Hej raringar! Hur har ni det?
Jag är uppe i Dalarna hos min mormor och morfar. Vi firar jul här med familjen på mammas sida idag. Vi ska äta julmat, efterrätt och sedan blir det Julklappsleken för hela slanten. Vi älskar det! Det är så himla roligt. Över 30 paket ska spelas ut. Och till efterrätt idag blir det kladdkaka med lättvispad grädde och bär. Samt mjuk pepparkaka och en del julgodis. Bland annat Vegansk bounty. Jag gjorde den igår och den blev SÅ himla god.
Detta är min nya favoritbounty. Jag har tidigare gjort egen bounty på kondenserad mjölk men den blir inte alls lika god som denna.
Vegansk bounty, 15 st:
2.5 dl kokos
1.5 dl kokosmjölk
1 dl kokosolja
0.5 tsk vaniljpulver
ev. 2 msk florsocker – för att söta
150 g Choklad
–
Börja med att blanda kokos, kokosmjölk, kokosolja, vaniljpulver och eventuellt florsocker i en bunke.
Rulla smeten till jämnstora bollar och lägg på ett bakplåtspapper.
Frys i 30 minuter.
Smält chokladen över vattenbad och doppa sedan kokosbollarna i chokladen. Lägg på bakpapper och låt stelna.
Förvara dina bounty i en tätslutande burk med lock.
Går utmärkt att frysa.
*Om smeten blir för torr – tillsätt med kokosmjölk, och om smeten blir för kladdig – tillsätt mer kokos.
Fler veganska recept:
Vegansk saffransglass
Vegansk knäck
Vegansk chokladtryffel
Vegansk chokladglass
Var kokosmjölken du använde flytande eller den tjocka delen som varit i kallt?
Undrar samma sak som Emilia. Var den kall eller flytande?
// Oskar
Vad använde du för kokosmjölk? 🙂
Jag använde Santa marias kokosmjölk på burk. Den feta! 🙂