Mjuka kakor

Söndagspicknick & Äpplekaka

IMG_8042Måndag idag. Ny vecka och nya möjligheter!
Efter en fin helg med min lilla familj så känns det skönt att det är måndag igen.
Denna måndag är som vanligt inte lik någon annan. Just nu är det kaos hemma hos oss.
Riktig KAOS. Vi håller på att flytta, så det är saker och kartonger överallt.
Flyttat har vi gjort förut, men för varje gång så blir det bara mer och mer saker att packa.
Och med en sambo som hoppar på kryckor och inte kan göra någonting alls så blir det hela lite jobbigare för mig.
Jag ska på två dagar, måndag och tisdag, hinna jobba för hela denna vecka.
Vi ska hinna med en födelsedagsmiddag hos älskade morfar som fyller år idag (GRATTIS! ♥).
Och så ska jag hinna packa ner resten av våra saker. Allt detta innan onsdag då jag åker ner till mamma i Örebro.
Sedan åker vi till Öland på torsdag för Skördefesten. Ska bli SÅ mysigt att komma iväg lite! 🙂
Nog om det. Nu ska jag börja med att ge er ett recept på en fantastiskt god Äpplekaka som går fort att svänga ihop och blir sådär härligt saftig och ljuvligt god. Vi åt denna kaka igår när vi var ute på picknick.
Wille fick en ny favoritplats, i äpplelådan bland alla Äpplemuffins.. 🙂

IMG_8049Ser ni vilken god kaka?! ÅH, måste in i köket och ta en bit innan jag kan skriva vidare..

IMG_8057Tur för mig att det fanns en liten bit kvar i köket. Mums!

Snabbakad Äpplekaka:
125 g Smör
3 Ägg
2 dl Strösocker
3 dl Vetemjöl
1 tsk Bakpulver
2 Äpplen

Garnering:
2 msk Rörsocker
1 msk Kanel

Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 175°C.
Klä en form (20×20 cm) med bakplåtspapper.
Skala, kärna ur och klyfta äpplena.
Smält smöret och ställ åt sidan.
Vispa upp strösocker och ägg poröst.
Rör ner de torra ingredienserna i äggsmeten.
Tillsätt smöret och rör till en jämn smet.
Häll upp smeten i formen och tryck ner äpplena.
Strö över rörsocker samt kanel.
Grädda kakan mitt i ugnen i 20-25 minuter.
Låt svalna en aning innan du serverar den.
Serveras gärna med lite vaniljsås- eller glass till.

IMG_20150921_121735Bilderna denna gång blev lite som de blev.
Hade inte planerat att fota en massa egentligen men kakan var så god att jag kände mig tvungen att dela med mig av receptet till er! Kram på er.

LYCKA TILL! ♥

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

5 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Moa
Moa
8 years ago

Åh äppelpaj! Så himla gott! Detta recept ska testas inom kort 🙂

Matilda LIljeklev
Matilda LIljeklev
8 years ago

Hej du har verkligen en jätte fin blogg och alla recept du lägger upp är ju så man kan drömma om dem! He en bra vecka! 🙂

Karin
Karin
8 years ago

Hej Frida! Ser väldigt god ut den här äppelkakan och jag undrar om dubbelsats blir lagom i vanlig långpanna, har du testat det?

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Karin
8 years ago

Det funkar! 🙂 kram!

Nathalie
Nathalie
8 years ago

Ååh Äpplekaka är nog det bästa jag vet på hösten ❤️

hemgjorda presenter

Nästa inlägg

Cookies in a Jar

5
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x