En av de bästa sakerna med sommaren är alla gamla kakburkar som måste fyllas med goda småkakor.
Jag älskar gamla kakburkar, och jag älskar småkakor. Så jag känner mig nästan tvungen att baka kakor och fylla mina kakburkar.
Här om dagen fyllde jag en jättefin gammal burk med massa sega Mjölkchokladsnitt. Sedan fick min pappa ta med den burken till sina vänner.
Det är en mycket uppskattad sommarpresent kan jag lova. Tänk dig själv om du skulle få en kakburk fylld till max med goda kakor, skulle du inte bli typ överlycklig då?
Det skulle i alla fall jag bli. Så idag bakar jag mer kakor och fyller mer burkar som ska ges bort. Underbart!
Ser ni mjölkchokladen? Åh dessa kakor är så ljuvliga. Jag har bakat dem så himla många gånger, men aldrig haft med mig kameran vid servering.
Dessa fotade jag som allra hastigast bland mycket annat. Och idag tänkte jag dela receptet på dessa kakor med er.
Sega Mjölkchokladsnitt:
175 g Smör
0.5 dl Strösocker
0.5 dl Farinsocker
2.5 msk Sirap
5 dl Vetemjöl
1.5 tsk Bakpulver
2 tsk Vaniljsocker
150 g Mjölchoklad, grovt hackad
Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 175°C och klä en plåt med bakplåtspapper.
Vispa smör, strö- och farinsocker och sirap fluffigt med elvisp.
Blanda de torra ingredienserna i en bunke för sig och arbeta sedan in det i smörblandningen.
När du fått ihop en smidig deg så arbetar du in chokladen.
Dela degen i två och rulla båda delar till längder.
Platta till dem lite med fingrarna.
Grädda i mitten av ugnen i ca. 20-25 minuter, tills de fått en gyllene färg.
Låt svalna en aning innan du skär dem i snittar.
Förvaras i en kakburk med lock.
LYCKA TILL! ♡
Jag är ett stort fan av dina After Eight-snittar så jag tvivlar inte en sekund på de här. Ska snart sluta jobbet för att plugga på högskola och ska bjuda på massa fika de sista dagarna. Ska testa på de här då 🙂
går de att frysa in? (:
Javisst! 🙂
Jätte god smak men blev lite tjocka när jag bara gjorde två längder. Kanske skulle plattat till dem mer innan? Plattade som när man gör vanliga kolasnitt och räknade med att dom skulle flyta ut mer. Men supergoda! Jag hade i lite flingsalt i degen också, tycker det lyfter fram smaken fint 🙂