Kladdkakor och Brownies

Kladdkaka med extra allt

IMG_8007Ibland krävs det liksom inga ord, utan endast en bild.
Och som ni vet så säger ju en bild mer än tusen ord.
Även fast jag tror att jag skulle kunna hitta tusen ord till denna kaka så får det räcka med en bild för denna gång.
Framför er ser ni nu en Kladdkaka med ett täcke av Marshmallows, ett med dulce de leche och på toppen vilar ett täcke av Mjölkchokladganache,
Kan ni tänka er vilken smakupplevelse det blir? En ljuvlig sådan!

IMG_8024Ja, som sagt. Bilden får tala för sig själv medan ni läser receptet. 🙂

Kladdkaka med extra allt:
Kladdkaka – Recept här
150 g Marshmallows, klippta på hälften
1 burk Karameliserad Mjölk/ Dulce de leche

Mjölkchokladganache:
250 g Mjölkchoklad
1.25  dl Vispgrädde

Gör så här:
Börja med att baka en kladdkaka, låt ugnen vara på.
Strö över alla marshmallows och ställ in kakan högt uppe i ugnen i ett par minuter.
Marshmallows ska smälta men ej få färg.
Tag ut ur ugnen och låt svalna en aning.
Bred på kolakrämen och låt svalna helt.
Gör chokladganache genom att värma grädden i en kastrull, rör sedan ner chokladen och rör om till en jämn smet.
Häll ganachen över kolaktäcket, ställ i kylskåpet och låt stelna.
Ät & NJUT!

IMG_8029

 LYCKA TILL! ♡

Subscribe
Notify of
guest
61 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Malin
Malin
5 years ago

Hej Frida! Detta ser så gott ut! Jag bor i London, och har en engelsk ugn som mäter grader i fan (fläkt), vilken grad ska jag då ha detta inne i? Har för mig att det blir en lägre grad men inte säker på med hur mycket. Kanske översätts till varmluftsugn? Skulle vara tacksam för snabbt svar eftersom jag tänkt göra dessa på fredag! 🙂

Tack!
Malin

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Malin
5 years ago

Hej! Hm.. Har nog aldrig hört ”fan”. Är det inte Fahrenheit då?? Kram!

Anna
Anna
5 years ago

Malin jag bor också i england och använder den här websidan när jag behöver översätta
http://www.cooks.com/recipe/w0hv0ye/oven-temperatures-and-conversions.html

Går den bra att göras i vanlig sockerkaksform?

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Anna
5 years ago

Menar du sockerkaksform med hål i mitten? :))

Malin
Malin
5 years ago

Hej Frida! Detta ser så gott ut! Jag bor i London, och har en engelsk ugn som mäter grader i fan (fläkt), vilken grad ska jag då ha detta inne i? Har för mig att det blir en lägre grad men inte säker på med hur mycket. Kanske översätts till varmluftsugn? Skulle vara tacksam för snabbt svar eftersom jag tänkt göra dessa på fredag! 🙂

Tack!
Malin

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Malin
5 years ago

Hej! Hm.. Har nog aldrig hört ”fan”. Är det inte Fahrenheit då?? Kram!

Anna
Anna
5 years ago

Malin jag bor också i england och använder den här websidan när jag behöver översätta
http://www.cooks.com/recipe/w0hv0ye/oven-temperatures-and-conversions.html

Går den bra att göras i vanlig sockerkaksform?

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Anna
5 years ago

Menar du sockerkaksform med hål i mitten? :))

Malin
Malin
5 years ago

Hej Frida! Detta ser så gott ut! Jag bor i London, och har en engelsk ugn som mäter grader i fan (fläkt), vilken grad ska jag då ha detta inne i? Har för mig att det blir en lägre grad men inte säker på med hur mycket. Kanske översätts till varmluftsugn? Skulle vara tacksam för snabbt svar eftersom jag tänkt göra dessa på fredag! 🙂

Tack!
Malin

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Malin
5 years ago

Hej! Hm.. Har nog aldrig hört ”fan”. Är det inte Fahrenheit då?? Kram!

Anna
Anna
5 years ago

Malin jag bor också i england och använder den här websidan när jag behöver översätta
http://www.cooks.com/recipe/w0hv0ye/oven-temperatures-and-conversions.html

Går den bra att göras i vanlig sockerkaksform?

