Kärleksmuffins. Kärlek i en muffins, kan det bli bättre?
Dessa muffins är mina absoluta favoriter. Det kan ju så klart ha att göra med att jag ÄLSKAR Kärleksmums.
Att göra dem i en muffinsform gjorde det hela tio gånger bättre.
En saftig Chokladmuffins med en Kärleksfrosting samt kokos på toppen.
Om jag får välja endast EN kaka att äta för resten av mitt liv så blir det en Kärlkesmums.
Det är det enda bakverket jag inte kan ha hemma. Jag föräter mig. Är helt galen i allt vad Kärleksmums heter.
Det finns en anledning till att lilla farmor alltid bakar Kärleksmums när hon vet att jag är på väg.. 🙂
Så mycket kärlek i en liten pappersform. ♥
Kärleksmuffins, 15 st:
150 g Smör, smält
4 Ägg
2.5 dl Strösocker
4.5 dl Vetemjöl
2 msk Vaniljsocker
1 dl Kakao
2.5 tsk Bakpulver
1 dl Mjölk
0.5 dl Kaffe
Frosting:
75 g Smör, smält
0.75 dl Kaffe
0.75 dl Kakao
1 msk Vaniljsocker
5-6 dl Florsocker – efter behov
+ Kokoa
Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 200°C och placera ut muffinsformar i muffinsplåt.
Vispa ägg och strösocker vitt och poröst.
Rör ihop de torra ingredienserna och tillsätt det i äggsmeten.
Häll ner det smälta smöret, mjölken och kaffet.
Vispa ihop en snabbis till en jämn smet.
Fördela smeten i muuffinsformarna 3/4 i varje.
Grädda mitt i ugnen i 13-15 minuter.
Låt svalna.
–
Rör ner alla ingredienser i det smälta smöret till toppingen.
Rör i florsocker efter behov. Frostingen ska vara bredbar.
Toppa alla muffins med frosting och strö över kokos.
LYCKA TILL! ♥