Alla hjärtans dag, Bakelser, Veganskt

Veganska bakelser

Veganska bakelserHej på er! Igår gjorde jag en vegansk bakelse, som jag har valt att kalla dessa. Det är en mandelbotten som jag format till en liten skål, sedan fyllt den med chokladmousse och färska bär. Galet gott! Och så enkelt att göra.

Processed with VSCO with f2 preset
Botten blir seg och smakar lite kolaaktigt av dadlarna. Jag mixade även ner lite kokos i botten och det gjorde susen. Blev SÅ gott!

Vegansk bakelseVeganska bakelser:

Antal: 6 st
Tid: 30 min
Förvaring: Kylskåp eller Frys
Hållbarhet: 1 vecka i kylskåp – ofyllda skålar

 

 

 

 

 

 

Ingredienser Chokladmousse:

  • 2 dl alpro soja (airy & creamy)
  • 50 g mörk chokald
  1. Vispa upp grädden ganska hårt.
  2. Smält chokladen och låt svalna en aning.
  3. Blanda chokladen med grädden och rör snabbt ihop innan chokladen hinner stelna.
  4. Låt stå i kylskåp fram till användning.

 

Ingredienser skålar:

  • 15 dadlar
  • 0.5 dl mandlar
  • 1 dl kokos
  1. Mixa alla ingredienser i din matberedare till en klibbig deg.
  2. Tryck ut degen i aluminium-muffinsformar och ställ sedan i frysen i 20 minuter.
  3. Tag fram ur frysen och plocka bort aluminiumformarna.
  4. Lägg mandelskålarna på ett serveringsfat och fyll sedan med chokladmousse. Toppa med färska bär.

*Mandelskålarna håller ca. 1 vecka i en tätslutande burk med lock i kylskåp. Tänk på att lägga smörpapper emellan så att de inte klibbar ihop.
* Frys gärna de skålar du inte vill använda. Det är sedan perfekt att plocka fram dem när sötsuget slår till.


veganska bakelserHa nu en superfin alla hjärtans dag kära ni! Stor kram. ♥

 

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
krämig avokadopasta

Nästa inlägg

Krämig Avokadopasta

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x