Kladdkakor och Brownies

Favorit i repris – Brownies med kakdeg av Jordnötssmör

Åh, som ni har längtat va? Idag kommer ni att få ett recept som ingen får missa!
Här om dagen satt jag och kollade på min favoritsida med massa Amerikanska recept.
Jag hittade ett recept på kladdiga brownies, ett på en kaka med jordnötssmör och då slog det mig!
Jag satte mig genast och försökte sätta ihop någon slags blandning av brownies och jordnötssmör.
Mitt recept blev därför ”Kladdiga Brownies med Kakdeg av Jordnötssmör, toppade med M&M’s”.
Om jag kunde skicka ut en liten smakbit till er alla så hade jag inte tvekat en sekund. Fast vid närmare eftertanke så är det bättre för er skull att baka själva, så att ni istället får ut närmare 30 bitar.
Ingredienser Brownies:
1,7 dl Smör
170 g hackad Choklad
1.5 dl Strösocker
1.5 dl Farinsocker
1 tsk Vaniljsocker
3 Ägg
2 1/4 dl VetemjölGör så här:
Börja med att sätta ugnen på 175°C och klä en ugnsform (22×22 cm) med bakplåtspapper.
Smält sedan smöret och chokladen i en kastrull på låg värme.
Häll smörblandningen i en bunke (gärna till en köksmaskin).
Häll över strö- och farinsocker och vispa om på låg hastighet.
Tillsätt sedan vaniljsockret och ett ägg i taget, fortsätt på låg hastighet.
(Du kan även vispa för hand).
Sikta till sist ner mjölet och arbeta ihop till en jämn smet.
Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 20-22 minuter.
Känn med en sticka när du tror att den är klar.
– Stickan ska vara lite kladdig när kakan är klar.
Låt kakan svalna helt innan du trycker ut kakdegen över. ↓

Ingredienser Kakdeg Jordnötssmör:
110 g Philadelphiaost
1 3/4 dl Jordnötssmör
2 tsk rumsvarmt Smör
1 dl Strösocker
1 dl Florsocker
1 dl Farinsocker
1 tsk Vaniljsocker
2 3/4 dl Havregryn
1 krm Salt
4 msk Mandelmjöl
+ 1-2 dl M&M’s – Valfritt.

Gör så här:
Börja med att vispa philadelphiaost, smör och jordnötssmör i en bunke (gärna köksmaskin) tills det blivit ljust och fluffigt.
Rör sedan ner farinsocker, florsocker och strösocker på låg hastighet.
Häll i havregryn, vaniljsocker och mandelmjölet.
Blanda allt till en smidig deg.
Tryck sedan ut kakdegen på den avsvalnade kakan och strö över M&M’s.

 

 

 Servera kakan precis som den är. Allra godast är den dagen efter bakning! 🙂
Förvaras i en burk med lock, mörkt och svalt!
LYCKA TILL! ♥
första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

97 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Lisa
Lisa
10 years ago

Åh, hjälp vad gott!!

Frida
Reply to  Lisa
10 years ago

Ja, precis mina ord!!

Hannah
10 years ago

Kika gärna in i min blogg, ställ frågor också så det blir lite mer "fart" i bloggen! 🙂 (http://miniwiini.blogg.se/)

P.S Är du intresserad av tävlingar? Läs då mitt inlägg "Fototävling + bloggtävling", du hittar dit genom inlägget "Påminnelse fototävling + bloggtävling" som jag skrivit idag 🙂

Anonymous
Anonymous
10 years ago

haha ja alltså du kan ju inte lägga upp sånt här 😀

Felicia - Konstverk och mammaliv.
10 years ago

Herregud så gott! Detta måste prövas. 😀

Frida
Reply to  Felicia - Konstverk och mammaliv.
10 years ago

Ja, det tycker jag verkligen att du ska göra! Ha en toppendag! 🙂 Kram!

Anonymous
Anonymous
10 years ago

men guuuuuuuuuud :O

Frida
Reply to  Anonymous
10 years ago

Eller hur? Supersmarrigt!!

Jessica
10 years ago

Men mumms va gott! 🙂
Tror du att det går att byta ut vetemjölet i brownisarna till ngt annat mjöl? (Är glutenintolerant)

ha en toppen dag!!

