.
  10. Låt jäsa i 30 minuter och grädda sedan mitt i ugnen i ca. 10 minuter.
  11. Låt svalna på avsvalningsgaller.

italiensk_focaccia1Lycka till! ♥

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

6 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Josephine
7 years ago

Ser såå gott ut! Jag ska definitivt prova detta receptet.

Lydia
Lydia
7 years ago

Hej, tar du olja från glasbruken som det finns soltorkade tomater i? Går det lika bra med olivolja? Vilket är godast?

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Lydia
7 years ago

Svar ja! Och ja, det går jättebra med olivolja i! Det använder jag alltid förutom när jag ska ha i soltorkade tomater. Så när du ska ha soltorkade tomater i så rekommenderar jag oljan direkt från burken! Men annars olivolja! Kram. <3

Sofia
Sofia
6 years ago

Hej!
Går denna att göra med ett annat mjöl så den känns lite nyttigare? 🙂

Mikaela
Mikaela
4 years ago

Jättegott bröd! Bakade brödet till vår inflyttningsfest och det slutade med att alla ville ha receptet med sig hem.

Sanna
Sanna
2 years ago

Har gjort det här receptet många gånger och det blir alltid lika bra! Brukar utesluta fetaost och ta vetemjöl special.

Nästa inlägg

Chokladbollar med cookie dough

6
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x