Blandat, Mjuka kakor

Syltrutor

IMG_6325Här om dagen bjöd jag in till ett riktigt Kak-kalas.
Har bakat många olika sorters kakor och behövde bli av med dem.
Dessa gick åt som smör i solsken. De är riktigt saftiga och supergoda.
Som en sockerkaksbotten med jordgubbssylt och smuldeg.
Ursprungsreceptet på dessa ljuvliga rutor kommer ur boken Sju sorters kakor.

Syltrutor, ca. 20 st:
4.5 dl Vetemjöl
1 dl Strösocker
1 msk Bakpulver
150 g Smör, rumsvarmt
1 Ägg
1 tsk Vaniljsocker

2.5 dl Sylt av valfri smak

50 g Smör
2 dl Havregryn
1 dl Strösocker
1 tsk Vaniljsocker

Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 200°C och klä en långpanna, ca 20×30 cm. med bakplåtspapper.
Blanda de torra ingredienserna till kakan och arbeta in smör och ägg.
Tryck ut degen i långpannan.
Bred över sylten.
Blanda samma alla ingredienser till smuldegen och strö det sedan över kakan.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca. 20 minuter.

IMG_6312

LYCKA TILL! ♡

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Jenny
Jenny
8 years ago

Bakade dessa igår och de blev supergoda! Nästa gång något mindre sylt då jag vill åt den söta degsmaken. 🙂

Nästa inlägg

Havrekakor med Dumle - 4 ingredienser

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x