Sega Saffranscookies med vit choklad är en kaka som riktigt smälter i munnen. Det är som en chocolate chip cookie med smak av en nygräddad lussebulle. 10/10 om du frågar mig!
Saffranscookies med vit choklad, 12 st:
110 g smör
0.5 g saffran
1 dl brun farin strö
1.5 dl strösocker
1 ägg
1 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
150 g vit choklad
Gör så här:
- Smält smöret och rör ner saffran. Låt svalna en aning.
- Rör ihop farinsocker, strösocker och smält smör. Tillsätt sedan ägget och rör ihop.
- Rör ner de torra ingredienserna (utom chokladen) och arbeta ihop en deg. Tillsätt hälften av den vita chokladen och arbeta ihop en smidig deg, den blir lite kladdig.
- Ställ degen i kylskåpet i minst 30 minuter.
- Sätt ugnen på 175°c över/undervärme och klä en plåt med bakplåtspapper.
- Skopa upp 12 jämnstora kakor på plåten och grädda mitt i ugnen i ca. 10 minuter, tills de fått en gyllene färg i kanten.
- Tag ut och toppa med resterande choklad. Låt svalna innan du lyfter kakorna från plåten.
Hoppas att du ska gilla kakorna! På min instagram kan du se en video på när jag bakar dom. 🙂
Ljuvligt goda, tack för smarrigt recept Frida
Går de bra att frysa? Om man vill göra dem små för att de ska passa på ett buffébord där man bara vill ha smakbitar av allt, ska man korta tiden i ugn då?
Det går jättebra! Du kan korta ner tiden med någon minut. 🙂
Är farinsocker ett måste eller kan man ersätta det med något annat? Har allt förutom det hemma :/