Cookies med Cote d’or är något som jag rekommenderar alla att baka. Kanske har du någon liten chokladelefant liggandes i dina gömmor hemma? Eller annan chokladbit eller pralin för den delen. Detta receptet gjorde jag i ett betalt samarbete med Cote d’or, till instagram. Men då inläggen försvinner neråt i en rasande fart på instagram så frågade jag om jag får dela det på bloggen också, vilket jag fick. Så här kommer det! 🙂
TIPS:
Glutenfritt: Byt vetemjöl mot glutenfri mjölmix. Tänk på att Cote d’or kan innehålla spår av gluten, så använt likvärdigt godis som är glutenfritt.
Förvaring: I burk med tättslutande lock i skafferi eller frys.
Hållbarhet: En vecka i skafferi elle tre månader i frys.
Cookies med cote d’or, 12 st:
Ingredienser:
110 g smör
1.5 dl brun farin strö
0.5 dl strösocker
1 ägg
1 tsk vaniljsocker
2.75 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
100 g mörk choklad
12 st Cote d’or
Gör så här:
1. Börja att sätta ugnen på 175°c och smöra en muffinsplåt med plats för 12 kakor
2. Smält smöret, låt svalna en aning och rör ihop det med farinsocker och strösocker.
3. Tillsätt sedan ägg, äggula och vaniljsocker, vispa till en slät smet.
4. Tillsätt de torra ingredienserna i smeten (ej choklad och flingsalt) och arbeta ihop en tjock och klibbig deg. Hacka den mörka chokladen och tillsätt i degen. Rör ihop.
5. Fördela degen i formarna och grädda mitt i ugnen i ca. 15 minuter, tills kakorna fått en fin gyllene färg.
6. Tag ut och tryck genast ner en Cote d’or i varje kaka. Låt sedan svalna innan du lyfter kakorna ur plåten.
Lycka till med dina Cookies med cote d’or. HÄR finns fler goda recept på kakor.