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Anna
5 years ago

Menar du sockerkaksform med hål i mitten? :))

Malin
Malin
5 years ago

Hej Frida! Detta ser så gott ut! Jag bor i London, och har en engelsk ugn som mäter grader i fan (fläkt), vilken grad ska jag då ha detta inne i? Har för mig att det blir en lägre grad men inte säker på med hur mycket. Kanske översätts till varmluftsugn? Skulle vara tacksam för snabbt svar eftersom jag tänkt göra dessa på fredag! 🙂

Tack!
Malin

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Malin
5 years ago

Hej! Hm.. Har nog aldrig hört ”fan”. Är det inte Fahrenheit då?? Kram!

Anna
Anna
5 years ago

Malin jag bor också i england och använder den här websidan när jag behöver översätta
http://www.cooks.com/recipe/w0hv0ye/oven-temperatures-and-conversions.html

Går den bra att göras i vanlig sockerkaksform?

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Anna
5 years ago

Menar du sockerkaksform med hål i mitten? :))

Malin
Malin
5 years ago

Hej Frida! Detta ser så gott ut! Jag bor i London, och har en engelsk ugn som mäter grader i fan (fläkt), vilken grad ska jag då ha detta inne i? Har för mig att det blir en lägre grad men inte säker på med hur mycket. Kanske översätts till varmluftsugn? Skulle vara tacksam för snabbt svar eftersom jag tänkt göra dessa på fredag! 🙂

Tack!
Malin

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Malin
5 years ago

Hej! Hm.. Har nog aldrig hört ”fan”. Är det inte Fahrenheit då?? Kram!

Anna
Anna
5 years ago

Malin jag bor också i england och använder den här websidan när jag behöver översätta
http://www.cooks.com/recipe/w0hv0ye/oven-temperatures-and-conversions.html

Går den bra att göras i vanlig sockerkaksform?

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Anna
5 years ago

Menar du sockerkaksform med hål i mitten? :))

Anna
5 years ago

Jisses! Måste testas omgående!!:)

Eva
Eva
5 years ago

Blir kladdkakan för mäktig för att ha grädde till? Tänker att man vill ha något till 🙂

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Eva
5 years ago

Det tycker jag absolut inte att den blir! Snarare tvärtom! 🙂 Kram!

Carola
Carola
5 years ago

Åh vad gott! Ska nog ta lite saltade jordnötter i också!

olivia
olivia
5 years ago

Kokar du den kondenserade sötade mjölken? jag brukar koka ca 2 timmar normalt men det kanske inte behövs?

Sofia
Sofia
5 years ago

Svar till Olivia:
Det finns färdig karmelliserad mjölk. Det är kondenserad mjölk som redan är kokad, så slipper man göra det. Finns det inte karmelliserad mjölk fungerar alltså kondenserad mjölk om man kokar burken några timmar.

Eva
Eva
5 years ago

Bara en liten fråga till. Marshmallows ska klippas på hälften? Är det någon tanke varför man inte klipper dem helt på mitten?

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Eva
5 years ago

Hej! Klipp dem på mitten. Kram!

alva
alva
5 years ago

ska kladdkakan bakas inne i ugnen innan man lägger på marshmallows och sätter in i ugnen igen?

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  alva
5 years ago

Ja, precis så! 🙂

Gbbo
Gbbo
5 years ago

Ganachen har skurit sig men en kul idé annars! (Ett tips är att låta choklad svalna i rumstemperatur – inte i kylen – då blir den inte så ful) 😉

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Gbbo
5 years ago

Hej! Den har inte skurit sig. Den har däremot fått stå i kylskåpet och därför fått en tunn hinna på toppen som sedan spruckit när jag skurit i kakan. Tack ändå för att du är uppmärksam? Haha, kram på dig!

Ida
Ida
5 years ago

Ful choklad?

Du måste vara bästa på allt i hela världen Gbbo.
För min del var det just det krakelerade som gjorde att jag sedan igår har drömt om att få smaka just denna sorten. Jag har inte hunnit ha på varken karamelliserad mjölk eller ganache än. Men när jag bjuder mi. Familj kommer ingen av oss iaf bry oss om hur den ser ut.

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Ida
5 years ago

Haha.. Jag hade faktiskt aldrig lagt på en skuren ganache, så.. Men Gulledu! Kram på dig :-*

Besarta
Besarta
5 years ago

Hej! Ska denna bakas i långpanna?

