Åh, som ni har längtat va? Idag kommer ni att få ett recept som ingen får missa!
Här om dagen satt jag och kollade på min favoritsida med massa Amerikanska recept.
Jag hittade ett recept på kladdiga brownies, ett på en kaka med jordnötssmör och då slog det mig!
Jag satte mig genast och försökte sätta ihop någon slags blandning av brownies och jordnötssmör.
Mitt recept blev därför “Kladdiga Brownies med Kakdeg av Jordnötssmör, toppade med M&M’s”.
Här om dagen satt jag och kollade på min favoritsida med massa Amerikanska recept.
Jag hittade ett recept på kladdiga brownies, ett på en kaka med jordnötssmör och då slog det mig!
Jag satte mig genast och försökte sätta ihop någon slags blandning av brownies och jordnötssmör.
Mitt recept blev därför “Kladdiga Brownies med Kakdeg av Jordnötssmör, toppade med M&M’s”.
Om jag kunde skicka ut en liten smakbit till er alla så hade jag inte tvekat en sekund. Fast vid närmare eftertanke så är det bättre för er skull att baka själva, så att ni istället får ut närmare 30 bitar.
Ingredienser Brownies:
1,7 dl Smör
170 g hackad Choklad
1.5 dl Strösocker
1.5 dl Farinsocker
1 tsk Vaniljsocker
3 Ägg
2 1/4 dl VetemjölGör så här:
Börja med att sätta ugnen på 175°C och klä en ugnsform (22×22 cm) med bakplåtspapper.
Smält sedan smöret och chokladen i en kastrull på låg värme.
Häll smörblandningen i en bunke (gärna till en köksmaskin).
Häll över strö- och farinsocker och vispa om på låg hastighet.
Tillsätt sedan vaniljsockret och ett ägg i taget, fortsätt på låg hastighet.
(Du kan även vispa för hand).
Sikta till sist ner mjölet och arbeta ihop till en jämn smet.
Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 20-22 minuter.
Känn med en sticka när du tror att den är klar.
– Stickan ska vara lite kladdig när kakan är klar.
Låt kakan svalna helt innan du trycker ut kakdegen över. ↓
1,7 dl Smör
170 g hackad Choklad
1.5 dl Strösocker
1.5 dl Farinsocker
1 tsk Vaniljsocker
3 Ägg
2 1/4 dl VetemjölGör så här:
Börja med att sätta ugnen på 175°C och klä en ugnsform (22×22 cm) med bakplåtspapper.
Smält sedan smöret och chokladen i en kastrull på låg värme.
Häll smörblandningen i en bunke (gärna till en köksmaskin).
Häll över strö- och farinsocker och vispa om på låg hastighet.
Tillsätt sedan vaniljsockret och ett ägg i taget, fortsätt på låg hastighet.
(Du kan även vispa för hand).
Sikta till sist ner mjölet och arbeta ihop till en jämn smet.
Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 20-22 minuter.
Känn med en sticka när du tror att den är klar.
– Stickan ska vara lite kladdig när kakan är klar.
Låt kakan svalna helt innan du trycker ut kakdegen över. ↓
Ingredienser Kakdeg Jordnötssmör:
110 g Philadelphiaost
1 3/4 dl Jordnötssmör
2 tsk rumsvarmt Smör
1 dl Strösocker
1 dl Florsocker
1 dl Farinsocker
1 tsk Vaniljsocker
2 3/4 dl Havregryn
1 krm Salt
4 msk Mandelmjöl
+ 1-2 dl M&M’s – Valfritt.
Gör så här:
Börja med att vispa philadelphiaost, smör och jordnötssmör i en bunke (gärna köksmaskin) tills det blivit ljust och fluffigt.
Rör sedan ner farinsocker, florsocker och strösocker på låg hastighet.
Häll i havregryn, vaniljsocker och mandelmjölet.
Blanda allt till en smidig deg.
Tryck sedan ut kakdegen på den avsvalnade kakan och strö över M&M’s.
Servera kakan precis som den är. Allra godast är den dagen efter bakning! 🙂
Förvaras i en burk med lock, mörkt och svalt!
Förvaras i en burk med lock, mörkt och svalt!
LYCKA TILL! ♥
Sportlovet är räddat! Detta ska jag göra med mina små ♡♡♡ 🙂 Men när de har lagt sig är burken min… 😉
Hej! Följ mig på blogkeen och jag följer dig tillbaka. Kram 🙂
Min blogg på blogkeen http://www.blogkeen.com/visit_blog.aspx?id=730139