Frida
Reply to  Jessica
10 years ago

Ja, dem är verkligen jättegoda! Absolut, mjölet går att byta ut mot glutenfria alternativ. Jag antar att du kan mer om detta än vad jag kan, byt ut till det du tror blir bra! Det kan nog inte bli fel när det bara ska bli en kladdig kaka – det ska åtminstone inte vispas i någon luft, och kakan ska ju inte höja sig i ugnen! 🙂 Ha en underbar dag du också! Kram

Sissi
10 years ago

Hej Frida. Hur blir konsistensen av kakan? Är det just kakor eller tror du att man kan göra detta recept i en form med löstagbara kanter och servera som efterätt i tårtformade bitar?

Frida
Reply to  Sissi
10 years ago

Hej fina du! Tänk dig en brownie med mjuk kakdeg på. Du kan absolut göra den i en springform och servera i tårtbitar! 🙂 Kram!

ida foto. ♛
10 years ago

men åh vad gott! sparar detta recept direkt, måste göras! 😀

Frida
Reply to  ida foto. ♛
10 years ago

Vad roligt! Hoppas att du kommer tycka om dessa ljuvliga godbitar! 🙂 Kram!

Anonymous
Anonymous
9 years ago

ska göra denna kaloribomb i helgne, om mina inte blir lika fina kanske jag kan låna din bild med länk? 🙂

Sissi
10 years ago

Hej igen. Måste ställa en fråga till. Mandelmjölk, är det viktigt? Använder det aldrig och tänkte om det är något man kan hoppa över ellerersätta? Kram!

Lisa
Lisa
10 years ago

Åh, hjälp vad gott!!

Frida
Reply to  Lisa
10 years ago

Ja, precis mina ord!!

Hannah
10 years ago

Kika gärna in i min blogg, ställ frågor också så det blir lite mer "fart" i bloggen! 🙂 (http://miniwiini.blogg.se/)

P.S Är du intresserad av tävlingar? Läs då mitt inlägg "Fototävling + bloggtävling", du hittar dit genom inlägget "Påminnelse fototävling + bloggtävling" som jag skrivit idag 🙂

Anonymous
Anonymous
10 years ago

haha ja alltså du kan ju inte lägga upp sånt här 😀

Felicia - Konstverk och mammaliv.
10 years ago

Herregud så gott! Detta måste prövas. 😀

Frida
Reply to  Felicia - Konstverk och mammaliv.
10 years ago

Ja, det tycker jag verkligen att du ska göra! Ha en toppendag! 🙂 Kram!

Anonymous
Anonymous
10 years ago

men guuuuuuuuuud :O

Frida
Reply to  Anonymous
10 years ago

Eller hur? Supersmarrigt!!

Jessica
10 years ago

Men mumms va gott! 🙂
Tror du att det går att byta ut vetemjölet i brownisarna till ngt annat mjöl? (Är glutenintolerant)

ha en toppen dag!!

Frida
Reply to  Jessica
10 years ago

Ja, dem är verkligen jättegoda! Absolut, mjölet går att byta ut mot glutenfria alternativ. Jag antar att du kan mer om detta än vad jag kan, byt ut till det du tror blir bra! Det kan nog inte bli fel när det bara ska bli en kladdig kaka – det ska åtminstone inte vispas i någon luft, och kakan ska ju inte höja sig i ugnen! 🙂 Ha en underbar dag du också! Kram

Sissi
10 years ago

Hej Frida. Hur blir konsistensen av kakan? Är det just kakor eller tror du att man kan göra detta recept i en form med löstagbara kanter och servera som efterätt i tårtformade bitar?

Frida
Reply to  Sissi
10 years ago

Hej fina du! Tänk dig en brownie med mjuk kakdeg på. Du kan absolut göra den i en springform och servera i tårtbitar! 🙂 Kram!

ida foto. ♛
10 years ago

men åh vad gott! sparar detta recept direkt, måste göras! 😀

Frida
Reply to  ida foto. ♛
10 years ago

Vad roligt! Hoppas att du kommer tycka om dessa ljuvliga godbitar! 🙂 Kram!

Anonymous
Anonymous
9 years ago

ska göra denna kaloribomb i helgne, om mina inte blir lika fina kanske jag kan låna din bild med länk? 🙂

Sissi
10 years ago

Hej igen. Måste ställa en fråga till. Mandelmjölk, är det viktigt? Använder det aldrig och tänkte om det är något man kan hoppa över ellerersätta? Kram!

