Alla hjärtans dag, Godis

Geléhjärtan med Hallonsmak

På lördag är det Alla Hjärtans dag. En dag som jag tror är lika ogillad som omtyckt.
Många ser endast att det är ett säljtrick för affärerna. Och det är det ju absolut!
Alla affärer får sälja massor, och det är väl inte fel?
Jag tillhör kategorin som gillar denna dag. Väldigt mycket faktiskt.
Kärlek är så fint. ♥
Och bara för det så har jag bestämt att det kommer att vara kärlekstema här på bloggen i veckan.
Jag startar idag med ett recept på hemgjorda Geléhjärtan. De är så goda!

Jag kommer inte att köpa några presenter till mina nära och kära, utan de får fina hemgjorda presenter istället.
Det är så roligt att ge bort någonting man själv har gjort. Dessa geléhjärtan är nu därför fint paketerade i små cellofanpåsar.
Det är väldigt roligt att göra eget godis och dessa hjärtan är väldigt enkla att göra.

Nu ska ni få receptet på dessa ljuvliga små hjärtan.

Geléhjärtan:
180 g Hallon, frysta
10 Gelatinblad
1.5 dl Strösocker
0.5 dl Sirap, vit
1.5 dl Vatten
0.5 tsk Citronsyra

Garnering:
Strösocker

Gör så här:
Börja med att olja in hjärtformade silikonformar.
Tina sedan hallon i micron.
Passera dem genom en finmaskig sil så att du får 1 dl Hallonpuré.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten, ställ åt sidan.
Koka upp hallonpuré, strösocker, sirap och vatten i en kastrull på hög värme.
Låt stormkoka i 5-6 minuter, tag sedan av från värmen.
Krama vattnet ur gelatinbladen och rör ner dem i den varma hallonblandningen.
Tillsätt till sist citronsyra och rör om.
Fördela smeten jämnt i formarna.
Låt stelna i rumstemperatur i 2 h (helst över natten).

Häll upp strösocker på ett fat.
Rulla godiset i sockerblandningen och lägg dem på ett galler.
Låt de torka över natten.

LYCKA TILL! ♡
första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

8 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Milkandacookie
9 years ago

Gillar också alla hjärtans dag. Blev sugen att testa gelehjärtanen. Då slipper man köpa och får mycket roligare på köpet.

Anna
9 years ago

Hej Frida!
Hoppas att det är ok för dig att vi länkar till dit recept från vår sida med geléhallon- och hallonformar?!

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Anna
9 years ago

Hej, kul att ni länkar! Ser superbra ut. 🙂
Såg även att de ska torka i två dygn, och inte ”bara” ett. Ska prova det nästa gång.

Elin
Elin
9 years ago

Hej Frida!

Hur många hjärtan räcker detta recept till på ett ungefär? 🙂

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Elin
9 years ago

Hej! Oj det har jag tydligen glömt att skriva. Men jag fick ut 25 st hjärtan av detta recept 🙂 Kram på dig!

Elin
Elin
9 years ago

Tusen tack! Ska hem och testa på direkten! 🙂

Mikaela
9 years ago

Hej! Jag undrar några saker;
1. Vart hittar du bra silikonformar?
2. Vilken olja använder du till formarna?
3. Vart har du hittat dom söta ”Valentine” hjärtanen?

Ser supersött ut allt du gör. Definitivt en av de bästa bakbloggarna! Kram på dig.

Samaneh
Samaneh
7 years ago

10 st gelatinblad?
Eller 10gram?
Tack

Nästa inlägg

Dessert på Havrekakor

8
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x