Bröd

Bröd med parmesan och basilika

16 röster
Bröd med parmesan och basilika

Bröd med parmesan och basilika. Det gräddas i formar och blir härliga portionsbröd. Otroligt saftiga och smakrika. Ett nytt favoritbröd till soppa eller bara som tillbehör till vilken middag som helst. Att dela på mitten, rosa i brödrost och breda på lite salt smör är inte helt tokigt det heller.

Bröd med parmesan och basilika
För att göra dessa veganska är det bara att använda växtbaserad ost och smör. Och pensla med vatten eller havremjölk innan gräddning. Packa dem i påsar när de svalnat helt och frys in direkt för att bevara färskheten i brödet. Tag sedan fram ur frysen och kör i mikro en snabbis innan du vill äta dem.

Klicka HÄR för fler recept på goda hembakta bröd.

Bröd med parmesan och basilika, 12 st:

Ingredienser:
3 dl vatten
25 g jäst
1 msk sirap
10 dl vetemjöl
50 g rumsvarmt smör
1 tsk salt

Fyllning:
50 g smör
2 dl riven parmesan (eller annan hårdost)
1 dl basilikablad

Garnering:
1 ägg
1 dl riven parmesan
+ 20 g smör till efter gräddning

Gör så här:

  1. Lös jästen i ljummet vatten i bunken till din köksassistent (om du har en sådan – stor skål annars) och tillsätt sedan resterande ingredienser. Arbeta ihop en smidig deg på låg hastighet i 10 minuter.
  2. Fyllning: Rör ihop rumsvarmt smör med parmesan och basilika. Låt stå.
  3. Stjälp upp degen på lätt mjölat bakbord och kavla ut till en rektangel (ca. 40×30 cm). Bred på fyllningen och vik degen på mitten eller i ett treslag.
  4. Skär remsor som är ca. 3 cm breda. Snitta remsorna till tre och gör vanliga treflätor av dem. Rulla ihop och lägg i muffinsformar. Låt jäsa till dubbel storlek, i ca. 60 min under bakduk.
  5. Sätt ugnen på 230°c över/undervärme.
  6. Pensla bröden med ägg och strö över parmesan.
  7. Grädda mitt i ugnen i ca. 18 minuter, tag ut och pensla med smält smör. Låt sedan svalna helt.
Bröd med parmesan och basilika

Hoppas att det ska smaka! Missa inte att följa min instagram där jag delar recep och tips i köket.

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Stina
Stina
1 year ago

Tror du det går lika bra med torrjäst och Tipo 00 mjöl? 🙂

Last edited 1 year ago by Stina
Inger
Inger
1 year ago

Bakade dessa i fredags. De blev otroligt uppskattade.

Kladdkaka i mugg

Nästa inlägg

Kladdkaka i mugg

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x