Är det någon av er som liksom jag älskar McDonald’s Chokladmuffins?
Om jag måste säga vad som är minst positivt med dem så är det den lite väl starka smaken av kakao samt att de bukar vara lite förr torra. Nåja, i alla fall så bakade jag saftiga Chokladmuffins för något år sedan som smakade precis som McDonald’s chokladmuffins. Receptet finns långt bak på bloggen och många av er har redan bakat dem. Så roligt att receptet blivit så populärt. Nu tänkte jag dela det igen med lite finare bilder också.. :-))
Det bästa? Att du kan ha i precis hur mycket choklad du vill och då slipper leta efter chokladbitarna som med de muffins du kan köpa. ;-))
McDonald’s Chokladmuffins, 12 st:
5 dl Vetemjöl
2 tsk Bakpulver
1 tsk Bikarbonat
2 tsk Vaniljsocker
1.5 dl Kakao
1 krm Salt
130 g smält Smör
1.75 dl Filmjölk
2 dl Strösocker
2 Ägg
100 g hackad Mörk Choklad 70%
75 g hackad Mjölkchoklad
–
Börja med att sätta ugnen på 200°C.
Förbered en muffinsplåt med 12 muffinsformar och hacka sedan chokladen ganska grovt.
Blanda vetemjöl, bakpulver, bikarbonat, vaniljsocker, kakao och salt i en skål.
Vispa sedan ihop det smälta smöret med filmjölk, strösocker och ägg i en stor skål.
Tillsätt de torra ingredienserna och rör ihop till en slät smet.
Rör ner 3/4 av den hackade chokladen och fördela sedan smeten i muffinsformarna.
Varje muffinsform ska vara fylld upp till kanten.
Strö sedan över resterande choklad på toppen av varje muffins.
Grädda i mitten av ugnen i ca 15-18 minuter.
Tag ut och låt svalna.
Tips på andra goda Muffins:
Kanelbullemuffins
Kladdkakemuffins med Nutellagömma
Chocolate chip- muffins
Rabarbermuffins med Vit choklad
Choklad- och Tobleronemuffins
Kärleksmuffins
Kladdkakemuffins med Grädde & Jordgubbar
Stora Choklad- och Dumlemuffins
Men jag dööör vad gott. Har älskat de där muffinsen sen jag jobbade på Donken som 17-åring.
Ellerhur! Då måste du baka dessa!! De är sååå goda! Kram! <3
Provade det här receptet för ett par år sedan och var jättenöjd med resultatet. Tack för det!
Ungefär hur stora muffinsformar använder du?
Vad roligt att höra! Jag använder lite större än vanliga men inte den större varianten heller. Samma omkrets som de normalstora fast lite högre 🙂 kram!
Jag kan inte sluta tänkte på dessa. Ser så gott ut. Går dessa att frysa? Eller hur förvarar jag dem bäst tills lördag? Mvh cassandra
Det går jättebra att frysa in dessa! Kram <3
Hej, bor i finland, här finns inte filmjölk i butik på samma vis som i sverige. Går det att ersätta filmjölken med något annat? Gräddfil? Jag brukar ersätta filmjölk med gräddfil i bröd och det har iallafall funkat..
Hej! Gräddfil funkar jättebra!! Kram
Låter gott! Måste baka dem ett par dagar innan de ska serveras, hur förvarar jag dem bäst?
Det beror på hur många dagar. Antingen i tätslutande plastpåsar i skafferiet eller i påsar som du fryser ner. Plocka fram en stund innan servering. Stor kram!
Hej Frida kan man änväbda vanlig mellan fil eller går det inte lika bra ??
Hej! Det funkar 🙂
Hej
Jag tänkte baka de idag till min sons födelsdag som ska fira imorgon…går det bra med creme fraiche istället för filmjölk?
Hej!
Går det bra att använda yoghurt istället för filmjölk? Tack
Svar ja! 🙂
Hej. Mina vart så torra?! Goda timmen efter men sen jätte torra 🙁
Fick så många komplimanger för dessa muffins! De blev verkligen snygga och goda.
Jag blev dock orolig medan jag blandade smeten, för jag tyckte den var jättetjock och fast för att vara en muffinssmet. Så jag började kolla om och om i receptet ifall jag hade måttat fel. Du kanske kan beskriva konsistensen på smeten i beskrivningen, så behöver man inte bli så orolig när man bakar. 🙂
Hej! Vad roligt att höra. 🙂
Den blir tjock, så jag tror att du har gjort helt rätt! Kram
Hej. Tänkte baka dessa men har ej filmjölk hemma. Kan man använda vanlig mjölk???