Sommarens populäraste bakverk måste vara Kladdkakor- och Kladdkakemuffins.
Det kan ha att göra med att det är otroligt enkelt att svänga ihop, det går fort och innehåller ingredienser som alltid finns hemma.
Jag vet inte hur många kladdkakor och kladdkakemuffins jag gör på sommaren. Många blir det vill jag lova.
Här om dagen blev det vanliga Kladdkakemuffins med vispad grädde och färska bär.
Ljuvligt gott, om du frågar mig. Ibland är det enklaste även det allra godaste.
Jag tycker att det är lite festligare att servera kladdkaka i muffinsformar, som kladdkakemuffins, istället för att ställa fram en hel kaka som man ska kladda med vid bordet. Alla får sin egen form med kladdkaka, man kan själv välja vad den ska toppas med och på så vis blir de mer personliga.
På barnkalas vet jag att det är väldigt populärt att ställa fram olika sorters topping, strössel, godis, frukt och bär så att alla barn får ”göra” sin egen muffins. Det är både roligt och blir gott.
Dessa Kladdkakemuffins blev perfekta!
Så enkla att svänga ihop, sega kanter och mjukt och kladdigt inuti. Ljuvligt!
Nu ska ni få receptet på dessa godbitar!
Kladdkakemuffins, 10 st:
100 g Smör
2 Ägg
1.5 dl Strösocker
2 dl Vetemjöl
2 tsk Vaniljsocker
1 dl Kakao
0.5 tsk Bakpulver
Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 200°C och placera sedan ut 10 muffinsformar på en plåt.
Smält smöret och låt svalna en aning.
Rör ihop ägg och strösocker.
Blanda de torra ingredienserna i en bunke för sig och vänd sedan ner det i äggsmeten.
Tillsätt smöret och rör ihop en jämn smet.
Fördela smeten jämnt i formarna och grädda mitt i ugnen i 8-10 minuter.
Servera gärna med lite lättvispad Visgrädde och färska bär.
LYCKA TILL! ♡
Åh! Ser så gott ut