
Åh, som ni har längtat va? Idag kommer ni att få ett recept som ingen får missa!
Här om dagen satt jag och kollade på min favoritsida med massa Amerikanska recept.
Jag hittade ett recept på kladdiga brownies, ett på en kaka med jordnötssmör och då slog det mig!
Jag satte mig genast och försökte sätta ihop någon slags blandning av brownies och jordnötssmör.
Mitt recept blev därför ”Kladdiga Brownies med Kakdeg av Jordnötssmör, toppade med M&M’s”.
Här om dagen satt jag och kollade på min favoritsida med massa Amerikanska recept.
Jag hittade ett recept på kladdiga brownies, ett på en kaka med jordnötssmör och då slog det mig!
Jag satte mig genast och försökte sätta ihop någon slags blandning av brownies och jordnötssmör.
Mitt recept blev därför ”Kladdiga Brownies med Kakdeg av Jordnötssmör, toppade med M&M’s”.

Om jag kunde skicka ut en liten smakbit till er alla så hade jag inte tvekat en sekund. Fast vid närmare eftertanke så är det bättre för er skull att baka själva, så att ni istället får ut närmare 30 bitar.
Ingredienser Brownies:
1,7 dl Smör
170 g hackad Choklad
1.5 dl Strösocker
1.5 dl Farinsocker
1 tsk Vaniljsocker
3 Ägg
2 1/4 dl VetemjölGör så här:
Börja med att sätta ugnen på 175°C och klä en ugnsform (22×22 cm) med bakplåtspapper.
Smält sedan smöret och chokladen i en kastrull på låg värme.
Häll smörblandningen i en bunke (gärna till en köksmaskin).
Häll över strö- och farinsocker och vispa om på låg hastighet.
Tillsätt sedan vaniljsockret och ett ägg i taget, fortsätt på låg hastighet.
(Du kan även vispa för hand).
Sikta till sist ner mjölet och arbeta ihop till en jämn smet.
Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 20-22 minuter.
Känn med en sticka när du tror att den är klar.
– Stickan ska vara lite kladdig när kakan är klar.
Låt kakan svalna helt innan du trycker ut kakdegen över. ↓
1,7 dl Smör
170 g hackad Choklad
1.5 dl Strösocker
1.5 dl Farinsocker
1 tsk Vaniljsocker
3 Ägg
2 1/4 dl VetemjölGör så här:
Börja med att sätta ugnen på 175°C och klä en ugnsform (22×22 cm) med bakplåtspapper.
Smält sedan smöret och chokladen i en kastrull på låg värme.
Häll smörblandningen i en bunke (gärna till en köksmaskin).
Häll över strö- och farinsocker och vispa om på låg hastighet.
Tillsätt sedan vaniljsockret och ett ägg i taget, fortsätt på låg hastighet.
(Du kan även vispa för hand).
Sikta till sist ner mjölet och arbeta ihop till en jämn smet.
Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 20-22 minuter.
Känn med en sticka när du tror att den är klar.
– Stickan ska vara lite kladdig när kakan är klar.
Låt kakan svalna helt innan du trycker ut kakdegen över. ↓
Ingredienser Kakdeg Jordnötssmör:
110 g Philadelphiaost
1 3/4 dl Jordnötssmör
2 tsk rumsvarmt Smör
1 dl Strösocker
1 dl Florsocker
1 dl Farinsocker
1 tsk Vaniljsocker
2 3/4 dl Havregryn
1 krm Salt
4 msk Mandelmjöl
+ 1-2 dl M&M’s – Valfritt.
Gör så här:
Börja med att vispa philadelphiaost, smör och jordnötssmör i en bunke (gärna köksmaskin) tills det blivit ljust och fluffigt.
Rör sedan ner farinsocker, florsocker och strösocker på låg hastighet.
Häll i havregryn, vaniljsocker och mandelmjölet.
Blanda allt till en smidig deg.
Tryck sedan ut kakdegen på den avsvalnade kakan och strö över M&M’s.

Servera kakan precis som den är. Allra godast är den dagen efter bakning! 🙂
Förvaras i en burk med lock, mörkt och svalt!
Förvaras i en burk med lock, mörkt och svalt!
LYCKA TILL! ♥
Åh, hjälp vad gott!!
Ja, precis mina ord!!
Kika gärna in i min blogg, ställ frågor också så det blir lite mer "fart" i bloggen! 🙂 (http://miniwiini.blogg.se/)
P.S Är du intresserad av tävlingar? Läs då mitt inlägg "Fototävling + bloggtävling", du hittar dit genom inlägget "Påminnelse fototävling + bloggtävling" som jag skrivit idag 🙂
haha ja alltså du kan ju inte lägga upp sånt här 😀
Herregud så gott! Detta måste prövas. 😀
Ja, det tycker jag verkligen att du ska göra! Ha en toppendag! 🙂 Kram!
men guuuuuuuuuud :O
Eller hur? Supersmarrigt!!
