Dumle, Småkakor

Havrekakor med Dumle – 4 ingredienser

IMG_6452Kakfat fyllt med goda kakor.
Det är så fint! SÅ fint! Och oftast även väldigt uppskattat på kalasen.
Eftersom att vi i helgen åker iväg med husvagnen så har jag ägnat många timmar denna vecka till att baka småkakor.
Enkelt att ta med, smälter inte och är någonting som både jag och sambon älskar.

IMG_6476Dessa supersnabba Havrekakor är en av mina absoluta favoriter.
Endast tre ingredienser krävs, om man inte vill ha dumle i, och det går supersnabbt att svänga ihop dem.
De är verkligen helt perfekta. Funkar utmärkt att baka under stress, tro mig. Jag har provat! 😉

IMG_6475Mmm.. Innan jag skrev det här så var jag tvungen att hämta mig en havrekaka! Mums!

Havrekakor, 10 stora:
150 g Smör
3.5 dl Havregryn
1.5 dl Strösocker
15 Dumle – i små bitar

Gör så här:
 Börja med att sätta ugnen på 175°C och ställ ut tio muffinsformar på en plåt.
Smält smöret och rör ner havregryn och strösocker.
Klicka ut matskedar i formarna tills all smet är slut i bunken.
Strö över Dumle på varje kaka.
Grädda i mitten av ugnen i 10 minuter.
Låt svalna helt innan du plockar ut dem ur formarna.

IMG_6464

LYCKA TILL! ♡

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

14 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Lovisa
8 years ago

Testade att göra dom kakorna alldeles nyss. Jag har inte smakat dom än men dom blev suuuuperfina 😉

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Lovisa
8 years ago

Vad roligt att höra! Har du smakat nu? Blev de goda? Kram 🙂

Christina
8 years ago

Måste prova havrekakorna ikväll! Ser jättegoda ut! 🙂

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Christina
8 years ago

De ÄR jättegoda! Hoppas du kommer tycka om dem! Kram 🙂

Lovisa
8 years ago

Dom vart supergoda måste göra dom någon gång igen!!;D

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Lovisa
8 years ago

Vad roligt!! Kram på dig, ha en fin dag! 🙂

Karin
Karin
8 years ago

Hej! Är precis i färd med att börja baka dessa, vill bara höra om det funkar att frysa in dem?

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Karin
8 years ago

Det funkar! 🙂

Karin
Karin
8 years ago

Tack! Och tack för receptet! ! Grymt goda kakor, I’m in luuuuv !

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Karin
8 years ago

Tack själv snälla du! :-*

Sophie
Sophie
8 years ago

Min son bakade precis de här! Perfekt för barn! Men, vi får inte loss dem ur formarna! Är det dåliga formar eller vad har vi gjort för fel? Vi väntade tills de svalnat…

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Sophie
8 years ago

Vad roligt att han bakat! Ja, det är verkligen ett barnvänligt recept. Hm, jag använder alltid ”kvalitetsformar” och vet ej om det kanske kan bero på att formarna inte är jättebra. Ett tips är att använda aluminiumformar nästa gång! Stor kram.

Linda
Linda
8 years ago

Ser väldigt goda ut. Får baka dem när jag blir frisk.
Undrar bara om man kan göra dubbelsats av dessa eller ska man göra två enkla satser?

Elin Carlsson
Elin Carlsson
3 years ago

Så gott

Nästa inlägg

Kladdkakemuffins med Grädde & Jordgubbar

14
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x