Hörni! Ska vi snacka lite om denna Kanelbullekaka? Den är bakad utan animaliska produkter och smakar precis som en nygräddad kanelbulle. Den smälter i munnen och är bara helt fantastiskt god! Ni måste prova.
Kanelbullekaka:
Antal bitar: 10
Tid: 30 minuter
Förvaring: Kyl eller frys
Ingredienser:
- 85 g mjölkfritt margarin/kokosolja/kokosfett
- 1.5 dl mandelmjölk
- 1.5 dl strösocker
- 1.5 dl vetemjöl
- 0.5 dl potatismjöl
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 tsk kanel, malen
- 0.5 tsk kardemumma
- 1 tsk bakpulver
- + kanel & pärlsocker till garnering
- Börja med att sätta ugnen på 175°C och klä en form (20cm) med bakplåtspapper.
- Smält margarinet och rör ner mjölken, ställ åt sidan.
- Rör ihop de torra ingredienserna i en bunke och tillsätt sedan vätskan.
- Vispa ihop en klumpfri smet.
- Häll smeten i formen och toppa med kanel.
- Grädda mitt i ugnen i ca. 20 minuter, tag ut och strö över lite pärlsocker.
- Låt svalna innan servering!
Lycka till med kakbaket! Och ha en fantastisk lördag! Stor kram på er. ♥
Går det att byta ut mandelmjölken mot havremjölk?
Svar ja! Kram <3
Gjorde kakan igår till min son och vi blev jätte nöjda allihop,även god doft..
Vad roligt att höra! Kram <3
Går den att göra glutenfri?