Kladdkakor och Brownies

Hallonpajkladdkaka

HallonpajkladdkakaHallonpajkladdkaka. Ja, det är precis vad det låter som – en hallonpaj och kladdkaka i samma skapelse. Alltså detta var så gott, jag tror nästan inte att ni kan förstå. Jag har tidigare bakat en äppelpajkladdkaka som är ljuvlig! Och så har jag en Blåbärspajkladdkaka i min bakbok Kladdkakor deluxe (köp här – reklamlänk). De båda är himmelska, men denna med hallon är nog snäppet godare. Ny favorit helt klart, men det kan ha att göra med att jag fullkomligt älskar hallon. För den som gillar blåbär bättre så är det bara att byta rakt av.

Hallonpajkladdkaka3Serveras allra helst med en god vaniljsås till. 🙂

Hallonpajkladdkaka, 10 bitar:

Smuldeg:
75 g rumsvarmt smör
2 dl havregryn
1.5 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker

Kladdkaka:
100 g smör
2 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 nypa salt

Fyllning:
150 g hallon – frysta eller färska
Om du använder frysta hallon – blanda då runt dem i 1.5 msk potatismjöl.
Det gör du för att potatismjölet ska suga åt sig vätskan som hallonen släpper när de tinar under gräddning.

Gör så här:
Smuldeg: 1. Nyp ihop alla ingredienser till ett smul. Låt stå
Kladdkaka: 1. Sätt ugnen på 175°c och smöra- samt mjöla en springform, 22 cm.
2. Smält smöret och låt stå.
3. Rör ihop resterande ingredienser till kladdkakan i en skål och tillsätt sedan smöret. Vänd runt en klumpfri smet och häll den sedan i formen.
4. Toppa med hallon och smuldeg. Grädda mitt i ugnen i ca. 25 minuter. Tag ut och låt svalna en aning innan den får sätta sit i kylen (ca. 2-3 h).
Serveras gärna med (mycket) vaniljsås eller lättvispad vaniljgrädde.

Hallonpajkladdkaka1Hoppas att ni ska gilla denna kladdkaka! Om ni bakar efter mina recept och delar en bild i era sociala kanaler så glöm inte att tagga mig med @bakamedfrida/#bakamedfrida så att jag kan se era bakverk! Kram ♥

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

14 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Erika
Erika
5 years ago

Om man bakar den imorgon, går den att servera på fredag? Eller är det bättre att frysa in den?

Erika
Erika
5 years ago

Om man bakar den imorgon, går den att servera på fredag nästa vecka eller är det bättre att frysa in den?

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Erika
5 years ago

Frys in den då och tina en snabbis i micro eller en liten stund i ugn! Kram <3

Sofie
Sofie
5 years ago

Har du recept på vaniljsåsen? Ser så god ut!

Pia
Pia
5 years ago

Om jag bakar den imorgon kväll och serverar den på söndag, måste jag frysa den då?

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Pia
5 years ago

Det behöver du inte! 🙂

Jenny Moell
Jenny Moell
5 years ago

Underbart!! Tankar kring vit choklad och citron i denna, skulle det funka månntro..?

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Jenny Moell
5 years ago

Åååh! JA! Hjälp så gott 🙂

Josefin
Josefin
4 years ago

Hej Frida! Går det att göra denna paj med frysta jordgubbar istället för hallon? 🙂

Tack på förhand!

Stina
Stina
4 years ago

Hej,

Tror du det passar med GB:s två nya glass hallongrotta och kladdkaka? Eller ska man köra på vaniljsås eller grädde?

Sandra
4 years ago

Att kombinera kladdkaka och smulpaj måste ju bli succé! Och så med de syrliga hallonen. Sååå gott!

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Sandra
4 years ago

Ellerhur! Denna är verkligen SÅ god 🙂

Erik Sjöstrand
4 years ago

Hej Frida. Kanske konstig fråga, men är det inte kakao i kladdkakan eller är det bara ett tryckfel i receptet?

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Erik Sjöstrand
4 years ago

Inget kakao i denna kladdkaka! 🙂

cookie_pizza3

Nästa inlägg

Cookie pizza - Gigantisk Chocolate chip cookie

14
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x