Raw Snickers bars. Tänk att någonting som bakas på naturliga ingredienser kan bli så otroligt smarrigt. Dessa raw snickers bars är det godaste jag ätit på väldigt länge. De är sötade med dadlar och raw agavesirap.
Botten består av cashewnötter, dadlar och kokos. Sedan ett lager ”kola” i form av dadlar, jordnötssmör och raw agavesirap. Toppat med jordnötter och mörk choklad. SÅ gott!
Raw snickers bars, 12 st:
Botten:
- 3 dl cashewnötter, naturella
- 1 dl kokos
- 8 färska dadlar, urkärnade
- 1.5 msk raw agavesirap
- Mixa alla ingredienser i en matberedare.
- Tryck ut den smuliga degen i en bakpapperklädd limpform.
- Ställ in i frysen medan du gör kolan.
Kola:
- 9 färska dadlar, urkärnade
- 0.5 dl jordnötssmör
- 0.25 dl mandelmjölk
- 2 tsk raw agavesirap
- Mixa alla ingredienser i en matberedare.
- Smeten ska bli ganska tjock och lite rinnig – tillsätt mer mandelmjölk vid behov.
- Bred ut kolasmeten på botten och ställ tillbaka in i frysen medan du smälter choklad.
Topping:
- 1 dl jordnötter
- 100 g mörk choklad
- Strö jordnötterna över kakan och tryck fast dem lite lätt.
- Smält chokladen på låg värme över vattenbad och bred den sedan över kakan.
- Låt stelna i kylskåpet innan du skär i bars.
Hoppas det ska smaka! ♥
Det där ser riktigt smarrigt ut!! Jag undrar, jordnötssmören gör du den själv eller är den köpt? Om du gör den själv hur gör du då? Mixar jordnötter bara ?
Om du vill göra egen så är det bara att mixa jordnötter! Efter ett par minuter så släpper nötterna ifrån sig olja och då blir det jordnötssmör! Kram! <3
Detta receptet var exakt vad jag har letat efter! Superenkelt att göra och smakar lika gott som du beskrev det (om inte bättre!) Roligt att kunna göra en mer nyttig dessert som man mår bra av!:)
Vad roligt att höra!! Stor kram! <3
Supergoda och så enkla att göra. Gör man en lite lösare kola smakar det precis som snickersglass. Vid fastare kola blir det som vanlig snickers fast mycket nyttigare.
Vad roligt att du gillar dem! Kram på dig <3
Tänkte testa att göra de här, men tror du man kan ta honung istället för agavesirap?
Det funkar! 🙂
Hej!
Det här receptet var såå gott! Undrar lite över hållbarheten på barsen? Och går de att frysa? 🙂
Ser riktigt gott ut, men chokladen får inte värmas på mer än 45 grader och innehålla mjölk för att kallas raw.
Det går att göra toppingen på kakao, agave och neutralt kokosfett.
Chokladen är rawchoklad och den behöver inte värmas över 45 grader för att smälta (vilket min inte heller gjorde!).
Hej undrar hur många kcal det är i en elr typ 100g