Kladdkakor och Brownies, Sockerfritt, Veganskt

No bake Brownies – Baka brownies utan ugn

no_bake_brownies1No bake brownies. Ja, brownies som du kan baka utan ugn. Dessa är inte bara enkla att baka, utan även ljuvligt goda, glutenfria, äggfria, veganska.. Ja! Främst goda. Perfekta att bjuda på när som helst, till både stora och små.

no_bake_brownies3Glasyren på dessa är sötad med lite lönnsirap. Det är alltså den enda sötningen som dessa brownies behöver. Dadlar i sig är ganska söta så det blir precis lagom sött. Och att kalla dessa för ”brownies” då? Ja, det kanske många tycker är fel, men jag känner att här på min blogg så finns inga rätt och fel så länge det kommer till bakning- och bakverkens namn. Så vi låter dessa härligheter heta just No bake Brownies. För visst är det de ugnsfria bakverkens motsvarighet till bakade brownies, javisst!

TIPS:
* Förvaras bäst i tätslutande burk med lock i ett kylskåp eller kallskafferi. Lägg bakplåtspapper mellan lagren.
* Hållbarheten i kylskåp är ca. 2 veckor. I frys håller de i upp till 3 månader.
* Nötter kan bytas mot frön eller kärnor – t.ex. solros eller pumpa.
* Tänk på att alla dadlar är olika saftiga/färska, använd så saftiga som möjligt.
* Tillsätt kokt kaffe eller vatten om smeten blir för torr, och lite kokos/mandelmjöl om den blir för kladdig.

No bake brownies, 16 bitar:

Ingredienser brownies:
6 dl urkärnade färska dadlar, ca. 32-35 st
1 dl kokos- eller mandelmjöl
1.5 dl nötter (jag använde hassel)
1 dl kakao
2-3 msk kokt kaffe eller vatten (konsistensgivare)
0.5 tsk vaniljpulver
1 nypa flingsalt

Glasyr:
0.75 dl lönnsirap
0.75 dl kakao
3 msk smält kokosolja
1 nypa vaniljpulver

Gör så här:
Brownies: 1. Mixa samtliga ingredienser till en smet som är lagom kladdig (klibbar- men inte kladdar på fingret).
2. Tryck ut smeten på ett bakplåtspapper till önskad tjocklek. Min blev ca. 15×15 cm och precis lagom tjock/hög. Låt vila i kylskåp medan du gör glasyren.
Glasyr: 1. Rör ihop samtliga ingredienser i en skål för sig. Rör tills du fått en sirapstjock konsistens.
2. Bred glasyren på kakan, toppa eventuellt med nötter, salt eller annat gott och ställ sedan tillbaka den i kylskåpet.
3. Skär i rutor och servera.

no_bake_brownies2Hoppas att det ska smaka! ♥

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Nathalie
Nathalie
4 years ago

Hej! Ser jättegoda ut. Tänkte prova men tänkte bara höra om man kan byta ut dadlarna mot något annat och vad i så fall?

Mvh

Hallonpajkladdkaka

Nästa inlägg

Hallonpajkladdkaka

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x