Rabarbern växer så det knakar och det är bland det finaste jag vet när våren är kommen. Jag älskar rabarber och bakar gärna massa gott nu under den goda säsongen. En favorit jag har är min Rabarberpajkladdkaka som jag bakade här om dagen. Vad bakar du helst med Rabarber?
Jag bakade denna ljuva Rabarberpaj med kokos här om dagen. En ny favorit helt klart! Så ofantligt gott med rabarber och kokos i kombination med lite vanilj. Mums!
På min Youtubekanal finner ni en video där jag bakar något gott med rabarber, kika in vetja! Den är på gång att få nytt liv igen. Och för att se lite mer bakom kulisserna så finner ni mig på instagram också.
Rabarberpaj med kokos, 6 port:
Smul:
120 g rumsvarmt smör
1.5 dl havregryn
1.5 dl vetemjöl
2.5 msk strösocker
1 msk vaniljsocker
Fyllning:
400 g rabarber
3 msk strösocker
1 msk potatismjöl
1 dl kokos flakes
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200°c över/undervärme och plocka fram en pajform, låt stå.
- Nyp ihop samtliga ingredienser till smuldegen i en skål.
- Skölj och hacka rabarbern, blanda den sedan med strösocker och potatismjöl i formen.
- Fördela smuldegen över rabarbern och toppa slutligen med kokos flakes.
- Grädda mitt i ugnen i ca. 20 minuter, tills den fått en gyllene färg. Tag ut och låt svalna en aning. Serveras gärna med en kula glass eller vaniljsås.
TIPS:
Glutenfri: Se till att havregrynen är glutenfria och byt vetemjöl mot glutenfri mjölmix.
Vegansk: Byt smör mot mjölkfritt margarin.
Lycka till med bakningen!