Kladdkakor och Brownies, Muffins

Kladdkakemuffins med Mjölkchoklad

Det är inte mycket som sprider sådan ljuvlig doft i köket som ett par nygräddade Kladdkakemuffins!
Dessa är sådär barnsligt goda. De är bakade med mjölkchoklad istället för mörk choklad, vilket ger dem en barnslig smak.
SÅ himla goda. Dessa platsar perfekt på barnkalas. Även på kalas för vuxna barn.

Dessa muffins är väldigt enkla att baka, det går fort och blir inte alls mycket disk som man behöver ta reda på efteråt.
Jag sitter faktiskt och mumsar på en sådan här muffins just nu. Det är svårt att hålla sig ifrån dem.
Tur att sambon fick med sig resten till jobbet, annars hade inte jag mått särskilt bra ikväll.. Ha ha.

Portioner: 12 st
Tid inkl. gräddning: 
25 min
Svårighetsgrad: Mycket enkelt
Går att frysa: Ja

Kladdkakemuffins med Mjölkchoklad:
175 g Smör
1.5 dl Strösocker
100 g Mjölkchoklad
2 Ägg
1 tsk Vaniljsocker
1 nypa Salt
1.5 dl Vetemjöl

Garnering:
Vispgrädde
Polly
Choklad flakes

Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 200°C.
Placera ut 12 muffinsformar i en muffinsplåt.
Smält smöret och chokladen i en värmetålig skål i micron, 30 sek i taget tills allt smält.
Rör ihop ägg och strösocker till en jämn smet.
Tillsätt de torra ingredienserna och rör till en klumpfri smet.
Tillsätt sedan smörblandningen och rör ihop.
Fördela jämnt i formarna.
Grädda i mitten av ugnen i ca. 10 minuter, stickan ska vara kladdig.
Låt svalna helt på ett galler.
Klicka ut vispad grädde på alla muffins precis innan servering.

LYCKA TILL! ♥

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

Favorit i repris - Brownies med kakdeg av Jordnötssmör

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x