Men mumms va gott! 🙂
Tror du att det går att byta ut vetemjölet i brownisarna till ngt annat mjöl? (Är glutenintolerant)
ha en toppen dag!!
Ja, dem är verkligen jättegoda! Absolut, mjölet går att byta ut mot glutenfria alternativ. Jag antar att du kan mer om detta än vad jag kan, byt ut till det du tror blir bra! Det kan nog inte bli fel när det bara ska bli en kladdig kaka – det ska åtminstone inte vispas i någon luft, och kakan ska ju inte höja sig i ugnen! 🙂 Ha en underbar dag du också! Kram
Hej Frida. Hur blir konsistensen av kakan? Är det just kakor eller tror du att man kan göra detta recept i en form med löstagbara kanter och servera som efterätt i tårtformade bitar?
Hej fina du! Tänk dig en brownie med mjuk kakdeg på. Du kan absolut göra den i en springform och servera i tårtbitar! 🙂 Kram!
men åh vad gott! sparar detta recept direkt, måste göras! 😀
Vad roligt! Hoppas att du kommer tycka om dessa ljuvliga godbitar! 🙂 Kram!
ska göra denna kaloribomb i helgne, om mina inte blir lika fina kanske jag kan låna din bild med länk? 🙂
Hej igen. Måste ställa en fråga till. Mandelmjölk, är det viktigt? Använder det aldrig och tänkte om det är något man kan hoppa över ellerersätta? Kram!
Åh, hjälp vad gott!!
Ja, precis mina ord!!
Kika gärna in i min blogg, ställ frågor också så det blir lite mer "fart" i bloggen! 🙂 (http://miniwiini.blogg.se/)
P.S Är du intresserad av tävlingar? Läs då mitt inlägg "Fototävling + bloggtävling", du hittar dit genom inlägget "Påminnelse fototävling + bloggtävling" som jag skrivit idag 🙂
haha ja alltså du kan ju inte lägga upp sånt här 😀
Herregud så gott! Detta måste prövas. 😀
Ja, det tycker jag verkligen att du ska göra! Ha en toppendag! 🙂 Kram!
men guuuuuuuuuud :O
Eller hur? Supersmarrigt!!
Men mumms va gott! 🙂
Tror du att det går att byta ut vetemjölet i brownisarna till ngt annat mjöl? (Är glutenintolerant)
ha en toppen dag!!
Ja, dem är verkligen jättegoda! Absolut, mjölet går att byta ut mot glutenfria alternativ. Jag antar att du kan mer om detta än vad jag kan, byt ut till det du tror blir bra! Det kan nog inte bli fel när det bara ska bli en kladdig kaka – det ska åtminstone inte vispas i någon luft, och kakan ska ju inte höja sig i ugnen! 🙂 Ha en underbar dag du också! Kram
Hej Frida. Hur blir konsistensen av kakan? Är det just kakor eller tror du att man kan göra detta recept i en form med löstagbara kanter och servera som efterätt i tårtformade bitar?
Hej fina du! Tänk dig en brownie med mjuk kakdeg på. Du kan absolut göra den i en springform och servera i tårtbitar! 🙂 Kram!
men åh vad gott! sparar detta recept direkt, måste göras! 😀
Vad roligt! Hoppas att du kommer tycka om dessa ljuvliga godbitar! 🙂 Kram!
ska göra denna kaloribomb i helgne, om mina inte blir lika fina kanske jag kan låna din bild med länk? 🙂
Hej igen. Måste ställa en fråga till. Mandelmjölk, är det viktigt? Använder det aldrig och tänkte om det är något man kan hoppa över ellerersätta? Kram!
Åh, hjälp vad gott!!
Ja, precis mina ord!!
Kika gärna in i min blogg, ställ frågor också så det blir lite mer "fart" i bloggen! 🙂 (http://miniwiini.blogg.se/)
P.S Är du intresserad av tävlingar? Läs då mitt inlägg "Fototävling + bloggtävling", du hittar dit genom inlägget "Påminnelse fototävling + bloggtävling" som jag skrivit idag 🙂
haha ja alltså du kan ju inte lägga upp sånt här 😀
Herregud så gott! Detta måste prövas. 😀
Ja, det tycker jag verkligen att du ska göra! Ha en toppendag! 🙂 Kram!
men guuuuuuuuuud :O
Eller hur? Supersmarrigt!!
Men mumms va gott! 🙂
Tror du att det går att byta ut vetemjölet i brownisarna till ngt annat mjöl? (Är glutenintolerant)
ha en toppen dag!!
Ja, dem är verkligen jättegoda! Absolut, mjölet går att byta ut mot glutenfria alternativ. Jag antar att du kan mer om detta än vad jag kan, byt ut till det du tror blir bra! Det kan nog inte bli fel när det bara ska bli en kladdig kaka – det ska åtminstone inte vispas i någon luft, och kakan ska ju inte höja sig i ugnen! 🙂 Ha en underbar dag du också! Kram
Hej Frida. Hur blir konsistensen av kakan? Är det just kakor eller tror du att man kan göra detta recept i en form med löstagbara kanter och servera som efterätt i tårtformade bitar?
