Små, söta Mandelmusslor med kardemumma i degen. Sedan fylls skalen med mandelmassa och vispgrädde. Smakar precis som en nygräddad semla. Otroligt gott.
Dessa blir ganska olikt den klassiska semlan men också alldeles ljuvligt goda!
Semmelmusslor, 20 st:
Ingredienser:
125 g mandelmassa
2 dl vetemjöl
1-2 tsk kardemumma, efter smak
100 g smör
0.5 ägg, uppvispat
Fyllning:
150 g mandelmassa
3 dl vispgrädde
- Riv mandelmassan grovt och blanda det med vetemjöl, kardemumma, rumsvarmt smör och ett halvt ägg.
*Vispa upp ett ägg och tag hälften* - Arbeta ihop en smidig deg för hand eller med maskin.
- Rulla in i plastfolie och låt vila i kylskåp i 30 minuter.
- Sätt ugnen på 200°c och tag ut degen ur kylskåpet.
- Dela degen i 20 jämnstora bitar, och tryck sedan ut varje bit i formarna.
- Grädda mitt i ugnen i ca. 8-10 minuter.
- Tag ut och låt svalna medan du gör fyllningen.
* Riv mandelmassa grovt på rivjärn, blanda med 2 msk grädde.
*Vispa resterande vispgrädde lagom hård för att spritsa. - Fyll musslorna med mandelmassa och spritsa sedan över vispgrädde.
- Toppa eventuellt med mandelspån.
Hoppas att det ska smaka! Missa inte min facebooksida för mer inspiration!
fantastiskt kreativt men saknar vegansemlor…
Åh! Jag vet. Måste göra veganska semlor pronto!! Kram på dig!