Lisa
Lisa
10 years ago

Åh, hjälp vad gott!!

Frida
Reply to  Lisa
10 years ago

Ja, precis mina ord!!

Hannah
10 years ago

Kika gärna in i min blogg, ställ frågor också så det blir lite mer "fart" i bloggen! 🙂 (http://miniwiini.blogg.se/)

P.S Är du intresserad av tävlingar? Läs då mitt inlägg "Fototävling + bloggtävling", du hittar dit genom inlägget "Påminnelse fototävling + bloggtävling" som jag skrivit idag 🙂

Anonymous
Anonymous
10 years ago

haha ja alltså du kan ju inte lägga upp sånt här 😀

Felicia - Konstverk och mammaliv.
10 years ago

Herregud så gott! Detta måste prövas. 😀

Frida
Reply to  Felicia - Konstverk och mammaliv.
10 years ago

Ja, det tycker jag verkligen att du ska göra! Ha en toppendag! 🙂 Kram!

Anonymous
Anonymous
10 years ago

men guuuuuuuuuud :O

Frida
Reply to  Anonymous
10 years ago

Eller hur? Supersmarrigt!!

Jessica
10 years ago

Men mumms va gott! 🙂
Tror du att det går att byta ut vetemjölet i brownisarna till ngt annat mjöl? (Är glutenintolerant)

ha en toppen dag!!

Frida
Reply to  Jessica
10 years ago

Ja, dem är verkligen jättegoda! Absolut, mjölet går att byta ut mot glutenfria alternativ. Jag antar att du kan mer om detta än vad jag kan, byt ut till det du tror blir bra! Det kan nog inte bli fel när det bara ska bli en kladdig kaka – det ska åtminstone inte vispas i någon luft, och kakan ska ju inte höja sig i ugnen! 🙂 Ha en underbar dag du också! Kram

Sissi
10 years ago

Hej Frida. Hur blir konsistensen av kakan? Är det just kakor eller tror du att man kan göra detta recept i en form med löstagbara kanter och servera som efterätt i tårtformade bitar?

Frida
Reply to  Sissi
10 years ago

Hej fina du! Tänk dig en brownie med mjuk kakdeg på. Du kan absolut göra den i en springform och servera i tårtbitar! 🙂 Kram!

ida foto. ♛
10 years ago

men åh vad gott! sparar detta recept direkt, måste göras! 😀

Frida
Reply to  ida foto. ♛
10 years ago

Vad roligt! Hoppas att du kommer tycka om dessa ljuvliga godbitar! 🙂 Kram!

Anonymous
Anonymous
9 years ago

ska göra denna kaloribomb i helgne, om mina inte blir lika fina kanske jag kan låna din bild med länk? 🙂

Sissi
10 years ago

Hej igen. Måste ställa en fråga till. Mandelmjölk, är det viktigt? Använder det aldrig och tänkte om det är något man kan hoppa över ellerersätta? Kram!

Lisa
Lisa
10 years ago

Åh, hjälp vad gott!!

Frida
Reply to  Lisa
10 years ago

Ja, precis mina ord!!

Hannah
10 years ago

Kika gärna in i min blogg, ställ frågor också så det blir lite mer "fart" i bloggen! 🙂 (http://miniwiini.blogg.se/)

P.S Är du intresserad av tävlingar? Läs då mitt inlägg "Fototävling + bloggtävling", du hittar dit genom inlägget "Påminnelse fototävling + bloggtävling" som jag skrivit idag 🙂

Anonymous
Anonymous
10 years ago

haha ja alltså du kan ju inte lägga upp sånt här 😀

Felicia - Konstverk och mammaliv.
10 years ago

Herregud så gott! Detta måste prövas. 😀

Frida
Reply to  Felicia - Konstverk och mammaliv.
10 years ago

Ja, det tycker jag verkligen att du ska göra! Ha en toppendag! 🙂 Kram!

Anonymous
Anonymous
10 years ago

men guuuuuuuuuud :O

Frida
Reply to  Anonymous
10 years ago

Eller hur? Supersmarrigt!!

Jessica
10 years ago

Men mumms va gott! 🙂
Tror du att det går att byta ut vetemjölet i brownisarna till ngt annat mjöl? (Är glutenintolerant)

ha en toppen dag!!

