Glasstårtor, Tårtor

Chocolate chip cookie dough Glasstårta

Idag får ännu en glasstårta stå i rampljuset.
Denna är oförskämt god. Jag är nästan lite ledsen över att den är slut..
För alla oss som älskar kakdeg är detta inget man vill missa.

Det är en Amerikans jättecookie som botten.
Sedan är det Vaniljglass med kakdegsbitar och salt kolasås.
Till sist toppas den med choklad flakes och bollar av kakdeg.
Detta är verkligen en kakdegsdröm.

Amerikansk jättecooke- botten:
100 g Choklad, 70%
85 g Smör
1 dl Strösocker
1 dl Farinsocker
1 Ägg, litet
1 tsk Bikarbonat
2 tsk Vaniljsocker
1 nypa Salt
1 dl Havregryn
2 dl Vetemjöl

Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 175°C och klä botten av en springform (15 cm) med bakplåtspapper.
Vispa smör och socker x2 ljust och luftigt.
Tillsätt ägget och rör om.
Tillsätt det torra ingredienserna och arbeta ihop en jämn deg.
Arbeta in den hackade chokladen.
Tryck ut degen i formen och grädda i mitten av ugnen i ca. 15 minuter.
Låt kakan svalna helt innan du tar bort kanten.

Glass:
2.5 dl Vispgrädde
1/2 burk Kondenserad mjölk
Kolasås
Kakdeg

Gör så här:
Häll grädden och den kondenserade mjölken i en bunke.
Vispa med elvisp till en fluffig smet.
Ringla ner kolasås.
Tillsätt bollar av kakdeg.
Rör ihop.

Chocolate chip cookie dough Glasstårta:
Låt botten vara kvar i formen, sätt på kanten.
Häll över glassmeten och ställ in i frysen över natten.
Rulla bollar av kakdeg.
Strö över choklad flakes och bollar av kakdeg innan servering.
Det går bra att frysa tårtan med kakdegsbollarna på.
Tänk på att ställa fram tårtan en stund innan servering.

 

LYCKA TILL! ♥

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

8 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Mariette
Mariette
9 years ago

Hej, först och främst tack för du delar med dig av en massa underbara recept!!
En liten fråga ang. detta receptet det står ”salt kolasås” – finns det salt kolasås att köpa eller tillsätter du saltet själv och i så fall hur mycket?

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Mariette
9 years ago

Hej! Jag gör egen salt kolasås. Kolla inlägget innan för recept. 🙂

Mariette
Mariette
9 years ago

Hej igen! =))
Ytterligare en fråga, använder du samma deg till botten och bollarna?

Martina
Martina
9 years ago

Hej!!
Jag undrar oxå vad du gör för kakdeg??
Ser fantastiskt god ut o tänkte bjuda på den till helgen…

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Martina
9 years ago

Mitt egna! Finns ett recept under kategorin ”Kakor”, de heter Chocolate chip cookies. 🙂

Martina
Martina
9 years ago

?? Vad har du använt för recept på kakdeg??

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Martina
9 years ago

Mitt egna! Finns ett recept under kategorin ”Kakor”, de heter Chocolate chip cookies! 🙂

Frida
Frida
8 years ago

Ska det vara kakdeg i själva glassmeten med då?

Nästa inlägg

Knådfria, sega Baguetter med hård skorpa

8
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x