Alla hjärtans dag, Bakelser, Choklad

Chokladfondant med Hallonhonung

Jag finner inga ord. Denna chokladfondant är bara FÖR god.
Och aningens för enkel att svänga ihop..
Det är för bra för att vara sant. På riktigt.

Jag har aldrig varig med om någonting som är så enkelt att göra, går så fort och ändå blir så gott.
Detta är alltså en liten chokladbakelse som har en mjuk, genomgräddad skorpa och ett inkråm av chokladsmet som rinner ut.

Precis såhär såg det ut när jag stack ner skeden i min fondant.
Kan ni förstå varför det inte finns ord?
Är det någonting som kommer att göra succé på alla hjärtans dag så är det dessa chokladbakelser.

Nu ska ni få receptet. ♥

Chokladfondant:
100 g Smör
75 g Choklad, 70%
1 tsk Vaniljextrakt
2 Ägg
1 Äggula
1 dl Florsocker
6 msk Vetemjöl

Hallonhonung:
100 g Hallon, frysta
2 msk Honung, flytande

Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 200°C och smörja 7  formar av en muffinsplåt.
Smält sedan smör och choklad i en värmetålig skål i micron, i 1 min.
Rör om och värm ytterligare 30 sek i micron.
Tillsätt vaniljextrakt och florsocker, rör om.
Knäck i äggen och äggulan, vispa ihop.
Sikta sedan i mjölet och rör ihop en klumpfri smet.
Fördela smeten jämnt i formarna.
Grädda i mitten av ugnen i 6-7 minuter.
Kanterna ska vara klara medan mitten ska vara rinnig.
Låt svalna någon minut i formarna innan du vänder upp dem på ett serveringsfat.

Värm hallon och honung i micron tills hallonen blivit varma.
Rör om ordentligt och mosa bären med baksidan av en sked.

Häll hallonhonung över bakelserna och servera dem ljumna.

 

LYCKA TILL! ♡
Subscribe
Notify of
guest
12 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Malin Walther
Malin Walther
5 years ago

Hejsan! Vilken fin blogg du har! Jag här en liten fråga om man sk göra Denn glutenfri, kan man då byta ut mjölet mot maizena?
Hälsningar Malin

Malin Walther
Malin Walther
5 years ago

Hejsan! Vilken fin blogg du har! Jag här en liten fråga om man sk göra Denn glutenfri, kan man då byta ut mjölet mot maizena?
Hälsningar Malin

Malin Walther
Malin Walther
5 years ago

Hejsan! Vilken fin blogg du har! Jag här en liten fråga om man sk göra Denn glutenfri, kan man då byta ut mjölet mot maizena?
Hälsningar Malin

Malin Walther
Malin Walther
5 years ago

Hejsan! Vilken fin blogg du har! Jag här en liten fråga om man sk göra Denn glutenfri, kan man då byta ut mjölet mot maizena?
Hälsningar Malin

Malin Walther
Malin Walther
5 years ago

Hejsan! Vilken fin blogg du har! Jag här en liten fråga om man sk göra Denn glutenfri, kan man då byta ut mjölet mot maizena?
Hälsningar Malin

ISA
ISA
6 years ago

dina recept är guld <3 gvill prova allt!!

Frida
Frida
6 years ago

Hej Frida 🙂

Jag undrar om det går bra att smälta smör & choklad på spisen? Eller förstör man konsistensen på hela fondanten då?

Mvh Frida

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Frida
6 years ago

Hej! Det funkar bra! 🙂

TamiS
5 years ago

Ser gott ut. Önska jag kunde baka.
http://weddingbelle.blogg.se

Emelie
Emelie
5 years ago

Går det att höra iordning smeten och låta den stå tills kvällen och hälsa upp då och grädda dom?

Emelie
Emelie
5 years ago

Göra

Malin Walther
Malin Walther
5 years ago

Hejsan! Vilken fin blogg du har! Jag här en liten fråga om man sk göra Denn glutenfri, kan man då byta ut mjölet mot maizena?
Hälsningar Malin

Nästa inlägg

Kladdkakemuffins med Nutellagömma

12
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x