Cookie dough cups:
Antal: ca. 10 st
Tid: 20 min
Förvaring: kyl eller frys
Hållbarhet: 3+ veckor i frys
Ingredienser:
- 1 dl Mjöl av valfri sort – kokos, mandel, hasselnöt ..
- 3 msk kokosolja, smält
- 2 tsk nötsmör av valfri sort – jag använde mandel
- 1 msk agavesirap
- 1-3 msk mandelmjölk (efter konsistens)
- 0.5 tsk vaniljpulver
- 1 krm salt
- 1.5 dl chokladknappar
- 200 g mörk choklad + 1 msk kokosolja
- Arbeta ihop alla ingredienser utom chokladen i en bunke – tillsätt mandelmjölken efter behov, lite i taget tills du fått önskad konsistens på din deg.
- Tillsätt chokladknappar och arbeta till en smidig deg, låt vila i kylskåp medan du smälter chokladen.
- Smält 200 g choklad tillsammans med 1 msk kokosolja över vattenbad på låg värme. Rör tills all choklad smält.
- Tag fram muffinsformar av valfri storlek (jag tog normalstora denna gång men föredrar lite mindre), 5 stora eller 10 mindre. Täck botten av formarna med choklad och frys sedan i 2 minuter.
- Tag fram degen och forma så många bollar som du har formar, platta till en aning och lägg dem på den stelnade chokladen i muffinsformarna.
- Täck med resterande choklad och frys i ca. 5 minuter.
- Tag försiktigt ur dina cookie dough cups ur sina formar.
- Förvara i en tätslutande burk med lock i kylskåpet eller frysen.
Hoppas det ska smaka! Ha en toppenfin fredagkväll. Kram ♥
Fler recept på veganska godsaker:
Raw snickers
Avokadotryffel
Chokladmousse
Kladdkakemuffins
Mangoglass
Kokosglass
Knäck
Chokladtryffel på 2 ingredienser
Jordgubbsglass
Hej! Går denna att göra med vilken kakdeg som helst? Låter så gott men har ingen möjlighet att köpa icke animaliska produkter.
Hej! Givetvis funkar det med icke animaliska produkter om du inte vill göra dem veganska såklart! Kram