Ibland krävs det liksom inga ord, utan endast en bild.
Och som ni vet så säger ju en bild mer än tusen ord.
Även fast jag tror att jag skulle kunna hitta tusen ord till denna kaka så får det räcka med en bild för denna gång.
Framför er ser ni nu en Kladdkaka med ett täcke av Marshmallows, ett med dulce de leche och på toppen vilar ett täcke av Mjölkchokladganache,
Kan ni tänka er vilken smakupplevelse det blir? En ljuvlig sådan!
Ja, som sagt. Bilden får tala för sig själv medan ni läser receptet. 🙂
Kladdkaka med extra allt:
Kladdkaka – Recept här
150 g Marshmallows, klippta på hälften
1 burk Karameliserad Mjölk/ Dulce de leche
Mjölkchokladganache:
250 g Mjölkchoklad
1.25 dl Vispgrädde
Gör så här:
Börja med att baka en kladdkaka, låt ugnen vara på.
Strö över alla marshmallows och ställ in kakan högt uppe i ugnen i ett par minuter.
Marshmallows ska smälta men ej få färg.
Tag ut ur ugnen och låt svalna en aning.
Bred på kolakrämen och låt svalna helt.
Gör chokladganache genom att värma grädden i en kastrull, rör sedan ner chokladen och rör om till en jämn smet.
Häll ganachen över kolaktäcket, ställ i kylskåpet och låt stelna.
Ät & NJUT!
LYCKA TILL! ♡
Jisses! Måste testas omgående!!:)
Blir kladdkakan för mäktig för att ha grädde till? Tänker att man vill ha något till 🙂
Det tycker jag absolut inte att den blir! Snarare tvärtom! 🙂 Kram!
Åh vad gott! Ska nog ta lite saltade jordnötter i också!
Kokar du den kondenserade sötade mjölken? jag brukar koka ca 2 timmar normalt men det kanske inte behövs?
Svar till Olivia:
Det finns färdig karmelliserad mjölk. Det är kondenserad mjölk som redan är kokad, så slipper man göra det. Finns det inte karmelliserad mjölk fungerar alltså kondenserad mjölk om man kokar burken några timmar.
Bara en liten fråga till. Marshmallows ska klippas på hälften? Är det någon tanke varför man inte klipper dem helt på mitten?
Hej! Klipp dem på mitten. Kram!
ska kladdkakan bakas inne i ugnen innan man lägger på marshmallows och sätter in i ugnen igen?
Ja, precis så! 🙂
Ganachen har skurit sig men en kul idé annars! (Ett tips är att låta choklad svalna i rumstemperatur – inte i kylen – då blir den inte så ful) 😉
Hej! Den har inte skurit sig. Den har däremot fått stå i kylskåpet och därför fått en tunn hinna på toppen som sedan spruckit när jag skurit i kakan. Tack ändå för att du är uppmärksam? Haha, kram på dig!
Ful choklad?
Du måste vara bästa på allt i hela världen Gbbo.
För min del var det just det krakelerade som gjorde att jag sedan igår har drömt om att få smaka just denna sorten. Jag har inte hunnit ha på varken karamelliserad mjölk eller ganache än. Men när jag bjuder mi. Familj kommer ingen av oss iaf bry oss om hur den ser ut.
Haha.. Jag hade faktiskt aldrig lagt på en skuren ganache, så.. Men Gulledu! Kram på dig :-*
Hej! Ska denna bakas i långpanna?
I en rund springform! 🙂
Bakar du kladdkakan först och in ungen och sen marshmallows på och sen in ingen igen ?? 🙂
Alltså nu läste jag vad jag frågat och läste vad du skrivit i receptet! Haha jag som flummat till det! Sorry 🙂
kan man göra den dagen innan ?
Absolut! 🙂
Receptet på kladdkakan är för en långpanna, gör du ändå den i en springform? Behöver snabbt svar! 🙂
Samma recept fast grädda i en springform istället för en långpanna. 🙂
Hej!
Kan man frysa ner kakan om det blir över?
Kan den göras så man lägger två lager på varandra? Är dubbel sats tillräcklig för att göra i långpanna? Den låter så grymt smarrig och vill göra den till min dotter kalas, men är lite rädd att jag ska faila
Hej! Ska kladdkakan göras i långpanna eller springform, vilket räcker extra allt till? Ska kladdkakan bakas färdigt eller kommer den bakas färdigt med resterande ingredienser?
Är det Dulce de Leche som är kolakrämen man brer på senare i receptet. Om inte – var är receptet för kolakrämen. Hittat ett recept för Dulce de Leche på en fransk webbsida – där använder de vanlig “fet” mjölk för att göra det enligt ett italienskt recept. Kommer att göra min Dulce de Leche efter det receptet. Tack för ett smaskigt recept. Ska testas på Måndag. Trevlig helg.
Man kan köpa färdig kolakräm på burk! Alternativt koka kondenserad mjölk på burk i en kastrull i ca 2 timmar,så blir det kolakräm.
Bra, då vet jag att Dulce de Leche – är kolakrämen du refererar till senare. Tack!
Testade att göra denna glutenfri genom att helt enkelt byta ut vetemjölet i kladdkakan till mandelmjöl. Funkade finfint! Tack för ett supersmarrigt recept!
Hej!
Bakade denna till mitt kalas och hade även varma hallon och grädde i skålar bredvid, blev en succé!
Hej! Åh, det låter supergott! Vad roligt!! 🙂 Kram!
