Hej på er! Hoppas att ni alla mår bra!
Idag bakar jag lite här hemma i köket. Ska ha med mig fröknäcke och efterrätt till mormor imorgon. Vi åker nämligen till Dalarna för att fira årets första julafton imorgon. Det blir god julmat, fint sällskap och så julklappsleken såklart. Ska bli så mysigt. Precis vad jag behöver just nu. ♥
Med mig till Dalarna har jag bland annat något nytt – Bountyfudge. Chokladfudge med ett täcke av hemgjord bounty. SÅ himla gott. Tror dessa toppar min lista över favoritfudge nu faktiskt. Älskar dem!
Ni missar väl heller inte att vara med i min tävling där jag tävlar ut 5 kg julgodis? Ni hittar den här.
Det bästa? Förutom att de är enkla att baka och fantastiskt goda så krävs det endast 3 ingredienser för att göra dessa. Lätt som en plätt.
Bountyfudge, 20 st:
1 burk kondenserad, sötad mjölk
300 g choklad
120 g kokos
–
Börja med att smälta 200 g choklad i en värmetålig skål i micro eller över vattenbad. Tillsätt halva burken kondenserad mjölk och rör ihop till en jämn smet.
Bred ut smeten i en bakpapperklädd form 15×20 cm.
Blanda resten av den kondenserade mjölken med kokosen och rör ihop en kladdig massa. Tryck ut bountymassan på fudgen och ställ in i frysen i 15 minuter.
Smält resterande 100 g choklad och bred sedan ut det över bountyn.
Låt stelna helt i kyl. Skär sedan i jämnstora bitar.
Förvaras i en tätslutande burk med lock i skafferiet eller kylskåpet.
Fler recept på fudge:
Mjölkchokladfudge
Vaniljfudge med skumtomtar
Chokladfudge på 2 ingredienser
Varm choklad- fudge
Nutellafudge på 2 ingredienser
After eight- fudge på 3 ingredienser
Så goda! Men hur länge håller de i en burk i kylskåpet?
Hej! Minst 3 veckor klarar de. 🙂 Kram!
Oj oj oj! Mjölkchoklad el mörk?! 🙂
Minst 55% kakaohalt! Kram
Hej Frida,
Kan du inte lägga upp bilder på hur man gör?