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Besarta
5 years ago

I en rund springform! 🙂

Elisabeth
5 years ago

Bakar du kladdkakan först och in ungen och sen marshmallows på och sen in ingen igen ?? 🙂

Eva
Eva
5 years ago

Alltså nu läste jag vad jag frågat och läste vad du skrivit i receptet! Haha jag som flummat till det! Sorry 🙂

Lotta gullberg
Lotta gullberg
5 years ago

kan man göra den dagen innan ?

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Lotta gullberg
5 years ago

Absolut! 🙂

Eva
Eva
5 years ago

Receptet på kladdkakan är för en långpanna, gör du ändå den i en springform? Behöver snabbt svar! 🙂

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Eva
5 years ago

Samma recept fast grädda i en springform istället för en långpanna. 🙂

Christin
Christin
5 years ago

Hej!
Kan man frysa ner kakan om det blir över?

TNY
TNY
5 years ago

Kan den göras så man lägger två lager på varandra? Är dubbel sats tillräcklig för att göra i långpanna? Den låter så grymt smarrig och vill göra den till min dotter kalas, men är lite rädd att jag ska faila

Hannah
Hannah
5 years ago

Hej! Ska kladdkakan göras i långpanna eller springform, vilket räcker extra allt till? Ska kladdkakan bakas färdigt eller kommer den bakas färdigt med resterande ingredienser?

Jael
Jael
5 years ago

Är det Dulce de Leche som är kolakrämen man brer på senare i receptet. Om inte – var är receptet för kolakrämen. Hittat ett recept för Dulce de Leche på en fransk webbsida – där använder de vanlig ”fet” mjölk för att göra det enligt ett italienskt recept. Kommer att göra min Dulce de Leche efter det receptet. Tack för ett smaskigt recept. Ska testas på Måndag. Trevlig helg.

Eva
Eva
5 years ago

Man kan köpa färdig kolakräm på burk! Alternativt koka kondenserad mjölk på burk i en kastrull i ca 2 timmar,så blir det kolakräm.

Jael
Jael
5 years ago

Bra, då vet jag att Dulce de Leche – är kolakrämen du refererar till senare. Tack!

Lisa
Lisa
5 years ago

Testade att göra denna glutenfri genom att helt enkelt byta ut vetemjölet i kladdkakan till mandelmjöl. Funkade finfint! Tack för ett supersmarrigt recept!

Jessica
Jessica
5 years ago

Hej!
Bakade denna till mitt kalas och hade även varma hallon och grädde i skålar bredvid, blev en succé!

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Jessica
5 years ago

Hej! Åh, det låter supergott! Vad roligt!! 🙂 Kram!

Emma
Emma
5 years ago

Det ser verkligen gott ut och jag tänkte testa den på nyår! Undrar bara hur många portioner receptet är på?

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Emma
5 years ago

Hej! Eftersom att den är så söt, så behöver man ingen stor bit. Så jag skulle säga mellan 8-10 bitar 🙂

Malin
Malin
5 years ago

Hej Frida! Detta ser så gott ut! Jag bor i London, och har en engelsk ugn som mäter grader i fan (fläkt), vilken grad ska jag då ha detta inne i? Har för mig att det blir en lägre grad men inte säker på med hur mycket. Kanske översätts till varmluftsugn? Skulle vara tacksam för snabbt svar eftersom jag tänkt göra dessa på fredag! 🙂

Tack!
Malin

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Malin
5 years ago

Hej! Hm.. Har nog aldrig hört ”fan”. Är det inte Fahrenheit då?? Kram!

Anna
Anna
5 years ago

Malin jag bor också i england och använder den här websidan när jag behöver översätta
http://www.cooks.com/recipe/w0hv0ye/oven-temperatures-and-conversions.html

Går den bra att göras i vanlig sockerkaksform?

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Anna
5 years ago

Menar du sockerkaksform med hål i mitten? :))

Hannah
Hannah
2 years ago

Ska man koka kolan i burken innan eller det är bara att bre på som den är?

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Hannah
2 years ago

Karamelliserad mjölk är färdig kola, kondenserad mjölk måste kokas 🙂 Kram!

Martina
Martina
2 years ago

Vart hittar jag receptet på kladdkakan? När jag klickar på länken kommer jag till veckorevyns hemsida ‍♀️

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Martina
2 years ago

Det var en gammal länk. Nu är den uppdaterad så nu ska det funka! Kram <3

Nästa inlägg

Sockersöta Läckerheter med Frida Skattberg i Nyhetsmorgon

61
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x