Precis som när jag bakar mina kärleksmums så sticker jag ner ett litet sugrör i kakan ett par gånger, för att göra små hål i kakan där glasyren sen kan rinna ner. Som ni ser här på bilden ovan så blir det en väldigt härlig överraskning när en sätter tänderna i kakan sen. En kaka fylld med glasyr både ovanpå och inuti, för det kan aldrig bli för mycket av den varan om du frågar mig.
Silviakaka i långpanna, 24 bitar:
Kaka:
5 ägg
5 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
2.5 dl kallt vatten
5 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
Glasyr:
350 g smör
2.5 dl strösocker
1.5 msk vaniljsocker
4 äggulor
Garnering:
2.5 dl kokos eller strössel
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175° grader över/undervärme och klä en långpanna (40×30 cm) med bakplåtspapper.
- Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker ljust och fluffigt med elvisp, vispa på hög hastighet i ca. 3 minuter.
- Tillsätt vattnet och vispa ihop snabbt.
- Vänd sedan ner vetemjöl och bakpulver med en slickepott, arbeta försiktigt ihop en slät smet.
- Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i ca. 30 minuter.
- Glasyr: Smält smör och strösocker i en kastrull, under omrörning.
- Tag av från värmen och låt svalna en aning. Tillsätt sedan vaniljsocker och äggulor – vispa med elvisp på hög hastighet i ett par minuter, tills smeten tjocknat och du fått en fluffig och fin glasyr.
- Tag ut kakan och gör små hål i den med hjälp av ett sugrör, eller annat runt (t.ex. skaft av en träslev).
- Häll på glasyren och strö över kokos. Låt svalna helt innan du skär i rutor.
Lycka till med din silviakaka i långpanna! Och glöm inte att kika in hos mig på instagram.