Frida
Reply to  Jessica
10 years ago

Ja, dem är verkligen jättegoda! Absolut, mjölet går att byta ut mot glutenfria alternativ. Jag antar att du kan mer om detta än vad jag kan, byt ut till det du tror blir bra! Det kan nog inte bli fel när det bara ska bli en kladdig kaka – det ska åtminstone inte vispas i någon luft, och kakan ska ju inte höja sig i ugnen! 🙂 Ha en underbar dag du också! Kram

Sissi
10 years ago

Hej Frida. Hur blir konsistensen av kakan? Är det just kakor eller tror du att man kan göra detta recept i en form med löstagbara kanter och servera som efterätt i tårtformade bitar?

Frida
Reply to  Sissi
10 years ago

Hej fina du! Tänk dig en brownie med mjuk kakdeg på. Du kan absolut göra den i en springform och servera i tårtbitar! 🙂 Kram!

ida foto. ♛
10 years ago

men åh vad gott! sparar detta recept direkt, måste göras! 😀

Frida
Reply to  ida foto. ♛
10 years ago

Vad roligt! Hoppas att du kommer tycka om dessa ljuvliga godbitar! 🙂 Kram!

Anonymous
Anonymous
9 years ago

ska göra denna kaloribomb i helgne, om mina inte blir lika fina kanske jag kan låna din bild med länk? 🙂

Sissi
10 years ago

Hej igen. Måste ställa en fråga till. Mandelmjölk, är det viktigt? Använder det aldrig och tänkte om det är något man kan hoppa över ellerersätta? Kram!

Lisa
Lisa
10 years ago

Åh, hjälp vad gott!!

Frida
Reply to  Lisa
10 years ago

Ja, precis mina ord!!

Hannah
10 years ago

Kika gärna in i min blogg, ställ frågor också så det blir lite mer "fart" i bloggen! 🙂 (http://miniwiini.blogg.se/)

P.S Är du intresserad av tävlingar? Läs då mitt inlägg "Fototävling + bloggtävling", du hittar dit genom inlägget "Påminnelse fototävling + bloggtävling" som jag skrivit idag 🙂

Anonymous
Anonymous
10 years ago

haha ja alltså du kan ju inte lägga upp sånt här 😀

Felicia - Konstverk och mammaliv.
10 years ago

Herregud så gott! Detta måste prövas. 😀

Frida
Reply to  Felicia - Konstverk och mammaliv.
10 years ago

Ja, det tycker jag verkligen att du ska göra! Ha en toppendag! 🙂 Kram!

Anonymous
Anonymous
10 years ago

men guuuuuuuuuud :O

Frida
Reply to  Anonymous
10 years ago

Eller hur? Supersmarrigt!!

Jessica
10 years ago

Men mumms va gott! 🙂
Tror du att det går att byta ut vetemjölet i brownisarna till ngt annat mjöl? (Är glutenintolerant)

ha en toppen dag!!

Frida
Reply to  Jessica
10 years ago

Ja, dem är verkligen jättegoda! Absolut, mjölet går att byta ut mot glutenfria alternativ. Jag antar att du kan mer om detta än vad jag kan, byt ut till det du tror blir bra! Det kan nog inte bli fel när det bara ska bli en kladdig kaka – det ska åtminstone inte vispas i någon luft, och kakan ska ju inte höja sig i ugnen! 🙂 Ha en underbar dag du också! Kram

Sissi
10 years ago

Hej Frida. Hur blir konsistensen av kakan? Är det just kakor eller tror du att man kan göra detta recept i en form med löstagbara kanter och servera som efterätt i tårtformade bitar?

Frida
Reply to  Sissi
10 years ago

Hej fina du! Tänk dig en brownie med mjuk kakdeg på. Du kan absolut göra den i en springform och servera i tårtbitar! 🙂 Kram!

ida foto. ♛
10 years ago

men åh vad gott! sparar detta recept direkt, måste göras! 😀

Frida
Reply to  ida foto. ♛
10 years ago

Vad roligt! Hoppas att du kommer tycka om dessa ljuvliga godbitar! 🙂 Kram!

Anonymous
Anonymous
9 years ago

ska göra denna kaloribomb i helgne, om mina inte blir lika fina kanske jag kan låna din bild med länk? 🙂

Sissi
10 years ago

Hej igen. Måste ställa en fråga till. Mandelmjölk, är det viktigt? Använder det aldrig och tänkte om det är något man kan hoppa över ellerersätta? Kram!

Nästa inlägg

Semledagen

97
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x