Hej godingar! Idag åt jag denna helt galet goda Avokadopasta till lunch. Jag har då aldrig tidigare ätit någon godare pasta – på riktigt. Med ett fåtal ingredienser och knappt 10 minuter har du denna ljuvliga pastarätt. Avokadon gör pastan krämig, nästan som en pastasås. Den är smaksatt med vitlök och basilika. Toppad med sesamfrön. Ja, ni bara måste prova.
Avokadopasta:
Antal port: 2
Tid: 10 min
Förvaring: I en burk med lock, i kylskåp.
Hållbarhet: 2-3 dagar
Ingredienser:
- pasta för 2
- 2 msk olivolja
- 3 vitlöksklyftor
- 1 krm örtsalt
- 1 avokado
- ett gäng basilikablad
- 0.5 dl pastavatten
- 1 salladslök
- 2 tsk sesamfrö
- Börja med att koka upp vatten tillsammans med 1 msk olivolja, 2 krossade vitlöksklyftor och örtsalt. När vattnet kokat upp så tillsätter du pastan. Låt koka i ca. 7 minuter.
* Pastan ska ej bli för mjuk – den ska vara al dente. - Häll av pastan och spara 0.5 dl pastavatten.
- Mixa 1 msk olivolja, 1 vitlöksklyfta, avokado, basilika och pastavatten till en slät smet i din matberedare eller med stavmixer.
- Blanda pastan med avokadon, toppa med hackad salladslök, sesamfrö och basilika. Serveras direkt.
Hoppas att det ska smaka! ♥
Fler recept på pasta:
One pot pasta
Krämig one pot pasta
Pasta med tomatsås
Måste bara skriva att den här pastan är verkligen bara sååå himla god! Hela familjen älskar den!!
Vad roligt att höra!! 🙂