Amerikanska Chokladmuffins är en muffins för varje människa som älskar choklad. Dessa har jag bakat med jämna mellanrum sedan jag experimenterade fram receptet redan 2016 – här finner ni första inlägget med dessa, då kallade jag de för “McDonald’s chokladmuffins“.
De är så oerhört saftiga och sprängfyllda med choklad både inuti och som topping. Ni ser ju fluffet!
På min instagram kan ni se en steg för steg- video på när jag bakar dessa godingar.
Amerikanska Chokladmuffins, 12 st:
Ingredienser:
130 g smör
5 dl vetemjöl
1 1/2 dl kakao
2 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
1.75 dl filmjölk
2 dl strösocker
2 ägg
100 g hackad mörk choklad 70%
75 g hackad mjölkchoklad
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200°c över/undervärme och placera ut 12 muffinsformar i en muffinsplåt.
- Smält smöret och låt stå.
- Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver, bikarbonat, vaniljsocker och salt i en skål.
- Tillsätt det smälta smöret, ägg, strösocker och filmjölk. Rör ihop en tjock smet.
- Tillsätt 2/3 av chokladen och rör tills allt blandats väl.
- Fördela smeten jämnt i formarna och toppa med resterande choklad.
- Grädda mitt i ugnen i ca. 15 minuter.
- Tag ut och låt svalna en aning innan du lyfter muffinsen ur plåten.
Lycka till med dina Amerikanska chokladmuffins! Hoppas att det ska smaka.
Måste testa dessa, ser såå goda ut. Finns det någon ingrediens som kan ersätta ägg? Har en allergisk dotter….