Hej fina du! Tänk dig en brownie med mjuk kakdeg på. Du kan absolut göra den i en springform och servera i tårtbitar! 🙂 Kram!
men åh vad gott! sparar detta recept direkt, måste göras! 😀
Vad roligt! Hoppas att du kommer tycka om dessa ljuvliga godbitar! 🙂 Kram!
ska göra denna kaloribomb i helgne, om mina inte blir lika fina kanske jag kan låna din bild med länk? 🙂
Hej igen. Måste ställa en fråga till. Mandelmjölk, är det viktigt? Använder det aldrig och tänkte om det är något man kan hoppa över ellerersätta? Kram!
Åh, hjälp vad gott!!
Ja, precis mina ord!!
Kika gärna in i min blogg, ställ frågor också så det blir lite mer "fart" i bloggen! 🙂 (http://miniwiini.blogg.se/)
P.S Är du intresserad av tävlingar? Läs då mitt inlägg "Fototävling + bloggtävling", du hittar dit genom inlägget "Påminnelse fototävling + bloggtävling" som jag skrivit idag 🙂
haha ja alltså du kan ju inte lägga upp sånt här 😀
Herregud så gott! Detta måste prövas. 😀
Ja, det tycker jag verkligen att du ska göra! Ha en toppendag! 🙂 Kram!
men guuuuuuuuuud :O
Eller hur? Supersmarrigt!!
Men mumms va gott! 🙂
Tror du att det går att byta ut vetemjölet i brownisarna till ngt annat mjöl? (Är glutenintolerant)
ha en toppen dag!!
Ja, dem är verkligen jättegoda! Absolut, mjölet går att byta ut mot glutenfria alternativ. Jag antar att du kan mer om detta än vad jag kan, byt ut till det du tror blir bra! Det kan nog inte bli fel när det bara ska bli en kladdig kaka – det ska åtminstone inte vispas i någon luft, och kakan ska ju inte höja sig i ugnen! 🙂 Ha en underbar dag du också! Kram
Hej Frida. Hur blir konsistensen av kakan? Är det just kakor eller tror du att man kan göra detta recept i en form med löstagbara kanter och servera som efterätt i tårtformade bitar?
Hej fina du! Tänk dig en brownie med mjuk kakdeg på. Du kan absolut göra den i en springform och servera i tårtbitar! 🙂 Kram!
men åh vad gott! sparar detta recept direkt, måste göras! 😀
Vad roligt! Hoppas att du kommer tycka om dessa ljuvliga godbitar! 🙂 Kram!
ska göra denna kaloribomb i helgne, om mina inte blir lika fina kanske jag kan låna din bild med länk? 🙂
Hej igen. Måste ställa en fråga till. Mandelmjölk, är det viktigt? Använder det aldrig och tänkte om det är något man kan hoppa över ellerersätta? Kram!
Åh, hjälp vad gott!!
Ja, precis mina ord!!
Kika gärna in i min blogg, ställ frågor också så det blir lite mer "fart" i bloggen! 🙂 (http://miniwiini.blogg.se/)
P.S Är du intresserad av tävlingar? Läs då mitt inlägg "Fototävling + bloggtävling", du hittar dit genom inlägget "Påminnelse fototävling + bloggtävling" som jag skrivit idag 🙂
haha ja alltså du kan ju inte lägga upp sånt här 😀
Herregud så gott! Detta måste prövas. 😀
Ja, det tycker jag verkligen att du ska göra! Ha en toppendag! 🙂 Kram!
men guuuuuuuuuud :O
Eller hur? Supersmarrigt!!
Men mumms va gott! 🙂
Tror du att det går att byta ut vetemjölet i brownisarna till ngt annat mjöl? (Är glutenintolerant)
ha en toppen dag!!
Ja, dem är verkligen jättegoda! Absolut, mjölet går att byta ut mot glutenfria alternativ. Jag antar att du kan mer om detta än vad jag kan, byt ut till det du tror blir bra! Det kan nog inte bli fel när det bara ska bli en kladdig kaka – det ska åtminstone inte vispas i någon luft, och kakan ska ju inte höja sig i ugnen! 🙂 Ha en underbar dag du också! Kram
Hej Frida. Hur blir konsistensen av kakan? Är det just kakor eller tror du att man kan göra detta recept i en form med löstagbara kanter och servera som efterätt i tårtformade bitar?
Hej fina du! Tänk dig en brownie med mjuk kakdeg på. Du kan absolut göra den i en springform och servera i tårtbitar! 🙂 Kram!
men åh vad gott! sparar detta recept direkt, måste göras! 😀
Vad roligt! Hoppas att du kommer tycka om dessa ljuvliga godbitar! 🙂 Kram!
ska göra denna kaloribomb i helgne, om mina inte blir lika fina kanske jag kan låna din bild med länk? 🙂
Hej igen. Måste ställa en fråga till. Mandelmjölk, är det viktigt? Använder det aldrig och tänkte om det är något man kan hoppa över ellerersätta? Kram!