Bröd

Knådfria, sega Baguetter med hård skorpa

Är det något bröd som jag inte skulle klara mig utan så är det sega baguetter med en hård och knaprig skorpa.
Det är mitt favoritbröd och något som man kan äta på så många olika vis.
Ofta skär vi tunna skivor och steker i olivolja, vitlök och havssalt. Perfekt till sallader.
Detta bröd är SÅ himla gott. Och väldigt enkelt att göra. Helt knådfritt.

Baguetter ska, enligt min mening gräddas på hög värme ganska länge.
Det ska bli en riktigt färgstark, mörk färg på baguetterna. Dessa blev perfekta.

Knådfria Baguetter, dag 1 em:
4.5 dl Vatten, kallt
2 tsk Jäst, färsk
9 dl Vetemjöl
2 tsk Havssalt

Gör så här:
Börja med att mäta upp vatten i en stor bunke.
Rör ut jästen i vattnet och tillsätt resterande ingredienser.
Rör ihop till en jämn, kladdig deg.
Plasta in bunken och ställ i kylskåpet över natten.

 

Dag 2, em:
Börja med att sätta ugnen på 250°C och sätt in en baksten eller plåt i mitten av ugnen.
Häll ut degen på väl mjölat bakbord.
Dela den försiktigt i 4 delar.
Vrid ut varje del till avlånga baguetter, mjöla dem ordentligt och lägg på ett bakplåtspapper och skjutsa in dem i ugnen på en gång.
Kasta in 1 dl vatten i botten på ugnen innan du stänger luckan.
Grädda baguetterna i 10 minuter, vädra sedan ugnen genom att öppna och stänga luckan ett par gånger.
Grädda nu tills baguetterna får den färg du önskar.
Vänd gärna runt dem efter ett tag så att botten också blir välgräddad.

LYCKA TILL! ♥

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

Snickers- glasstårta

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x