Det ser verkligen gott ut och jag tänkte testa den på nyår! Undrar bara hur många portioner receptet är på?
Hej! Eftersom att den är så söt, så behöver man ingen stor bit. Så jag skulle säga mellan 8-10 bitar 🙂
Hej Frida! Detta ser så gott ut! Jag bor i London, och har en engelsk ugn som mäter grader i fan (fläkt), vilken grad ska jag då ha detta inne i? Har för mig att det blir en lägre grad men inte säker på med hur mycket. Kanske översätts till varmluftsugn? Skulle vara tacksam för snabbt svar eftersom jag tänkt göra dessa på fredag! 🙂
Tack!
Malin
Hej! Hm.. Har nog aldrig hört “fan”. Är det inte Fahrenheit då?? Kram!
Hej Frida! Detta ser så gott ut! Jag bor i London, och har en engelsk ugn som mäter grader i fan (fläkt), vilken grad ska jag då ha detta inne i? Har för mig att det blir en lägre grad men inte säker på med hur mycket. Kanske översätts till varmluftsugn? Skulle vara tacksam för snabbt svar eftersom jag tänkt göra dessa på fredag! 🙂
Tack!
Malin
Hej! Hm.. Har nog aldrig hört “fan”. Är det inte Fahrenheit då?? Kram!
Hej Frida! Detta ser så gott ut! Jag bor i London, och har en engelsk ugn som mäter grader i fan (fläkt), vilken grad ska jag då ha detta inne i? Har för mig att det blir en lägre grad men inte säker på med hur mycket. Kanske översätts till varmluftsugn? Skulle vara tacksam för snabbt svar eftersom jag tänkt göra dessa på fredag! 🙂
Tack!
Malin
Hej! Hm.. Har nog aldrig hört “fan”. Är det inte Fahrenheit då?? Kram!
Hej Frida! Detta ser så gott ut! Jag bor i London, och har en engelsk ugn som mäter grader i fan (fläkt), vilken grad ska jag då ha detta inne i? Har för mig att det blir en lägre grad men inte säker på med hur mycket. Kanske översätts till varmluftsugn? Skulle vara tacksam för snabbt svar eftersom jag tänkt göra dessa på fredag! 🙂
Tack!
Malin
Hej! Hm.. Har nog aldrig hört “fan”. Är det inte Fahrenheit då?? Kram!
Hej Frida! Detta ser så gott ut! Jag bor i London, och har en engelsk ugn som mäter grader i fan (fläkt), vilken grad ska jag då ha detta inne i? Har för mig att det blir en lägre grad men inte säker på med hur mycket. Kanske översätts till varmluftsugn? Skulle vara tacksam för snabbt svar eftersom jag tänkt göra dessa på fredag! 🙂
Tack!
Malin
Hej! Hm.. Har nog aldrig hört “fan”. Är det inte Fahrenheit då?? Kram!
Hej Frida! Detta ser så gott ut! Jag bor i London, och har en engelsk ugn som mäter grader i fan (fläkt), vilken grad ska jag då ha detta inne i? Har för mig att det blir en lägre grad men inte säker på med hur mycket. Kanske översätts till varmluftsugn? Skulle vara tacksam för snabbt svar eftersom jag tänkt göra dessa på fredag! 🙂
Tack!
Malin
Hej! Hm.. Har nog aldrig hört “fan”. Är det inte Fahrenheit då?? Kram!
Malin jag bor också i england och använder den här websidan när jag behöver översätta
http://www.cooks.com/recipe/w0hv0ye/oven-temperatures-and-conversions.html
Går den bra att göras i vanlig sockerkaksform?
Menar du sockerkaksform med hål i mitten? :))
Malin jag bor också i england och använder den här websidan när jag behöver översätta
http://www.cooks.com/recipe/w0hv0ye/oven-temperatures-and-conversions.html
Går den bra att göras i vanlig sockerkaksform?
Menar du sockerkaksform med hål i mitten? :))
Malin jag bor också i england och använder den här websidan när jag behöver översätta
http://www.cooks.com/recipe/w0hv0ye/oven-temperatures-and-conversions.html
Går den bra att göras i vanlig sockerkaksform?
Menar du sockerkaksform med hål i mitten? :))
Malin jag bor också i england och använder den här websidan när jag behöver översätta
http://www.cooks.com/recipe/w0hv0ye/oven-temperatures-and-conversions.html
Går den bra att göras i vanlig sockerkaksform?
Menar du sockerkaksform med hål i mitten? :))
Malin jag bor också i england och använder den här websidan när jag behöver översätta
http://www.cooks.com/recipe/w0hv0ye/oven-temperatures-and-conversions.html
Går den bra att göras i vanlig sockerkaksform?
Menar du sockerkaksform med hål i mitten? :))
Malin jag bor också i england och använder den här websidan när jag behöver översätta
http://www.cooks.com/recipe/w0hv0ye/oven-temperatures-and-conversions.html
Går den bra att göras i vanlig sockerkaksform?
Menar du sockerkaksform med hål i mitten? :))
Ska man koka kolan i burken innan eller det är bara att bre på som den är?
Karamelliserad mjölk är färdig kola, kondenserad mjölk måste kokas 🙂 Kram!
Vart hittar jag receptet på kladdkakan? När jag klickar på länken kommer jag till veckorevyns hemsida ♀️
Det var en gammal länk. Nu är den uppdaterad så nu ska det funka! Kram <3