Hallonpajkladdkaka. Ja, det är precis vad det låter som – en hallonpaj och kladdkaka i samma skapelse. Alltså detta var så gott, jag tror nästan inte att ni kan förstå. Jag har tidigare bakat en äppelpajkladdkaka som är ljuvlig! Och så har jag en Blåbärspajkladdkaka i min bakbok Kladdkakor deluxe (köp här – reklamlänk). De båda är himmelska, men denna med hallon är nog snäppet godare. Ny favorit helt klart, men det kan ha att göra med att jag fullkomligt älskar hallon. För den som gillar blåbär bättre så är det bara att byta rakt av.
Serveras allra helst med en god vaniljsås till. 🙂
Hallonpajkladdkaka, 10 bitar:
Smuldeg:
75 g rumsvarmt smör
2 dl havregryn
1.5 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
Kladdkaka:
100 g smör
2 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
Fyllning:
150 g hallon – frysta eller färska
Om du använder frysta hallon – blanda då runt dem i 1.5 msk potatismjöl.
Det gör du för att potatismjölet ska suga åt sig vätskan som hallonen släpper när de tinar under gräddning.
Gör så här:
Smuldeg: 1. Nyp ihop alla ingredienser till ett smul. Låt stå
Kladdkaka: 1. Sätt ugnen på 175°c och smöra- samt mjöla en springform, 22 cm.
2. Smält smöret och låt stå.
3. Rör ihop resterande ingredienser till kladdkakan i en skål och tillsätt sedan smöret. Vänd runt en klumpfri smet och häll den sedan i formen.
4. Toppa med hallon och smuldeg. Grädda mitt i ugnen i ca. 25 minuter. Tag ut och låt svalna en aning innan den får sätta sit i kylen (ca. 2-3 h).
Serveras gärna med (mycket) vaniljsås eller lättvispad vaniljgrädde.
Hoppas att ni ska gilla denna kladdkaka! Om ni bakar efter mina recept och delar en bild i era sociala kanaler så glöm inte att tagga mig med @bakamedfrida/#bakamedfrida så att jag kan se era bakverk! Kram ♥
Om man bakar den imorgon, går den att servera på fredag? Eller är det bättre att frysa in den?
Om man bakar den imorgon, går den att servera på fredag nästa vecka eller är det bättre att frysa in den?
Frys in den då och tina en snabbis i micro eller en liten stund i ugn! Kram <3
Har du recept på vaniljsåsen? Ser så god ut!
Om jag bakar den imorgon kväll och serverar den på söndag, måste jag frysa den då?
Det behöver du inte! 🙂
Underbart!! Tankar kring vit choklad och citron i denna, skulle det funka månntro..?
Åååh! JA! Hjälp så gott 🙂
Hej Frida! Går det att göra denna paj med frysta jordgubbar istället för hallon? 🙂
Tack på förhand!
Hej,
Tror du det passar med GB:s två nya glass hallongrotta och kladdkaka? Eller ska man köra på vaniljsås eller grädde?
Att kombinera kladdkaka och smulpaj måste ju bli succé! Och så med de syrliga hallonen. Sååå gott!
Ellerhur! Denna är verkligen SÅ god 🙂
Hej Frida. Kanske konstig fråga, men är det inte kakao i kladdkakan eller är det bara ett tryckfel i receptet?
Inget kakao i denna kladdkaka! 🙂