Kakor, Småkakor, Tips

Cookies in a Jar

IMG_7925Finns det någonting bättre än att ge bort hemgjorda presenter?
Det är bland det bästa jag vet och jag ger bort hemgjorda presenter så ofta jag bara kan.
Till exempel så är det oerhört populärt att ge bort ”Cookies in a Jar” = Kakmix i en burk.
Det är väldigt roligt att pyssla ihop en sådan här burk, och ännu roligare att ge bort.
Det är enkelt, tar inte alls särskilt lång tid och ändå är det bland de bästa presenterna att ge till sina nära och kära.
Så mycket kärlek i en liten burk. Det bästa av allt?
– Ja, tänk så himla många det är som får glädje av denna lilla glasburk.
Det blir åtminstone 25 kakor, och då är det 25 personer som kan få en varsin nygräddad kaka.
Hur bra är inte det? – Så himla fint!
Jag tycker att en present du gjort själv är så mycket mer värd än en dyr present från butiken som dessutom butikspersonlaen slagit in..
Vad tycker ni?

IMG_7874En burk ges bort med en etikett där du skrivit tillvägagångssätt.
Här på bilden ovan har jag skrivit texten som står i etiketten som hänger på burken.
Enkelt, smidigt och så roligt!

Cookies in a Jar:
2 dl Vetemjöl blandas med 1.5 tsk Bakpulver & 1 msk Vaniljsocker.
Packa detta ganska hårt i botten av en 0.75 l- burk.
0.5 dl Strösocker packas över mjölet.
2 dl Brunt farinsocker packas sedan ovanpå strösockret.
Sedan packar du 2 dl Havregryn över.
Avsluta med din smaksättning, 2 dl.
Jag använde i denna burk 2 dl mörka chokladknappar.
I en annan burk har jag använt Vita chokladknappar och torkade blåbär.
Du kan smaksätta med torkade frukter och bär, choklad, nötter osv..

Till dessa kakor tillsättes 200 g mjukt Smör samt ett Ägg.
Allt arbetas ihop till en smidig deg som sedan får vila i kylskåpet i 1 h.
Degen rullas till 20-25 bollar och gräddas mitt i ugnen (som står på 180°C) i 10-12 minuter.

Skriv sedan en etikett med tillvägagångssätt och häng den på burken.

Du kan givetvis göra detta med ingredienser till dina favoritkakor.
Tänk då på att räkna ut hur stor burk du behöver.
Det du inte behöver räkna med är bakpulver, vaniljsocker, salt el dyl.
– Det som blandas med mjölet behöver du alltså inte räkna mängden på.
Här har jag ett recept med en volym på ca. 8 dl ingredienser.
Då använder jag en burk som är mindre än så, det är för att jag packar alla ingredienser ganska hårt.
Varför de packas är för att det ska bli fina lager i burken och för att ingredienserna inte ska blandas om ifall burken blir lite omskakad.

LYCKA TILL! ♥

Subscribe
Notify of
guest
13 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anna Sofia
5 years ago

Åh! Superfint att ge bort, ska nog göra detta som en julklapp sen till min bästa vän 🙂 och kanske en till mig att ställa i skåpet till den dagen jag känner att jag behöver lite kakor snabbt haha 😀

Mickan
Mickan
5 years ago

Hej!
Tänkte baka lite och fylla frysen, men tänkte höra om du kunde göra ett inlägg där du skriver om de bakverk som är bäst att frysa in och som blir god när man tar ut ur frysen. 🙂

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Mickan
5 years ago

Hej! Det var en väldigt bra idé. Ett sådant inlägg är det nog många som skulle uppskatta! Ska försöka få till ett bra så fort jag har tid! Kram 🙂

Bjorn
5 years ago

Älskar din present! Jag ska absolut testa själv 🙂 Jättefin blogg, får gärna spana in min också 😛

Alma
Alma
5 years ago

Hej! Jag undrar om det funkar att göra detta med glutenfritt mjöl? Eller har du något annat förslag på vad man kan göra för glutenintoleranta? Kan du göra ett sådant inlägg?
En sådan här kakburk vore perfekt till kompisar i julklapp, men flera utav dem tål inte gluten.

Sandra
Sandra
5 years ago

Hej! undrar om du kan lägga in nå recept på nyttiga med goda efterrätter/fikabröd?:)

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Sandra
5 years ago

Absolut! 🙂

Nina
Nina
5 years ago

Hej!!

Använde du två plåtar här eller bara en!! Gjorde de precis och la på en plåt men de bara flöt ut helt över hela plåten!! vad gjorde jag för fel???

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Nina
5 years ago

Jag gräddar 6 kakor per plåt.. Kan kanske vara så att degen inte blev riktigt kall i kylskåpet?? Kram.

Stina
Stina
4 years ago

Åh vart har du hittat 0.7 l burkarna?!

Natalie
Natalie
3 years ago

Hej! Hur länge kan burken med ingredienser stå innan jag bakar med den?

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Natalie
3 years ago

Utan problem i 2-3 månader. Om du inte mixar ingredienser som är alldeles vid utgångsdatum dvs! Dock brukar inte det vara något problem, men det är bättre att ta det säkra före det osäkra 🙂

Natalie
Natalie
3 years ago

Hej! Hur länge håller sig en burk med ingredienser innan man måste baka den?

Nästa inlägg

Kladdkaka med extra allt

13
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x