Vad sägs om att starta denna vecka med en Glasstårta?
Denna glasstårta är något utöver det vanliga.
Varken glassmaskin eller speciella verktyg behövs för att få ihop denna tårta.
Den är lika lätt att göra som den är god. Eller åtminstone nästan lika lätt..
Jag som är tokig i snickers har i alla fall inte ätit något godare med smak av snickers innan.
Idén till looken på denna tårta fick jag när jag scrollade igenom någon, för mig, ny sida från Amerika.
Men receptet knåpade jag ihop själv i vårt lilla kök. 🙂
Jag vet inte hur ni känner…
Men jag känner i alla fall att alla ni som älskar snickers måste prova göra denna glasstårta!! Punkt.
Det är 2 st kladdkakebottnar, Jordnötssmörglass, snickersbitar samt hemkokt, salt kolasås.
Portioner: 8 st
Tid inkl. gräddning (& frystid): 1 h + 6-8 h i frysen
Svårighetsgrad: Enkelt
Går att frysa: Ja
Kladdkakebotten:
125 g Smör
3 1/2 msk Kakao
1 dl Strösocker
2 ägg
2 tsk Vaniljsocker
2 tsk Bakpulver
2 dl Vetemjöl
1 dl Mjölk
–
Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 175°C-
Klä botten av en springform med bakplåtspapper, smöra- och mjöla kanterna.
Smält smöret på medelhög värme, rör sedan ner kakao och mjölk, ställ åt sidan.
Vispa ägg och strösocker hastigt.
Rör ner de torra ingredienserna.
Tillsätt till sist smörblandningen och rör om till en jämn smet, den är ganska rinnig.
Häll smeten i formen och grädda kakan i mitten av ugnen i ca. 20 minuter.
Stickan ska vara lite kladdig, men inte för mycket.
Låt kakan svalna helt.
Dela sedan kakan i två bottnar.
Salt Kolasås:
2 dl Vispgrädde
2 dl Strösocker
2 dl Sirap, ljus
2 krm Havssalt
1 tsk Vaniljsocker
–
Gör så här:
Häll alla ingredienser i en tjockbottnad kastrull.
Rör om och låt koka upp på medelhög värme.
Låt sedan sjuda i ca. 5 minuter.
Häll upp i en värmetålig, väl rengjord glasburk och låt sedan svalna på kall plats.
Glass:
2.5 dl Vispgrädde
1/2 burk Kondenserad Mjölk
1/2 burk Jordnötssmör
2 st Snickers
+ Kolasås, valfri mängd
Gör så här:
Börja med att hälla vispgrädde och kondenserad mjölk i en bunke.
Vispa med elvisp till en fluffig smet.
Tillsätt jordnötssmöret och vispa snabbt ihop.
Rippla i kolasås.
Dela snickers i småbitar och vänd ner det i smeten.
Sätt på ett lock och ställ in bunken i kylskåpet medan kladdkakan svalnar.
Snickers-glasstårta:
Börja med att lägga en kladdkakebotten i botten på springformen.
Bred över hälften av glassmeten.
Ringla över lite kolasås och lägg sedan på nästa botten.
Bred över resten av glassmeten.
Sätt över plastfolie och ställ in i frysen över natten.
–
Dela 5 Snickers i småbitar.
Strö dem slarvigt över tårtan.
Ringla sedan över rejält med kolasås innan servering.
Tårtan går att frysa med kolasås på.
Tänk på att ställa fram tårtan ca. 30 minuter i rumstemperatur innan servering.
LYCKA TILL! ♥
Tänkte göra denna imorgon då vi ska ha födelsedagsfika på lördag. Undrar bara hur stor burken med kondenserad mjölk är som du använt? Svårt att veta om min burk är större eller mindre när man ska ha en 1/2 burk.
Märket jag använder är Törsleffs, och det är då den storleken på burken! Tror den är på 397g. Kram!
Tack så mycket för svar 🙂
Kommer nog att bli succé med detta recept.
Tänkte göra denna imorgon då vi ska ha födelsedagsfika på lördag. Undrar bara hur stor burken med kondenserad mjölk är som du använt? Svårt att veta om min burk är större eller mindre när man ska ha en 1/2 burk.
Märket jag använder är Törsleffs, och det är då den storleken på burken! Tror den är på 397g. Kram!
Tack så mycket för svar 🙂
Kommer nog att bli succé med detta recept.
Tänkte göra denna imorgon då vi ska ha födelsedagsfika på lördag. Undrar bara hur stor burken med kondenserad mjölk är som du använt? Svårt att veta om min burk är större eller mindre när man ska ha en 1/2 burk.
Märket jag använder är Törsleffs, och det är då den storleken på burken! Tror den är på 397g. Kram!
Tack så mycket för svar 🙂
Kommer nog att bli succé med detta recept.
Tänkte göra denna imorgon då vi ska ha födelsedagsfika på lördag. Undrar bara hur stor burken med kondenserad mjölk är som du använt? Svårt att veta om min burk är större eller mindre när man ska ha en 1/2 burk.
Märket jag använder är Törsleffs, och det är då den storleken på burken! Tror den är på 397g. Kram!
Tack så mycket för svar 🙂
Kommer nog att bli succé med detta recept.
Tänkte göra denna imorgon då vi ska ha födelsedagsfika på lördag. Undrar bara hur stor burken med kondenserad mjölk är som du använt? Svårt att veta om min burk är större eller mindre när man ska ha en 1/2 burk.
Märket jag använder är Törsleffs, och det är då den storleken på burken! Tror den är på 397g. Kram!
Tack så mycket för svar 🙂
Kommer nog att bli succé med detta recept.
nej men gud vilken trevlig sak 😀 mums!!
Hej! skulle du inte vilja göra ett inlägg om vart du får din inspiration ifrån, typ olika bloggar/sidor? som du skriver i detta inlägg att du vart inne på någon amerikans sida 🙂 Det skulle verkligen vara super kul!
Tycker verkligen din blogg är fantastisk med alla vackra bilder och mycket variation på recept vilket är kul 🙂 Kram
Hej! Det kan jag absolut göra! Tack snälla du!! Kram
Alltså det där måste vara det mest frestande jag sett nån gång – snickersälskare som man är!! 😀 Och dina bilder är alltid så snygga, man skulle kunna hänga upp dem som tavlor på väggarna (med enormt sötsug hela dagarna som följd dock)!
Hur länge håller kolasåsen inkylskåp? Skulle använt den nu i helgen men planerna skrotades o jag vill inte gärna slänga den…
Hej ! Vill fråga om kondenserad mjölk ska vara kokt innan man vispar den med visp grädde ?
Hej! Nej, den ska inte vara kokt! 🙂 kram!
Tänkte göra denna imorgon då vi ska ha födelsedagsfika på lördag. Undrar bara hur stor burken med kondenserad mjölk är som du använt? Svårt att veta om min burk är större eller mindre när man ska ha en 1/2 burk.
Märket jag använder är Törsleffs, och det är då den storleken på burken! Tror den är på 397g. Kram!
Tack så mycket för svar 🙂
Kommer nog att bli succé med detta recept.
Hej, vilket spännande recept. Tänkte göra denna till nyår. Jag undrar vilken omkrets du har på din springform?
Gott nytt år!