Småkakor

Sega Mjölkchokladsnitt

IMG_6298En av de bästa sakerna med sommaren är alla gamla kakburkar som måste fyllas med goda småkakor.
Jag älskar gamla kakburkar, och jag älskar småkakor. Så jag känner mig nästan tvungen att baka kakor och fylla mina kakburkar.
Här om dagen fyllde jag en jättefin gammal burk med massa sega Mjölkchokladsnitt. Sedan fick min pappa ta med den burken till sina vänner.
Det är en mycket uppskattad sommarpresent kan jag lova. Tänk dig själv om du skulle få en kakburk fylld till max med goda kakor, skulle du inte bli typ överlycklig då?
Det skulle i alla fall jag bli. Så idag bakar jag mer kakor och fyller mer burkar som ska ges bort. Underbart!

IMG_6301Ser ni mjölkchokladen? Åh dessa kakor är så ljuvliga. Jag har bakat dem så himla många gånger, men aldrig haft med mig kameran vid servering.
Dessa fotade jag som allra hastigast bland mycket annat. Och idag tänkte jag dela receptet på dessa kakor med er.

Sega Mjölkchokladsnitt:
175 g Smör
0.5 dl Strösocker
0.5 dl Farinsocker
2.5 msk Sirap
5 dl Vetemjöl
1.5 tsk Bakpulver
2 tsk Vaniljsocker
150 g Mjölchoklad, grovt hackad

Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 175°C och klä en plåt med bakplåtspapper.
Vispa smör, strö- och farinsocker och sirap fluffigt med elvisp.
Blanda de torra ingredienserna i en bunke för sig och arbeta sedan in det i smörblandningen.
När du fått ihop en smidig deg så arbetar du in chokladen.
Dela degen i två och rulla båda delar till längder.
Platta till dem lite med fingrarna.
Grädda i mitten av ugnen i ca. 20-25 minuter, tills de fått en gyllene färg.
Låt svalna en aning innan du skär dem i snittar.
Förvaras i en kakburk med lock.

IMG_6300

LYCKA TILL! ♡

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Frida
8 years ago

Jag är ett stort fan av dina After Eight-snittar så jag tvivlar inte en sekund på de här. Ska snart sluta jobbet för att plugga på högskola och ska bjuda på massa fika de sista dagarna. Ska testa på de här då 🙂

Filo
Filo
8 years ago

går de att frysa in? (:

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Filo
8 years ago

Javisst! 🙂

Elina
Elina
6 years ago

Jätte god smak men blev lite tjocka när jag bara gjorde två längder. Kanske skulle plattat till dem mer innan? Plattade som när man gör vanliga kolasnitt och räknade med att dom skulle flyta ut mer. Men supergoda! Jag hade i lite flingsalt i degen också, tycker det lyfter fram smaken fint 🙂

Nästa inlägg

Kanelbullesockerkaka

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x