Kladdkakemuffins med brända marshmallows som toppats med lite mörk choklad och strössel. Kan det bli mer kalasigt än såhär? Trot knappast det va!
Se här så smarrigt. Kladdigt, segt, sött, krispigt, chokladigt. Ja. Dessa muffins har allt som både små och stora gottegrisar älskar! De är inte bara barnsligt goda utan också väldigt enkla att baka också.
Kladdkakemuffins med marshmallow & choklad, 20 st:
Muffins:
150 g smör
3 ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
0.75 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
0.5 tsk salt
Topping:
20 stora marshmallows
1 dl chokladknappar- eller bitar
3 msk strössel
Gör så här:
- Börja med att sätta ugnen på 200°c över/undervärme och placera ut 20 normalstora muffinsformar på en bakplåt.
- Smält smöret och låt det svalna en aning.
- Vispa upp ägg och strösocker ljust och fluffigt med elvisp, tillsätt sedan det smälta smöret och rör om med en slickepott.
- Rör ner de torra ingredienserna och arbeta ihop en klumpfri smet.
- Fördela smeten jämnt i formarna och grädda mitt i ugnen i ca. 8 minuter. Tag ut och tryck ner en marshmallow i varje muffins. Grädda ytterligare 3 minuter.
- Tag ut ur ugnen och toppa med choklad och strössel.
Hoppas att det ska smaka. ♥