Mjuka kakor

Kanelbullesockerkaka

IMG_6314Ni vet när man vaknar på morgonen och det är strålande sol och klarblå himmel.
Det hinner gå 2 minuter innan man bestämt sig för att åka till stranden. Den känslan är fantastisk!
Kort därefter ska badkläder på, handdukar ska packas och likaså en picknickkorg med massa gott och enkelt.
Skafferiet kanske ekar tomt efter sötsaker? Då gäller det att ha en kaka som går fort att svänga ihop och blir perfekt som picknickfika.
Denna kaka är en kaka som alltid hänger med oss ut på picknick och andra äventyr.
Du hinner baka denna kaka medan resten av familjen packar ner sina handdukar och blåser upp badbollen.
Den blir luftig, saftig och oerhört god med en smak av kanel och en mild ton av vanilj.

IMG_6328En sockerkaka som jag alltid kommer att svänga ihop när tiden är knapp.

Kanelbullesockerkaka:
85 g Smör
1.5 dl Strösocker
1 Ägg
1.5 dl Filmjölk
1 tsk Kanel, malen
2 dl Vetemjöl
1 tsk Vaniljsocker
2 tsk Bakpulver
1 krm Salt
+ Kanel
+ Pärlsocker

Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 175°C.
Smörj och bröa en form, 20 cm.
Smält smöret och blanda ner kanelen.
Vispa upp ägg och strösocker ljust och fluffigt.
Blanda de torra ingredienserna för sig och vänd sedan ner dem i äggsmeten.
Tillsätt filmjölk och smöret, rör om till en jämn smet.
Häll upp i formen och strö över kanel och pärlsocker.
Grädda kakan mitt i ugnen i 25-30 minuter.
Packa ner i picknickkorgen och skär den i lagom stora bitar när den har svalnat.

IMG_6305Ha nu en underbar dag i solen, kära ni! ♥

LYCKA TILL! ♡

Subscribe
Notify of
guest
12 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Frida
6 years ago

En av de bästa sakerna med din blogg och dina recept är att det är så enkelt. Man vill faktiskt testa på recepten eftersom en vanlig dödlig människa förstår sig på dem 😉 Inga konstiga ingredienser m.m. 🙂 Hur bra som helst!

Ia
Ia
6 years ago

Är syrlighet eller konsistensen på filmjölken det viktiga?
Jag bakar bara mjölkfritt så skulle vilja byta ut mot havremjölk eller havregrädde istället. Men mängden kanske måste minskas eftersom det är tunnare.

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Ia
6 years ago

Kakan blir saftigare av filmjölk, men jag har även bakat den med samma mängd mjölk vilket också funkar superbra! Så jag skulle inte alls vara rädd för att prova med Havregrädde istället. Lycka till! 🙂

Emely
Emely
5 years ago

Tänkte prova baka denna kakan då den ser god ut.
Men ska inte servera den förns imorgon och undrar hur den förvaras bäst då ?
Platspåse bara eller?
Har du provat frysa denna kakan, blir det isf bra även efter vid upptidning?

Maria
Maria
4 years ago

Nu har jag bakat denna, och kan knappt bärga mig tills den svalnat. Den ser SÅ god ut och luktar så gott

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Maria
4 years ago

Underbart! Hoppas att den blev god 🙂 Kram! <3

Affi
Affi
3 years ago

Hej! Går det att baka helt utan filmjölk? Tänkte ta av det jag har hemma bara, turkiskyoghurt funkar inte istället kanske? 😛

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Affi
3 years ago

Mjölk funkar! 🙂 kram!

Maria
Maria
3 years ago

Ser väldigt gott ut! Tänkte provbaka denna och undrar om den går att frysa in? 🙂

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Maria
3 years ago

Det går jättebra!! Kram

Jenny
Jenny
3 years ago

Den här kakan är så god, har bakat den några ggr nu! Skulle vilja baka den i större form, 24 cm. Hur mycket mer ska man tillägga på respektive ingrediens?

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Jenny
3 years ago

Hej! Vad roligt att du gillar den. Gör 1.5x receptet så tror jag att det blir toppen! Har även ett recept på denna i långpanna: http://blogg.amelia.se/fridasbakblogg/2017/08/01/kanelbullesockerkaka-i-langpanna/ Kram! <3

Nästa inlägg

Hemkokt Jordgubbssaft som på mormors tid

12
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x