Alla hjärtans dag, Kladdkakor och Brownies, Muffins, Nutella

Kladdkakemuffins med Nutellagömma

0 röster

Alla  hjärtans dag- temat fortsätter med massa rosa.
Idag kommer ni att få ett superbra recept på barnsligt goda Kladdkakemuffins med nutellagömma.
Dessa muffins är mina absoluta favoriter!

Jag valde att servera dessa med en klick Hallongrädde och lite rosa strössel.
Det syrliga från hallonen möter den söta nutellan på ett perfekt sätt. Mums!

Ser ni Nutellan?!
Vem skulle inte bli glad av en sådan här överraskning när de tar en tugga på en helt ”vanlig” kladdkakemuffins?

Jag blir i alla fall väldigt glad för sådana överraskningar.

Kladdkakemuffins:
100 g Smör
2 Ägg
1.5 dl Strösocker
2 dl Vetemjöl
4 msk Kakao
1 tsk Vaniljsocker
1/2 tsk Bakpulver
+ Nutella

Gör så här:
Börja med att skeda ut 10 stora klickar Nutella på en bakpapperklädd bricka, ställ in i frysen i 30 min.

Sätt ungen på 200°C.
Vispa ihop ägg och strösocker.
Sikta ned de torra ingredienserna, tillsätt smöret och rör ihop en klumpfri smet.
Fördela smeten jämnt i 10 muffinsformar.
Tryck ner de frysta nutellabitarna i varje muffinsform.
Grädda i mitten av ugnen i ca. 10 minuter.
Stickan ska vara kladdig.
Låt svalna och sedan kylas i kylskåp över natten.
Servera med vispad grädde som du blandat med hallonpuré och några droppar röd karamellfärg.
Strö över lite strössel.

LYCKA TILL! ♡

 

Subscribe
Notify of
guest
27 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Linn
5 years ago

Går dessa bra att frysa?

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Linn
5 years ago

Svar ja! 🙂

Linn
5 years ago

Går dessa bra att frysa?

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Linn
5 years ago

Svar ja! 🙂

Linn
5 years ago

Går dessa bra att frysa?

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Linn
5 years ago

Svar ja! 🙂

Linn
5 years ago

Går dessa bra att frysa?

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Linn
5 years ago

Svar ja! 🙂

Linn
5 years ago

Går dessa bra att frysa?

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Linn
5 years ago

Svar ja! 🙂

ISA
ISA
6 years ago

a men herregud. Nutella är ju gudagåvan!

trackback
6 years ago

[…] Kladdkakemuffins med Nutella-gömma! Postat 14 februari, 201524 februari, 2015Författare trasselopillKategorier Diverse trassel och pillEtiketter bak […]

Frida
6 years ago

Testade att göra den här muffinsen för ett tag sedan. Av vana smälte jag smöret men såg att det stod inget om det i det här receptet. What to do? Ska man smälta eller ska det vara fast/rumsvarmt? Det gick bra i alla fall, även om inte Nutellan blev lika bra som på dina muffins, ska ta ännu större Nutellaklickar nästa gång 🙂 Men gott var det iaf 🙂

Sara
Sara
6 years ago

Hej! : )
Dessa måste jag ju testa, mums vad gott!
Går det bra att frysa dessa muffins?
Trevlig helg!

Maria
Maria
6 years ago

Hej! Håller sig nutellan i mitten av muffinsen? Vill inte att den ska sjunka till botten, hälsn Maria

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Maria
6 years ago

Den håller sig i mitten! 🙂

anki
anki
6 years ago

Hur gör man med smöret ska det smältas ?

Nicitha
Nicitha
6 years ago

Hej! Ska man smälta smöret? 🙂

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Nicitha
6 years ago

Hej! Svar Ja! 🙂

Linn
5 years ago

Går dessa bra att frysa?

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Linn
5 years ago

Svar ja! 🙂

trackback
6 years ago

[…] Kladdkakemuffins med Nutella-gömma! Postat 14 februari, 201524 februari, 2015Författare trasselopillKategorier Diverse trassel och pillEtiketter bak […]

trackback
6 years ago

[…] Kladdkakemuffins med Nutella-gömma! Postat 14 februari, 201524 februari, 2015Författare trasselopillKategorier Diverse trassel och pillEtiketter bak […]

Anna
Anna
4 years ago

Hej. Håller på att baka dessa nu men jag tog rumsvarmt smör. Blir en hård smet istället för ”rinnig”. Hoppas att de blir goda ändå. Tänkte mest skriva att du kanske ska skriva till smält smör, i receptet. Kram från Östersund

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Anna
4 years ago

Hej fina! Åh, det är jag som är så van att baka kladdkaka och tog (dumt nog) föregivet att alla visste det. Ska skriva till det! Tack snälla. Kram!! <3

Anna
Anna
4 years ago

….Nu är de bakade, heeelt torra. Smöret var visst noga med att det var smält 🙁

Rebecca
Rebecca
2 years ago

Hej!
Är det nödvändigt att sätta in de i kylskåpet efteråt för att få ett gott resultat? Planerar att baka dem kort innan jag ska till festen
Hälsningar
Rebecca 🙂

Nästa inlägg

Geléhjärtan med Hallonsmak

27
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x